![]() |
|
Fabia I Bu modele ait sorular, sorunlar, çözümler... |
![]() |
|
Seçenekler | Stil |
![]() |
#11 | |
ST Üyesi
Ad - Soyad: emre kaya
Otomobil: Fabia I
Ettiği teşekkür: 0
Üye 0 mesajında 0 kez teşekkür almıştır
Mentioned: 0 Post(s)
Tagged: 0 Thread(s)
|
![]() Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#12 |
ST Üyesi
Ad - Soyad: harun engin
|
![]() arkadaslar ben 3 gun once bı fabia aldım.1.4 16v 101 bg 2001 model arac daha 25000 km de.dun yolda 4. vitesle yolda seyrederken bırden bıre arac yolda stop etti ve asr ısıgı yandı dugmeye bastıgım halde sonmedı aracı tekrar calıstırdım sonra sorun duzeldı bı daha yanmadı ama daha sonrasında aracı park ettım yarım saat sonra tekrar bındım arac calıstı ama gaz yemıyordu stop ettım bıdaha calıstırdım duzeldı ama ara sıra yapıyor eger bu konuyla ılgılı bılgısı olan arkadaslar varsa yardımcı olursa sevırım sımdıden tesekkurler.yenı aldım aracı ama ılk gunlerden sogudum aractan ınsallah onemlı bı problem yoktur
|
![]() |
![]() |
![]() |
#13 |
ST Üyesi
Ad - Soyad: Halil Utku
|
![]() yaklaşık 2 ay önce 2003 model fabia 1 1.4 mpi comfort arac aldık sadece motor lambası yanıyordu eksantrik pozisyon sensörü dediler değiştirdik bu sefer epc de yanmaya başladı gaz kelebeği dediler onuda değiştirdim 250-260 km yolu sorunsuz yaptı hiç yakmadı ama bu sorunsuz 250 km nin sonunda marketten çıkarken kalkışta tekrar EPC lambası yandı ustayı aradım tesisat felan dedi hemen bilgisayardan arızaya baktırdım açı sensörü diyordu silmeye çalıştık arızayı silip arabayı çalıştırınca tekrar yandı ama sönmedi arabanın devirinde sorun yok 4000-5000 devire çıkıyor ama yolda rampaları çıkarken acaip düşüyor ve çalışırken devir saati yukarı aşağı oynuyor ve an itibarı ile motor arıza lambası da yandı ama motor arıza ışığı hiç sönmüyor epc kontağı kapatıp açınca bazen sönüyor acaba nedendir acil yardımcı olursanız sevinirim....aynen wrx_harunun dediği gibi alır almaz araçtan soğudum
Konu byxtra tarafından (13-02-2016 Saat 17:48:01 ) değiştirilmiştir.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#14 |
ST Gediklisi
Ad - Soyad: Ömer
Otomobil: Fabia III TSI
Ettiği teşekkür: 101
Üye 166 mesajında 379 kez teşekkür almıştır
Mentioned: 15 Post(s)
|
![]() Konuya bir güncel çekeyim. Eşimin kullandığı Fabia 1.2 TSI yol ortasında birden stop etti ve EPC ışığı yandı. Olay yerine gittiğimde vitesi boşa alarak güç bela arabayı ara sokağa çekmişler.
Arabada elektrik var, ancak motor hiçbir şekilde çalışmıyor ve EPC ışığı sürekli yanıyor. Ayrıca viteslerde de sıkıntı yok. Yapacak birşey yok diyerek çekici çağırdık ve yetkili servise çektik arabayı. Servisten 1.500 TL onarım maliyeti çıktı. Telefonda bana söyleneni tam hatırlayamıyorum, ama bir kablo grubunun değişeceği şeklindeydi. Maalesef araç yürümediği için çekici ile oradan alıp servis servis dolaşacak halim yok ve kabul ettim. Ancak 2 tane Kia Ceed eskitmiş birisi olarak, dağ tepe dolaşıp o arabalarla yolda kaldığımı hatırlamıyorum. İnternette yaptığım araştırmalarda bu EPC arızasıyla ilgili çok fazla kayıt var. 3 yaşında 60 binde sadece trafiksiz yolda git-gel yapan arabanın yolda kalması ister istemez markadan soğutuyor adamı. Diyeceksiniz ki "sıfır arabayı galeriden alıp 20 km sonra da arıza yaşayabilirsin". Eyvallah, ama bir kere mide bulanıyor ister istemez. |
![]() |
![]() |
![]() |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|
![]() |
||||
Konu | Konuyu Başlatan | Forum | Cevaplar | Son Mesaj |
Plaka lambası sökme | hhyalcin | Favorit & Felicia | 10 | 11-04-2011 22:57:41 |
lpg de egzos arıza ışığı yanıyor | engeng | Fabia II | 1 | 20-05-2010 18:44:16 |
Skoda SuperB Stop Lambası | Powolper | Superb II | 25 | 05-04-2010 21:29:01 |
Hem ESP Hem lastik basınç göstergesi yanıyor ... | mxengine | Teknik Bilgi Paylaşımı | 10 | 17-01-2010 14:39:18 |
arabanın yağ lambası | gogo969 | Octavia A4 | 22 | 27-07-2009 00:07:28 |