škodaturkey.com

GENEL => Sohbet => Konuyu başlatan: mygokhan - 24 Nisan 2013, 11:33:30

Başlık: Mars'a insan kolonisi için ilk adım!
Gönderen: mygokhan - 24 Nisan 2013, 11:33:30


(http://i.ensonhaber.com/resimler/diger/mars_one_5569.jpg)

ARS'A TEK YÖNLÜ BİLET
Şirketin yöneticisi Bas Lansdorp, New York'ta tüm dünya vatandaşlarına yaptığı çağrıda, bir daha geri dönmemek üzere Mars'a gitmek isteyenlerin başvurularını beklediklerini söyledi.

İLK EKİP 2023 YILINDA
Kendilerini 'kâr amacı gütmeyen bir firma' olarak tanımlayan Mars One şirketi, Kızıl Gezegen'e ilk ekibin 2023 yılında indirilmesini planladıklarını, daha sonra da 2 yılda bir yapılacak insan sevkiyatıyla koloninin genişletileceğini duyurdu.




18-40 YAŞ ARASI, İNGİLİZCE BİLENLER
Başvuracak kişilerin 18 ila 40 yaş arasında ve fiziken sağlam olmasını şart koşan firma, "Adaylar İngilizce bilmeli ve hayatta kalma yöntemlerine aşina olmalı" diyor.

Gerçekleşip gerçekleşmeyeceği bile belirsiz bu fantezi misyon için gereken 6 milyar dolarlık bütçenin bir bölümünün, başvurulardan alınacak 18 dolarlık ücretlerle karşılanabileceği belirtiliyor. Tabi ki, medyada ilgi gördükçe bu işin asıl büyük maliyetinin sponsorlar tarafından karşılanması planlanıyor.



7 YIL EĞİTİM GÖRECEKLER
Başvuruların sonunda seçilecek 40 astronot adayı, 7 yıl sürecek eğitimin ardından, Mars'a yollanacak. Geri dönmeyi sağlayacak bir teknoloji henüz bulunmadığı için de bu bilet 'tek-gidiş' şeklinde olacak.

Misyonun kalkış, iniş gibi birçok aşamasının internetten canlı verileceğini belirten firma, tahminen 4 milyar kişinin bu büyük macerayı izleyeceğini kaydetti.

İlk ve müteakip tüm sevkiyatlarda Mars'a ikişer kadın ve ikişer erkek gönderileceği belirtilirken, kısırlık testi şartı koşulmayacağı ifade ediliyor.

İNTERNET ÜZERİNDEN 20 DAKİKA GECİKMELİ İLETİŞİM
Kızıl Gezegen'e gidecek kişilerin çok zorlu bir ortamda kurulacak küçük ünitelerde yaşayacağını söyleyen firma yöneticisi, Mars sakinlerinin, internet üzerinden 6 ila 20 dakikalık gecikmeli şekilde de olsa Dünya'daki yakınlarıyla iletişim kurabileceğini söyledi.

Şirket, bilinmeyene yolculuk için daha şimdiden 100 ülkeden 10 bin ön başvuru aldıklarını açıkladı.
Başlık: Cevap: Mars'a insan kolonisi için ilk adım!
Gönderen: Engin E - 24 Nisan 2013, 14:37:06
İhtiyar olmasam giderdim...2023 e daha çok var...
Başlık: Cevap: Mars'a insan kolonisi için ilk adım!
Gönderen: Ugur A. - 24 Nisan 2013, 16:41:30
"Eller aya biz yaya" sözünün gerçeğe dönüşmek üzere olan hali.:D
Başlık: Cevap: Mars'a insan kolonisi için ilk adım!
Gönderen: octaviaman - 24 Nisan 2013, 17:31:56
Güncel olarak ayda yürüsünler bir görelim hocam marsa kadar zahmet etmesinler.
Başlık: Cevap: Mars'a insan kolonisi için ilk adım!
Gönderen: mygokhan - 25 Nisan 2013, 12:34:33
Ilk gidenler birbirlerini yerler..
Başlık: Cevap: Mars'a insan kolonisi için ilk adım!
Gönderen: lrfan - 25 Nisan 2013, 12:35:58
Alıntı yapılan: mygokhan;430665
Ilk gidenler birbirlerini yerler..

 
İlk gidenler birbirlerini .....  :D
 
Zira koloniyi büyütmek lazım, yoksa gelecek olmaz  :++:
Başlık: Cevap: Mars'a insan kolonisi için ilk adım!
Gönderen: Engin E - 25 Nisan 2013, 15:36:33
Söylemiyim, söylemiyim dedim, sen söyledin...:++:
Başlık: Cevap: Mars'a insan kolonisi için ilk adım!
Gönderen: lrfan - 25 Nisan 2013, 16:44:52
Alıntı yapılan: hetepe;430688
Söylemiyim, söylemiyim dedim, sen söyledin...:++:

 
Tutamadım kendimi  :D
Başlık: Mars'a insan kolonisi için ilk adım!
Gönderen: c@n77 - 25 Nisan 2013, 19:57:16
Zuuhhhaaahhaaa. ..:):):):) irfan abi cuk oturmus...:):):)