škodaturkey.com
GENEL => Sohbet => Konuyu başlatan: fenomen - 17 Aralık 2009, 19:35:20
-
Arkadaşlar ilköğretim 2.sınıf için ufaklığı testlere alıştırmak ve sınavlarda daha forumda olması için netten faydalanabileceğimiz güzel bir forum veya web sayfası varmı bildiğiniz veya faydalandığınız yerler.Ben buldum ama rastgele oluyor pekde randıman alamıyorum.2 günden bu yana bulduğum kadarıyla yazıcıdan çıktı alarak çözdürdük hayat bilg.bugün 100,Türkçeden de 95 almış.Bu hızı kaybetmesin istiyorum.
-
http://www.ilkokuma.com/123_sinif.htm
turgayyağmuroğlu.com
http://www.hilalegitim.net/
eğitimyuvası.com
şimdilik bunlar.
daha fazlası için tekrar yardımcı olurum...
-
Buyur hocam umarım faydalı olur...
http://www.mehmetbas.net/sinif2/
-
Vay be, daha bu yaştan başlanıyor (ben dahil) öğrenci maymunlaştırma işine...
Gazi Üniversitesi, Sosyoloji dersi, Prof. Dr. Kadir Cangızbay derse gelir, 1.sınıfların ilk günü ilk dersidir...
Der ki;
-Okula hoş geldiniz maymunlar, sizler iyi maymunsunuzdur, o kadar net yapıp geldiniz, daha iyi maymunlarda mülkiyede!
Sizler örümcek beyinlisiniz, bi b.k tartışmaya kalksam sizinle mort olur kalırsınız, eeeeee tabi ilkokuldan başladınız test çözmeye, tartışmayı test olarak sunsam yaparsınız ama,:D örümcek kafalar sizi.... Maymunlar... Muhakeme gücünden yoksun piyonlar...
Benim kızda aynı, oda maymun oldu! :lol:
-
Benim kardeşimde ilköğretim 2.sınıf da okuyor ve benim 5.sınıfta öğrendiğim şeyleri 2.sınıfta öğreniyor hayret ediyorum :D ben 5.sınıfta sadece ingilice görmeye başlarken kardeşim anasınıfından beri iki dil birden görüyor (İngilizce ve Almanca) Yeni nesil zeki geliyor valla :D
Bende aradım ama pek güzel siteler bulamadım özellikle Bambamın Matematik Cd lerini aradım belki vardır diye ama bulamadım :S
-
http://site.mynet.com/sakireser1/
bizim oğlanın hocasının sayfası benim oğlanın durumuda var zaten ana sayfada.
faydalı linkler bölümünde falan var
hikmetsırma.com
sinifogretmeniyiz.biz
ogretmensiteleri.com
gibi bir sürü site var
bizde buralardan faydalanıyoruz.
benim oğlan 3 e gidiyor 2 yıldır hocası sürekli sbs yapıyor. optik form falan dolduruyorlar falan. sınıfın hiç birinde sınav stresi falan kalmadı
bu arada benim oğlanın 3-4 defa türkiye birinciliği var.
şimdi zambak - kemal-- canmatematik - kaynak- gibi yayınevleri türkiye geneli sınıf sınıf özel sbs uygulaması yapıyorlar. ortalama 25000- 30000 öğrenci giriyor bu sınavlara. tabii meb tarafından resmi okulllara yasak ama kardeşim bunlara girmeden öğrencinin sınıfın türkiyedeki yeri ve durumu ortaya çıkmıyor.
takip eden hoca ve veliler sayesinde sayılı azınlık ilerde parsayı toplarken normal müfredatı uygulayan lar arkadan nal topluyor.
bizim sınıf ankara birincisi kaç keredir ve türkiye geneli ilk beşten aşağı düşmedi.
sınıftaki en kötü öğrenci ilk yüzde beşlik dilimin içinde. düşün sen gerisini.
bende geçen sene internetten sayfalar dolusu test indirdim. piyasadan bi sürü firmanın yaprak testlerini aldım. hergün türkçe, matematik ve hayat bilgisinden en az 10 soru çözüyoruz. bunları bir forma doğru sayısı yanlış sayısı şeklinde işliyoruz ve haftada bir öğretmene gönderiyoruz. bu yazın yaz ödevlerinin kontrolünü yaptı hoca okullar açılmadan 15-20 gün önce herkese cepten ulaştı mail attı hergün 7-8 kişiye randevu verdi görecektiniz halimizi yaz günü elimizde kitap defter okula gittik. diyaorlaki hayırola diyoruzki gidiyoruz kontrole.
biraz çok yazdım ama inan gerçekler bunlardan oluşuyor. aksilik olmazsa pazar günü buluşmada tanıştırayım benim oğlanla o anlatsın size nasıl yapılıyor bu iş.
çok önemli çoooook önemli bu iş.
kolay gelsin.
-
bir öğretmen olaraka eğer ki çocuğun iyi bir eğitim almasını ve istenen bir bölüm-okulda okumasını istiyorsak bu iş uzun bir takvimle olur ve disiplin ile eğitim tamamlanır.
ağaç yaş iken eğilir...
-
Bence yanlışlılar dizisi içerisinde en büyük sorunumuz devamlı değişen ve dinamikliğini koruyaman eğitim sistemimizdir.Test çözmeye 4. yaşa gelir gelmez başlanabilir.Ama yanlış olan düşük sınıflarda çoktan seçmeli seçenekli testlere çok ağırlık vermek tamamen yanlış.Hakanın dediği maymunluktan ziyada robotlaştırmak olarak algılıyorum bunu.Çocuğun kendine göre fikirleri düşüncesini İlkokulda aktaramaz ve geliştiremezse nerede bu imkanı olacak? Eğitimin amacı yeni fikirler ,düşünceler üretebilen ve bunları geliştirebilen ayrıca farklı ve yeni durumlara uyum sağlayıp çözüm getiren bireylerin oluşturulması değil midir? Unutmayalım test dediğimiz sınavlar hazırlanması ve okunması kolay sınavlardır şu zamanda.Tercih edilmesinin yegane sebebi budur
-
bir öğretmen olaraka eğer ki çocuğun iyi bir eğitim almasını ve istenen bir bölüm-okulda okumasını istiyorsak bu iş uzun bir takvimle olur ve disiplin ile eğitim tamamlanır.
ağaç yaş iken eğilir...
hocam aynen katılıyorum.biz çocukla her zaman ne aldığını,kimler sınıfta kaç aldığını hem soruyoruz,hemde daha forumda olması için full çalıştırıyoruz tabii ki annesi 2.öğretmeni.şimdi yazıcıda aldık.ufaklık kendiside baba bana soru indirde sınavdan önce yapayım diyor.şimdilik sınıfta 1.sayılır.full maşallah.umarım böyle gider.ama girdiğim web sayfalarında veya sitelerde pekde öyle profosyonelce hazırlanmış formlar yok.
-
Herkes çocuğuyla gurur duymak ister ve en büyük hakkıdır, bir velinin çocuğunu başarılı kılmak en büyük ödevlerdendir. Burda babalara saygım sonsuz ve hepinizin, her babanın elinden öpüyorum.
Ama,
Yarın bi gün çocuklarımız düşünmüyor, üretmiyor, yaratamıyor diye çok üzüleceğiz, çünkü bu çocuklar ve belki bende dâhil, sadece önüne konanı yapıyor! Kendi yaratmıyor!
Mehmet Abi çıkmış apartmanı boyamış piyer çekmiş vs... Belli adam test çözerek büyümemiş! Ama evlatlarımız bunu yapabilecek mi? Yoksa sadece KPSS de derece ile girdiği üst mertebe işine gelip gidip parasını kazanıp keyfine mi bakacak? Apartman toplantılarına ''aman bana ne'' diyip akşam evinde PC başında mı duracak, yoksa gidip orda yapılanı beğenmeyip kendi üretip al böle olur mu diyecek?
Yani demek istediğim insanla uğraşacak mı?
Asla yanlış anlamayın söylediklerimi, sizlerin-bizlerin evlatları kardeşleri böyledir demiyorum, biliyorum ki çok aktif canavar gibi çocuklar onlar. Ama eğitimin bu şekilde olmasını ciddi bir zaafiyet olarak görüyorum.
Çocukları sınava sokup puanlara göre onları sıralamanın, sen iyisin gel, sen kötüsün kal şeklinde bir düzenin oluşu, çocuğun bu mantıkla büyümesi ile gelen büyük sorunlar... Herkesin kendini kurtarma yoluna gitmesi...
Aha bakın benim nesil. Böle büyüdük hilaf yok, yav çocuğun teki, başarılı, notlarının alayı AAAAAAAA diye gidiyor, arada bi konuşuyor, hocayı pür dikkat dinler, ağzından çıkanı yazıp ezberler.
Çıktık okuldan bi grup, hepimiz biraz eğlenelim dedik, okey, batak, pişpirik falan. Asla sigara içen yok aramızda, asla küfürümüz falan yok, mekande gayet nezih beşevlerde. Çocuk girmiyor, bi baktık tüymüş gitmiş eve. Ders çalışır kesin.
Yav bunu yapan 18-19 yaşında adam.
Eminim ki öyle değil çocuklarımız ama yinede böyle olmamaları için çaba sarf etmek gerektiğini düşünüyorum.
Böylesi çok var, kafayı kitaba gömerek büyünce :D Neyse çok uzattım kafanız ağrıdı af buyurun. :)
-
Ben şahsen bir öğrenci olarak bu yaşta sıkmayın derim oks için 3 sene d.haneye gittim elimden binlerce soru geçti 10 larca kitap bitirdim belli bi yerden sonra insanı bunlatıyor inan kafa o kadar dağılıyo dumur oluyo ki bir zamandan sonra insan kolay soruları yapamaz oluyo ilginçleşiyo..
O yüzden daha çok çalışma kitabı tarzında kitaplar alın derim Yada ttnet in yaptığı vitamin programı var görsel olarak bence çok güzel çocuğu sıkmaz bi taraftanda eğlenmiş olur..
Artık test test gerildim çok fena yarında mattan sınav var 2 tane test kitabını yarıladım beynim zonkluyo o derecedeyim şu an..
Toparlamak gerekirse bu yaşta fazla zorlamayın derim..
-
Hakancığım dediklerine katılmakla birlikte elimizden gelen bişide yok.proğram böyleyse bizede o minvalde çalıştırmak düşüyor.Aslında çocuğa/öğrenciye performans ve proje ödevleride veriliyor,ama bunun yanında bir sürü ödev,saat 15.00 de çıkan çocuk o kadar proje ödevi sonra da diğer dersler artı bir o kadar da sınav hazırlığı çocuklar da haliyle yarış atı gibi oluyorlar.sonra 3.sınıfta ek dersler,etüdler,dershane,sbs falan.yarışa çıkacak atlar gibi oluyor.
Dediğin gibi eiğitim metodu öğrencileri ve velileri bu hale getiriyor.Yaratıcılık,düşüncelerini geliştirme,fikirlerini beyan etme,ezbercilikten uzak durmak,tartışma ve münazaralarda kendini geliştirme gibi konulara tamamen yabancılaştı çocuklar.burda yine eğitimde ki sorunlara bahane bularak üstümüzden atmamız gerek.Biraz da velilere iş düşüyor.Şimdi ki öğrencilerin birçoğunda ya top,ya pop,ya aşk meşk sözkonusu.Ülke adına kafa yorma,düşünce beyan etme maalesef hak geitre.Bu günkü gençlik eline aldığı gazetenin ya arka sayfasına yada haydar dümen sayfasına,ya magazin yada burç sayfalarına bakıyor.
Öğrencileri ezberci yetiştirmek istemiyorsak,katılımcı yetiitirmek istiyorsak birazda velilere iş düşüyor.hayata bizzat katılmanın yollarınıda öğretmek gerektir.
-
Bence yanlışlılar dizisi içerisinde en büyük sorunumuz devamlı değişen ve dinamikliğini koruyaman eğitim sistemimizdir.Test çözmeye 4. yaşa gelir gelmez başlanabilir.Ama yanlış olan düşük sınıflarda çoktan seçmeli seçenekli testlere çok ağırlık vermek tamamen yanlış.Hakanın dediği maymunluktan ziyada robotlaştırmak olarak algılıyorum bunu.Çocuğun kendine göre fikirleri düşüncesini İlkokulda aktaramaz ve geliştiremezse nerede bu imkanı olacak? Eğitimin amacı yeni fikirler ,düşünceler üretebilen ve bunları geliştirebilen ayrıca farklı ve yeni durumlara uyum sağlayıp çözüm getiren bireylerin oluşturulması değil midir? Unutmayalım test dediğimiz sınavlar hazırlanması ve okunması kolay sınavlardır şu zamanda.Tercih edilmesinin yegane sebebi budur
Katılıyorum. Adama soru sormaya korkuyor insan çünkü cevap alamıyor. Cevabı a-b-c-d-e olarak vermeye alışmış, onun için de düşüncelerini anlatamıyor, aktaramıyor.
...çocuğa/öğrenciye performans ve proje ödevleride veriliyor...
Proje ödevlerinin cılkı çıkmış durumda. Misâlen "Atatürk ilkelerini araştırınız" gibi bir ödev verildi. Hemen internetten download yapılıyor, çocuğun eline tutuşturuluyor, ödev yapılmış oluyor.
Tabii ki öğretmenlerde işe uyandılar ve artık ödevleri şöyle veriyorlar: Atatürk ilkelerinin ülkemizin sosyal, politik, ekonomik alanlarına etkileri nelerdir?
Yalnız bu ödevi henüz 4. veya 5. sınıfa giden öğrencilere veriyorlar. Çocuk ebeveynine danışıyor. E baba da zamanında test çözmüş, öyle irdeleme, düşünme, muhakeme etme gibi donanımlar yok. Anne desen kafayı Behlül' le Bihter' le bozmuş.
Çok uzun yazdım. Son bir şey. Çocuklarınızı, sizin istediğiniz mesleği seçmeleri konusunda zorlamayın. Neye ilgisi varsa, o yönde ilerlemesi için destek olun. Unutmayın; eğer sevdikleri bir işi yaparlarsa, ömürleri boyunca çalışmayacaklar demektir.
-
"Unutmayın; eğer sevdikleri bir işi yaparlarsa, ömürleri boyunca çalışmayacaklar demektir."
--------
Uğur'cuğum bunu tam anlayamadım.sevdikleri işi mi,sevmediklerimi olacak?
-
Sevdiğin işi yap ömür boyu çalışma :)
Yani sevdiğin iş sana iş gibi gelmez, keyif olur demek istemiş...
-
Sevdiğin işi yap ömür boyu çalışma :)
Yani sevdiğin iş sana iş gibi gelmez, keyif olur demek istemiş...
eğer öyleyse:ok::+1:
-
Sevdiğin işi yap ömür boyu çalışma :)
Yani sevdiğin iş sana iş gibi gelmez, keyif olur demek istemiş...
eğer öyleyse:ok::+1:
Tamamen öyle.:wnk:
-
arkadaşlar verilen linklerden çoğu sorunlu,çıkmıyor,indirme sorunlusu......
-
http://www.alsemender.com/calisma_yapraklari-b66.0/
burayı dene genelde bu siteler üyelik ister ama ücretsizdir.
sizi daha sonraki gelişmelerden haberdar ederler ancak yapacağınız çalışmalar çok yararlı bir faaliyet unutmayın.
-
http://www.alsemender.com/calisma_yapraklari-b66.0/
burayı dene genelde bu siteler üyelik ister ama ücretsizdir.
Sizi daha sonraki gelişmelerden haberdar ederler ancak yapacağınız çalışmalar çok yararlı bir faaliyet unutmayın.
teşekkürler epey güzel bir foruma benziyor ama bir türlü üye girişi yapamiyorum.harfler resimdekilerle uyuşmuyor diyor başkada bişi demiyor deneyeceğiz bakalim kisa araliklarla.
-
Her ülkede durum bu şekilde mi bilemem ama bu ülkede çoğu iş olduğu gibi bu da yanlış bence. İlkokuldan beri büyük bir koşturmaca, sınavlar,testler derken üniversitede yoruluyor insan.
Tabi sistem bu kaç yaşında başlanması gerekiyorsa yapılacaktır. Ama küçük kardeşim için sizden ricam, özellikle lise dönemine kadar kendi yeteneklerini incelemesine izin verin. Sevmediği bölümde okumak zorunda kalmasın.
Örneğin ben sınavlarda sayısalda genelde iyi puanlar aldım, eşit ağırlıkta hep daha iyi alırdım ama http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?id=17557481 bu konuda da bahsedildiği gibi sayısal ı seçtim ve şimdi de makine mühendisliği okuyorum, ben memnunum ama arkadaşlarım arasında da niye burdayım diyen çok fazla kişi var. Projeler, tasarımlar, problemler, talimatlar lisedeki fizik matematiğe en önemlisi lisede severek okuduğun romana hiç benzemiyor.
Bölümden memnun olsam da hiç ara vermeden geçen bunca yılın ardından oldukça yorgun olduğumu söylemeliyim. Hiç basit bir konu değil bence.
Umarım küçük kardeşim mesleğini o dönemlerde verilecek maaşa göre değil de sevdiği ve ilgi duyduğu alanı seçer.
-
Ahmet söylediklerine aynen katılıyorum.Ufaklık şu an itibariyle gördüğümüz izlediğimiz kadarıyle matematiği hiç sevmiyor.Gerçi sınavlarda 80 den aşağı almıyor ama matematik yapmaya o kadar hevesli değil.öğretmenin verdiği ödevlere bazen benim bile aklım almıyor.Yalnız Türkçe ve hayat bilgisinden 100 veya 95 alıyor ve o dersleri çok seviyor.Benim korkum şu bu ders sevmemezlik beni şimdiden düşündürüyor.Bazen nlp uzmanına götüreyim diyorum bir ara kanal a da proğram yapan Alişan kapaklıkaya vardı ona götüreyim dedim ve kendisine mail attım ilkokul 5.sınıfdan aşağıdakilere bakmıyorum dedi.ilerde inş. düşünüyorum.