škodaturkey.com
GENEL => Videolar => Konuyu başlatan: hakanerdogan - 03 Haziran 2009, 15:32:29
-
ben kola içmiyorum artık, sizde içmeyin, video ne derece doğrudur yanlıştır bilemem, ama bakın isterseniz.
http://www.facebook.com/home.php#/video/video.php?v=1164648234135&ref=nf
-
Kola = lavabo aç :D
Bazı yemeklerle olmazsa olmaz kola :)
-
izlemeye gerek yok işte kolanın faydaları...:ban:
Dikkatle okunmasını tavsiye ediyorum. Büyük olasılıkla az sonra okuyacağınız birçok şeyi siz daha önceden biliyordunuz (!) Ya da bilmeyenler “hadi canım saçma" diyeceklerdir.
Eğer öyle olduğunu düşünüyorsanız, burada anlatılanlara inanmadıysanız denemesi bir cola parasıdır. Yani bir kutu Coca Cola veya Pepsi veya Cola Turka yeterli (http://www.sanalkurs.net/forum/Smileys/default/smiley.gif) Gelelim bunlarla ne gibi pratik işler yapabileceğinize;
TUVALETİ TEMİZLEMEK İÇİN: Bir kutu kolayı klozetin içine dökünüz. Bir saat kadar bekleyiniz ve sifonu çekiniz. Koladaki sitrik asit hela taşındaki lekeleri yok edecektir.
CROM TAMPONLARDAKI PAS LEKELERINI YOK ETMEK İÇİN: Arabanın tamponunu Coca Cola''ya batırılmış bir sigara paketinin içindeki alüminyum folyosuyla iyice ovunuz. Tertemiz olacaktır.
AKÜ KUTUP BAŞLARINDA ÇAPAĞI TEMİZLEMEK İÇİN: Bir kutu kolayı kutup başlarına dökün ve bütün çapak yok olsun.
PASLANMIŞ BİR CiVATAYI SÖKMEK İÇİN: Coca-Colaya batırılmış bir bezi bir kaç dakika paslı cıvataya uygulayınız. Bir kaç dakika sonra rahatlıkla dönecek ve çıkacaktır.
ELBİSENİZDEKİ YAĞ LEKESİNİ ÇIKARMAK İÇİN: Bir kutu kolayı lekeli giyeceklerin üstüne boşaltın,Deterjanı ekleyin ve her zaman yıkadığınız gibi yıkayın. Coca-cola yağ lekelerinin yok olmasına yardım edecektir. Ayrıca araba ön camlarındaki her türlü kuş pisliği yapışan sinekler veya ağaçlardan dökülen toz,polen, yapışkan maddelerin çıkarılması en iyi madde COCA COLA + PEPSI + COLA TURKA''dır.
Peki nedir bu Cola''nin bu kadar etkileyici temizliklerde bile kullanılabilmesinin sebebi? Coca-Cola ve Pepsi''nin ortalama pH değeri 3.4 tur. Bu asidi de dişleri ve kemikleri eritmek için yeterlidir. Temizliklerde bu kadar etkili olmasının sebebi budur. Aslına bakarsanız Cola ile dünyada kimsenin tavsiye edemeyeceği KARBONDİOKSİT içiyoruz. Hani şu dışarı atmak için devamlı nefes alıp verdiğimiz, atmak için uğraştığımız KARBONDİOKSİT...!
2001 yılında Delhi Üniversitesinde "kim daha fazla Coca-Cola içecek“ diye bir yarışma yapıldığında, sekiz litre Coca-Cola içerek kazanan ve 10 dakika içerisinde herkesin gözü önünde ölen kişinin haberini duymuşsunuzdur Neden öldü? Çünkü çok fazla karbondioksit almıştı ve kanında yeterli oksijen yoktu.
Başka bir örnek: Kırılmış dişinizi bir şişe Coca Cola''nin içine koyun ve 10 gün sonra bakın...Diş 10 günde büyük oranda erir. Halbuki dişler ve kemikler ölümden sonra bile en fazla dayanabilen organlarımızdır ... Bir şişe kola içerek midenize ve dişlerinize ve bağırsaklarınıza ne yaptığınızı bir düşünün...
-
Acaba colaturka gibi kolalardada durum aynımıdır.
-
Acaba colaturka gibi kolalardada durum aynımıdır.
hiçbirşey farketmiyor sonuçta hepsi cola...
-
Fanta gibi ürünlerde durum nası peki
-
Fanta gibi ürünlerde durum nası peki
sanmam aynı olduğunu, özü meyveden geliyor nihayetinde ama bu kolanın kökü nedir ne meyvesi ne eti belli değil.
vesselam içmiyek, içirmiyek çoluğa çocuğa kardeşe... kötü işte.
-
Ben şimdilik kızımı çay veya kola istediği zaman sulandırılmış pekmezle oyalıyorum. Konuşmayı beceremediği için çay ve kolanın tadı niye aynı diye soramıyor.:ok:
-
bi ara çok alıyodum... çok şükür uzun süredir eve ve şantiye ye sokmuyorum...
-
ouufff =( ben günde en az 2 kutu içioorm :S
-
koladan sonra nane şekeri yemeyin patlarsınız.
-
mentos değil miydi o?
-
mentos değil miydi o?
fark göremiyorum ya sen...:rm::hanz::rm:
-
ouufff =( ben günde en az 2 kutu içioorm :S
Mideden kalın barsağa direkt isale hattı açılır. Abartmayın hiç bir şeyi bu kadar.:wnk:
mentos değil miydi o?
fark göremiyorum ya sen...:rm::hanz::rm:
Gözünü seveyim Yeni Rakı' nın. Mentos falan hiç iplemiyor.:rm::hanz:
-
Vay vay vay. Neymiş bu kola. Kendimizi öldürüyormuşuz da haberimiz yokmuş. Yararlı paylaşım. Teşekkürler.
-
Zaten içmiyordum :)
-
Mideden kalın barsağa direkt isale hattı açılır. Abartmayın hiç bir şeyi bu kadar.:wnk:
Gözünü seveyim Yeni Rakı' nın. Mentos falan hiç iplemiyor.:rm::hanz:
Helede yanında buz gibi kavun,karpuz ve peynirle :hanz: birde dost sohbeti tamam işte,nitrik asit olsa iplemez :hanz:
-
Arkadaşlar inanmadığınızı söyleyin lütfen bu tarz haberlere. Yıllardır Coca-Cola, Pepsi, Danone gibi markaları kötülemek için bu tarz mailler dolaşır durur. Ama bu konuda yapılmış bilimsel bir çalışma bulun dediğimizde maalesef kimseden ses çıkmıyor.
İçeriği zaten belli özüt, su, şeker ve koruyucular ( tüm gıdalarda mevcut ve zararsız)
En bilinmeyen kısım ise özüt, ancak bu mailleri yazanlar bilimden uzak insanlar oldukları için kromotografi denen teknolojiyi bilmiyorlar. Eğer içinde ne olduğu belli olmasaydı kola özütü saten firmalar olmazdı. Siz 100 milyon dolarım var ve kola fabrikası kurucam dediğinizde inanın özütü bulabilirsiniz. Peki gizliyse nasıl bu özüt yapılıyor başka firmalar tarafından.
Olayı şöyle özetleyelim;
Annelerimizin çok güzel yemekleri vardır, kendi tarifler ve hiç kimseyle paylaşmazlar.
Çok zorladığınızda içine neler kattığını söyler, ama o kattıklarını kaç dakika pişirir, hangi baharatı önce hangisini sonra atar, kısık ateşteme harlı ateştemi pişirir söylemez. Buda aynısı, içindekiler belli yapılışı bilinmiyor :D
-
olabilir tabi ama yararlı bir şey olmadığı kesin.
peki ne bu kolanın özütü?
-
peki ne bu kolanın özütü?
Kolanın özü meyan kökü şurubu ;?
Ama zararı veren asit (sitrik asit) ile uyarıcı etkisi olan kafein.
-
İrfan hocam ; bir fincan nescafede bulunan kafein 4 bardak kolaya eşit.
Koruyucular (sitrik asit, benzoat vs) hepsi kodekste verilen limitler içerisindedir ve sağlığa zararı yoktur. Zira hazır gıdaların hemen hemen hepsinde koruyucular bulunmaktadır. Çünkü günümüzde tüketiciler raf ömrü gerektiren ürünler istiyorlar.
Özütüde farklı birçok baharattan oluşuyor, ama listesi bende yok olsa zaten ercoke olurdum :)
-
wc temizleyebilen bir maddeyi içenin akıl sağlığına şüpheyle bakarım. İçeriğinden emin olmadığımız her türlü gıdadan uzak durmakta fayda var.Hazır gıdalardan uzak durmak lazım özellikle içinde E tipi katkı kansorojenleri olanlardan.Diyeceksiniz ki hepsinde var.tüketmeyeceksiniz ya da illa gerekliyse en azıyla tüketeceksiniz.Mümkün olduğunca mevsiminde yetişen sebze ve meyveleri,süt ve et ürünleri gibi diğer gıdalarda da ,en tazesini ve emin olduğumuz markaları tüketmeli.Ne yapayım cola yı mis gibi ayranım varken,ne yapayım neslicafeyi mis gibi doğal fincan kahvesi varken,ne yapayım içinde ne olduğu ve ne eti olduğu belirsiz sakatat ürünlerini,(salam,sosis,sucuk) mis gibi caanım koyun,dana,tavuk,balık eti varken v.s. bitmez.
-
E tipi katkılar kansırejen değildir :)
Sitrik asit dediğiniz koruyucu limonda ve turunçgillerde gani gani vardır.
Nescafeyi geçtim Türk kahvesi dediğimiz kahve çeşidinde de kafein vardır.
Tuvalet temizleme olayına gelince, tuvaleti temizleyebilecek en az 10 tane doğal dediğiniz gıdalardan örnek verebilirim :)
Benim anlatmak istediğim; elbette doğal olandan şaşmamalıyız, keşke imkanımız olsada sütü, eti,ekmeği hemen üretip hemen tüketebilsek. Ama şehir yaşantısı gereği bunu yapamıyoruz. İnternette ve başka yayın kanallarında bilimsellikten uzak insanları korkutmaya yönelik ve kaynağı belirsiz bu tarz haberlere kızıyorum ben. Lütfen bu tarz mailere itibar etmeyelim. İnanın biraz araştırırsanız neyin faydalı neyin zararlı olduğunu bulabilirsiniz.