škodaturkey.com
GENEL => Sohbet => Konuyu başlatan: mygokhan - 18 Şubat 2011, 10:27:27
-
Dün eve gelmiş, yanlışlık var belliki.Sayaçta okunan endeksi fatura tutarı olarak yazmışlar..:knp:
(http://farm6.static.flickr.com/5138/5455033075_812ee9570b.jpg)
-
ABAAAAAAV :kork2:
Yalnız bu tip durumlarda itiraz, ödeme sürecini durdurmuyordu galiba; inşallah yanlış biliyorumdur.
-
Abbboooooooooo
Ülkemi seviyorum :)
-
ABAAAAAAV :kork2:
Yalnız bu tip durumlarda itiraz, ödeme sürecini durdurmuyordu galiba; inşallah yanlış biliyorumdur.
Bu çok kaçık bir rakam ama
-
ABAAAAAAV :kork2:
Yalnız bu tip durumlarda itiraz, ödeme sürecini durdurmuyordu galiba; inşallah yanlış biliyorumdur.
Aman yav netttiiiiin! Kalbime inecekti düğün öncesi :knp:
-
Hemen araştır gökhan hocam aklımda öyle kalmış inşallah yanlış kalmıştır.
-
bende bana çok geliyo diye endişe ediyorum aman 27 bin fatura gelmiş benimki neki abi hazır elin deymişken bizimkinide yatır ha 27 ha 27.500 ne olcakki :++: :++::++:
-
malesef önce öde sonra itiraz et diyorlardı değişmediyse tabi... inş. değişmiştir de...
ama durum farklı olduğundan doğal olarak ödenmeyecek.
ortalama bir kullanımla en az 22-23 yıllık tutar bu... :)
ödeyin peşin peşin, uzun süre elektirik faturasını düşünmezsiniz bari... :):)
-
Benim bildiğim itiraz etsende faturayı ödemen gerekiyor ama bu çok farklı bir durumu :) 27 bin
Gişeye git abi faturayı ver sonrada arbanın anahtarını ver ödemeyi böyle yapmak istiyorum de :)
inş. çok uğraştırmazlar durduk yere başa bela.
-
Dilekçe ver abi hatta sayaç ın fotoğrafını çekip bastır bir daha adam yollayıp inceletsinler böyle saçma iş olmaz..
-
türkiyem gibisi yok :++::++:
gökhan abi hemen dilekçe ver şikayet falan et,benimde bildiğim kadarıyla ödeme tarihi donmuyor mazallah zamanı gelir 27bin lirayı yatırmadım diye keserler elektriği :)
-
Hangi kurumsa bu, git oraya ilk gördüğüne ağız-burun giriş ki bir daha dikkat etsin sığırlar.
Bir insanın yaptığı işe zerre kadar saygısı nasıl olmaz aklım almıyor ya! Hiç sevmiyorsan bile ekmeğini o işten yiyorsun ya!
-
Sayacı okuyan süper über üst düzey zekadaki arkadaşı bi güzel tebrik etmek lazım:sopa::sopa:
-
Sıkı bir telefon trafiği ile vede evdeki sayacla göz göze gelmek suretiyle aptal oğlu aptal elektrik sayacının yüzünden vede sistemin yüznden ugrastim durdum ve çözdüm.En son müdürleri aradı ve yanlışlık var dedi.Endeks doğru :) ama bir hata var söyleyemediler.Vel hasıl çözdük ama soğuk terlerde döktük :) 99 TL ' cik :) yeni fatura.
-
Yuh,bizim koca sanayi tesisine bile maksimum 5-6 bint tl geliyor :D
-
Sıkı bir telefon trafiği ile vede evdeki sayacla göz göze gelmek suretiyle aptal oğlu aptal elektrik sayacının yüzünden vede sistemin yüznden ugrastim durdum ve çözdüm.En son müdürleri aradı ve yanlışlık var dedi.Endeks doğru :) ama bir hata var söyleyemediler.Vel hasıl çözdük ama soğuk terlerde döktük :) 99 TL ' cik :) yeni fatura.
Düzeldiyse sorun yok :D:D:D:++:
-
Sıkı bir telefon trafiği ile vede evdeki sayacla göz göze gelmek suretiyle aptal oğlu aptal elektrik sayacının yüzünden vede sistemin yüznden ugrastim durdum ve çözdüm.En son müdürleri aradı ve yanlışlık var dedi.Endeks doğru :) ama bir hata var söyleyemediler.Vel hasıl çözdük ama soğuk terlerde döktük :) 99 TL ' cik :) yeni fatura.
aman hayırlı olsn o zaman :) bazen de adam doğu yazsa da sayaç kafayı yiyor o zaman çok uğrasıyorsun abi ucuz kurtulmussun :)
-
hallettiğine sevindim :)
-
Geçmiş olsun.
-
Geçmiş olsun Gökhan abi, rezillik...
-
Şaka yapmışlar, düğün şakası, ama eşek şakası :D
-
Düğün salonu bile işletsen o kadar gelmez :++:
-
sen şok olmuşsundur Gökhanım ama bana her gün öyle 5-6 fatura geldiğinden benim için sıradan bir olay.
dijital sayaçlar kafayı yedimi böyle abuk subuk faturalar çıkar. bu tip faturaların sebebinin % 3-5'i okuma hatasından %95'i dijital sayacın arızalanıp anormal endeks yazmasından kaynaklanır.
eğer senin sayacın bu ay devir etmesi söz konusu ise seninki büyük ihtimal ikisinden de farklı. dijital sayaçlar 5 tam haneli olup 99.999 da devir eder. dolayısı ile faturalandırma proğramındaki hane sayısı 5 olması gerekirken bir şekilde 6 olmuş ve senin sayaç 100.000 den devir edip yeniden başa döndüğü halde proğram onu 6 hane olmasından dolayı 999.999 dan devir ettirdiği için sana bol sıfırlı bir fatura kösmüş gibi görünüyor.
başka türlü bu kadar değil 3-5.000 liralık faturalar gelirdi.
bazı arkadaşlar biraz sıyırmışlar bizim kurumu, dışarıdan bakınca öyle görünüyor da 180.000 abonesi olap ve ipten kazıktan boşanan insanların doluştuğu, her türlü üç kağıtçının boca bulunduğu ve Anadoludaki sistemi oturmuş eşdeğer işletmelere nazaran 3-4 kat iş yükü olan burada 250 personelin yapacağı işi 30 kişi ile yapmaya çalışınca ortaya bu manzaralar çıkıyor.
okuma, açma-kesme ve arıza servisleri taşorona verildi ve aylık 800-900 liraya çalışan gençler yapıyor bu işleri.
üstüne üstelik bizim genelge ve tamimlere istinaden yapılan uygulamaların bir sürü hukukla çelişen tarafları var ama bunları düzelten yok.
kısacası her yerde ve her devlet dairesinde olduğu gibi tedaşta da bir sürü eksik ve aksak yönler var.
her yer özelleşti artık birer birer parayı veren patron işin başına geçiyor, yakında bu günleri de çok ararız gibi geliyor.
sen kolay sıyırmışsın geçmiş olsun.
-
Geçmiş olsun Gökhancım.Canım Türkiyem' in rutin hatalarından.Muhtemelen çoğumuz buna benzer durumlarla karşılaşmışızdır.
-
Geçmiş olsun Abi.
27bin ne yahu:D
-
hadi geçmiş olsun :)
ahmet abi bende yeni garaja dijital ara sayaç taktım neden sapıtır bunlara acaba ona göre önlem alayım :)
-
gökancım eski bir tedaşçı (özelleştirme nedeni ile havuzdayım)olarak bu tip durumlarla zaman zaman karşılaşıyorduk. nedeni okuma yapan elemanlar yüklenici elemanları ve işi önemsememeleri. bu yuzden bir çoğu işinden oldu ve yükleni firmalar bu yuzden ceza yerler. bir mesken abonesine 1 ayda 300tl üzeri fatura gelmesi normalde bi sıkıntı olduğuna delalettir. itiraz etme hakkınız vardır ve sayacınız incelemeye alınır. sanayi ve ticaret il müdürlüğü sayaç ayar memurlarınca incelenir ve sayacın durumu tespit edilir. kontrol sırasında sizde orda olmak istiyorsanız eğer dilekçeye tel numarası ve kontrol sırasında kendinize bilgi verilmesini yazarsanız sizide çağırırlar. durum hakkında bilgi sahibi olursunuz.
bursa su anda devlet elinde değil. özel bir şirket satın aldı. itiraz hakkınız her zaman geçerlidir. sayacınızın sağlam olduğu faturanızın doğu olması durumunda 12 tl civarı faturanıza ilave yapılır. resmi gazetede yazar. 31.12.2010 tarihli.
egerki faturanız hatalıysa mutlaka iptal edilir.
hakkınızı sonuna kadar aramınızı tavsiye ederim..... saygılar..
-
:kork2::kork2:Gökhan eşek şakasi bu yaw,düğün öncesi işmi şimdi bu,resmen octi a5 elegans parasi yaw.
-
hadi geçmiş olsun :)
ahmet abi bende yeni garaja dijital ara sayaç taktım neden sapıtır bunlara acaba ona göre önlem alayım :)
senin alabilceğin hiç bir önlem yok. sadece alttan kablo giren klemenslerin sıkı olması yeterli.
niye kafayı yer bu sayaçlar güzel soru; sebepleri;
1-kalitesiz ve ucuz malzeme ile üretildikleri için (zaten fiyatları 100 liralardan 30 liraya kadar indi.) test için, onay almak için yapılan sayaçlar kaliteli malzeme ile yapılıp onay aldımı piyasaya verilen sayaçlar ucuz elektronik parçalardan imal edilip piyasaya sürülür.
2- yapılışı itibarı ile hassas olduklarından sarj, yıldırım, kısa devre gerilim ve ve akımlarına eski mekanik sayaçlar kadar dayanıklı değiller.
3- binalardaki tesisatlar eski ve eksik, ayrıca bir problem olmadan kimse bakım yaptırmadığı için buradaki bir problem bazen sayacı da etkiliyor.
4- özellikle zemini taşlık ve kayalık olan yerlerde topraklama direnci istenilen değerlere düşmediği için şarj, yıldırım gibi durumlarda sayaca zarar veriyor.
topraklama olmayan eski binalarda zaten can ve mal güvenliği tamamen Allah'a kalmış.
ben 7-8 yıl önce 110 liraya ingiliz malı bir dijital sayaç alıp takmıştım kendime ve bazı komşulara şu ana kadar tek problem yaşamadım.
piyasada diğerlerine göre az sayıda bulunsada bu güne kadar bana arızalı olduğu için bu sayaçtan gelen sayısı hatırladığım 2 tane, diğerlerinden her gün 15-20 tane gelir.
ama kalitede rekabet edemeyen yerli firmalar fiyat açısından belden aşağı vurdukları için Türkiye distribitörü elektrik mühendisi eski mesai arkadaşım bu sayaçları ithal etmektan vazgeçti.
-
Çok şükür çözmüşsün. :)
-
Çok sağolun arkadaşlar..Şimdi ben bu sayaç için dilekçe yazıp inceleme isteyeceğim.Tabiki işlerimden fırsat bulabilirsem! Neyse ben bu sayacı değiştirmek istesem prosedür ne olur? Ne marka sayaç taktırmam lazım.? Şu ankinin markası hatrımda değil ama eskiden "kaan" marka diye sayaçlar olurdu.Cidden pahalıydı.Şimdi baktım çok ucuz hepsi :D
İyi bişey varsa ondan alıp takalım, yoksa böyle sorunlarla uğraşmak hiç hoş değil..
-
Sayaç bile vatandaşın karşısında. 99 liralık tüketimi sapıttığı zaman 9 lira göstermiyor da 27 bin gösteriyor.:D
-
Çok sağolun arkadaşlar..Şimdi ben bu sayaç için dilekçe yazıp inceleme isteyeceğim.Tabiki işlerimden fırsat bulabilirsem! Neyse ben bu sayacı değiştirmek istesem prosedür ne olur? Ne marka sayaç taktırmam lazım.? Şu ankinin markası hatrımda değil ama eskiden "kaan" marka diye sayaçlar olurdu.Cidden pahalıydı.Şimdi baktım çok ucuz hepsi :D
İyi bişey varsa ondan alıp takalım, yoksa böyle sorunlarla uğraşmak hiç hoş değil..
o kaan marka sayaçları başarı firması imal ediyordu. başarının sahibi ise bildiğim kadarı ile Mesut Yılmaz'ın bacanağı.
daha dijital sayaç ne kimse bilmiyorken başarı bu sayaçları imal etti ve stokladı, arkasından özel kanun çıktı ve başarı tek tabanca kaan sayaçları 150-200 dolardan millete köstü.
diğer firmalar önce prototipini yapıp arkasından kalıbın hazırlayıp imalat aşamasına geçip bakanlıktan onay alıncaya kadar kaan işin kaymağını yedi.
dijital sayaçların piyasada bollaşıp ucuzlaması için 5-6 sene geçti ve bu iş ayağa düşünce de kaan bu işi bıraktı.
bir kaç problemli markanın dışında diğerleri üç aşağı beş yukarı aynı.
piyasada en çok tutulanı makel ve viko bunlardan alabilirsin.
en iyisi derken yukarıda bahsettiğim ve benim de kullandığım ingiliz ampy (sayot) marka ama maalesef onlar artık satılmıyor. bulsam ben bile yedek bir kaç tane alıp koyacam.
gelelim ben sayaç için inceleme isteyaceğim kelamına; iş hallolmuşken sende kaşıntı var galiba ne o inceleme istemek falan.:sopa: dertsiz başına dert lazımsa git başka şeylerle uğraş. bu ülkede en son uğraşılacak olan devlettir.
problem sayacın kendinden kaynaklı ise bir dilekçe ile sayacı değiştirebilirsin.
ama sayaç dışında bir sebepten kaynaklı ise değiştirmeye gerek yok. zaten sayaçta bir problem olsa sana değiştirmen gerektiğinmi söylerlerdi.
-
Bide benim elektrik sayacı BATT yani pil uyarısı veriyor :kiki: Ulen içinde elektrik geçiyor bide pil uyarısı veriyor işe bak :D
Birde abi bu dediğin marka sayacı alıp bizim sayaç yerine taktırdığımızda Elektrik idaresi bunu bağlar mı?
-
tum bursanın elektırıgı sızın saatemı baglı :)
bı yanlıslık vardır elbet :)
-
Geçmiş olsun. Ucuz atlatmışsın.
-
Bide benim elektrik sayacı BATT yani pil uyarısı veriyor :kiki: Ulen içinde elektrik geçiyor bide pil uyarısı veriyor işe bak :D
Birde abi bu dediğin marka sayacı alıp bizim sayaç yerine taktırdığımızda Elektrik idaresi bunu bağlar mı?
stardartı ve gerekli şart olarak sayacın pil raf ömrü 10 yıldır.
bırak rafta beklemeyi yerinde takılı ve elektrik bağlı iken bile 1-2 yılda pili biten sayaçlar var.
sayacı mutlaka değiştirmek istiyorsan tedaş ile görüş, sayacı teslim alıp yerine montaj ve diğer işlemlerini kendilerimi yapıyorlar yoksa o işi sizmi yaptırıyorsunuz onu öğren.
ona göre dilekçe doldurarak işlemlere başlarsın sadece seçtiğin marka sayacın imal yılının en düşük 2010 olmasına dikkat et.
birde sayaç fiyatı burada 30 lira+montaj toplam 40 lira civarında bilgin olsun.