škodaturkey.com
SKODA MODELLERİ => Fabia III => Konuyu başlatan: smmcngs - 02 Mayıs 2017, 14:21:02
-
Aracım 2016 1.2 Dsg Style, aldığımda üzerinde 185/60 R15 ebatlarında Nexsen marka lastikler vardı. Stepne haznesinde de aynı ebatta ve aynı marka lastik mevcut. Park esnasında arka sağ lastik sürtünmeden dolayı deforme oldu. Çok fazla sıkıntı çıkaracak gibi durmasa da ''ne olur ne olmaz'' dedirtiyor açıkçası.Yerine Stepne lastiği takmam da sakınca olur mu acaba?(Her ne kadar satış sözleşmesinde ve Kullanım kılavuzunda ''stepne lastik fabrikada takılan ile aynı ebatlardadır'' dese de eskilerden kalma bir tereddütüm var. Benzer tecrübesi olan ya da konuya vakıf olan varsa ve yardımcı olursa sevinirim.
Şimdiden teşekkürler..
-
Olculer ve desen ayniysa Stepneyi araca tak, deforme olani stepne yap. Bosuna lastik masrafin olmasin. Stepne ihtiyaci oldugunda deforme dedigin lastik her turlu isini gorur.
-
Birebir aynı ise neden olmasın. Marka ebat aynı olabilir, cinsi, sınıfı farklı mı kontrol etmekte fayda var.
-
Eger diger lastikler cok kullanilmamissa bir sorun olmaz. Eger diger lastiklerin cok kullanilmis ve disleri azalmissa cift olarak degistirmekte fayda var. Bu durumda cift degistirmek yerine bir tanesini stepneyi kullanip bir tane alirsiniz. Yok digerlerinin disleri de iyi durumdaysa sadce stepneyi kullanabilirsiniz sorun olmaz.
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
-
185/65/15 stepneyi 185/60/15 patlak lastik yerine arkaya taktim hafif indirdim lastigi 26-27psi ye kadar. 70km hizla tik demedi sifir sarsinti. Bunun otesinde fark varsa ne olur bilmem. Ama deformeyi stepne yap digerini al tak birsey olmaz
-
Stepne neden 185/65/ 15 ? Kışlıkları ben bilerek 185/65/15 almıştım ama aracı aldığımda üzerindeki lastikler ve stepne 185/60/15 idi.
-
Stepne neden 185/65/ 15 ? Kışlıkları ben bilerek 185/65/15 almıştım ama aracı aldığımda üzerindeki lastikler ve stepne 185/60/15 idi.
Ayni sebepten kardes kisliklarimi ben de ayni ebatta aldim yazliklar 185-60-15 o nedenle stepne ile farklilik mevcut. Ama arka lastiklere takinca hicbir etkisi olmuyor önleri denemedim bilmiyorum. Benim kisliklar icin stepnemi de degistirmistim arkadasta yazlik 185-65-15 vardi onu almistim araca ama yazlikca degistirince unuttum tabi tekrar degistirmeyi o nedenle 60-65 karisik gittim ama no problem