škodaturkey.com
TEKNİK => Teknik Bilgi Paylaşımı => Konuyu başlatan: CC03 - 14 Mayıs 2012, 02:43:57
-
Arkadaşlar bugün araca binmeden yağını kontrol ettim. Min çizgisindeydi ben de gidip 1lt yağ aldım. Neyse gideceğim yere gittim ve 1 saat sonra aracı çalıştırmadan yağına baktım tekrar. Max çizgisinin 2-3 belki 4 mm kadar üzerindeydi. Bu kadar fazla yağın zararı olur mu? Olursa da illa servise ya da ustaya mı götürecez fazla yağı alması için?
-
Fazla yağı boşalttırmakta fayda var, yağ değişimi yapan yerler halleder.
-
O kadar fazlalığın bir zararı olacağını zannetmiyorum; ancak içinizin rahat etmesi için, yağı vakumla çekmek suretiyle boşaltarak değişim yapan yerlere gidip biraz çekmelerini rica edebilirsiniz.
-
Yağın fazlası hiçbir zarar vermez, zaten üst kapaktan motor devamlı yağ atar, ata ata gider azalır gene.
-
Yağın fazlası hiçbir zarar vermez, zaten üst kapaktan motor devamlı yağ atar, ata ata gider azalır gene.
Fazlası konvertöre zarar verir yazıyordu bir yerlerde sanki :hmm:
-
Evet ben de okumuştum bunları.. Sanırım bu kadardan bir zarar gelmez, en azından öyle umuyorum :)
-
Fazlası konvertöre zarar verir yazıyordu bir yerlerde sanki :hmm:
Konvertöre mi?:hmm::hmm::hmm: yağ oraya nasıl gidecek ki?:hmm::hmm:
-
Elçiye zeval olmaz
(http://img193.imageshack.us/img193/4961/kattq.jpg)
-
Fazla yağ keçelere ve contalara zarar verebilir (sıkıştırdığı için). İlk ekleme yapıldığında araç eğimli bir yerdeyse oda yanıltmış olabilir.
-
2-3 mm. fazla ise hiç bir zarar vermez, endişe etmeyin.
Aşırı fazla yağ konulması durumunda ise yağ filtrenizi çok hafif gevşetip fazla yağı alabilirsiniz. (Sonra filtrenizi tekrar sıkmayı unutmayın :)
-
Teşekkür ederim :D