škodaturkey.com
SKODA MODELLERİ => Superb III => Konuyu başlatan: noodles - 17 Nisan 2018, 12:20:39
-
Merhaba arkadaşlar! Yeni üyeyim. Bu akşam itibariyle 1.4 tsi manuel aracımı bayiden alıyorum. Rodaj için her kafadan bir ses çıktığı sizlere sormak istiyorum. İlk 1500 km aracımı nasıl kullanmalıyım?
-
En sağlıklı öneri, aracınızın el kitabında yer alandır.
Fren, motor devri ve sürat konularında, orada yazılanlara uyun (bkz. sürüş bölümü - motor alıştırma).
http://www.skoda.com.tr/skodaweb_files/2018216104110769_YeniSuperbKullanimKlavuzu.pdf
-
Hayırlı uğurlu olsun, kazasız belasız kullanın inşallah
Diğer yazılarımda da belirttiğim gibi ben rodaj dönemine inananlardanım, o yüzden size tavsiyem ilk 2000 km, ki bu 2000 km şehir içi trafiğinde olsun mümkünse, aracınızı çok sıkıştırmadan yüksek devirler çevirmeden kullanmaya dikkat etmelisiniz.
-
Teşekkür ederim mesajlarınız için. Bazıları ilk 1500-2000km olsa da ilerde daha az yakıt tüketimli ve performanslı sürebilmen için ara viteslerde bazen dip gaz ve fren yapmalısın demişti ancak yanlış bilgi muhtemelen.
-
Hocam rodaj dönemimde oda var. Ama ilk 1000 km ani hızlanma ve frenlerden kaçınmak gerekiyor. 1000-1500 arası bütün viteslerde son devire kadar zorlarsanız rodaj süresini tamamlamış olursunuz. Kullanma kılavuzunda da böyle yazıyor zaten.
-
İlk 1 500 km sırasında yeni motorda alıştırma işleminin iyiliği konusunda sürüş
şekli belirleyicidir.
İlk 1 000 km boyunca motora müsaade edilen en yüksek motor devir sayısının
3/4'nden daha fazla yük bindirmeyin ve ayrıca römork işletiminitercih etmeyin.
1 000 ile 1 500 km arasında motor yükü müsaade edilen en yüksek motor
devir sayısına arttırılabilir.
nedir bu römork arkadaşlar merak ettim?
-
Römork araç arkasına takılan karavan gibi bir şeyler olsa gerek ilk bin km rölanti müsade edilen sınırda olmayacak biraz az yani sınıra çeyrek kala gaz kesilecek aşırı yük le binilmeyecek 2017 model Skoda Rapid 1.6 dizel 115 beygir aracımı aldım Benim araçta şu anda rodaj döneminde YouTube'dan çok video izledim rodaj hakkında bilgiler aldım araç ilk 1500 kilometre zorlanmadan devirli kullanılacak daha sonra yavaş yavaş araç deviri arttır. Sonuçta rodaj döneminde her türlü aracın yıpranması tehlikeli 1500 km sonrası devirler hızlar ara sıra her zaman olmamakla birlikte artırılmalı ve motor uygun bir şekilde kullanılmalı bence
-
Hiçbir aracımda rodaja dikkat etmedim,octavyayı ilk aldığımda henüz 500 km iken aracı otobanda tam gaz kökledim ibre 210 çıkınca bıraktım,5 yıl bindim hiçbir sorunla karşılaşmadım.Ne zaman tam gaz yapsam hiç tepki vermedi.Superbe geçincede aynısını yaptım.Çünkü hiçbirimiz motor bitene kadar araçlarımızı kullanmıyoruz,maxsımum 5-6 sene sonra elden çıkıyor.Bu motorlar 200-300 binde bitecek motorlar değil..O yüzden korkmayın araçlarınızın keyfini çıkarın
-
1500km rodaja dikkat edince de çıkıyor aracın keyfi hocam :)
-
Odtü Makine Mühendisliği'nden mezun iki arkadaşın Anlatan Adamlar isminde çok güzel bir youtube kanalı var ve bu kanalda rodaj ile ilgili hayli güzel bir bilgilendirme videoları mevcut.. Dilerseniz şahsi yorumlarımızdan sıyrılıp, biraz bilgilenerek bilgilendirici olalım :) Buyrun:
https://www.youtube.com/watch?v=LBWsslaAGrg
-
Adam ne güzel anlatmış :)
Benim en çok ayar olduğum şey, kullanım kitabında kocaman RODAJ kuralları yazarken, yetkili servisteki temsilci ve ustaların rodaj yok abi demeleri :)
-
Şunuda unutmamak gerekir,rodaj kurallarına uyup daha sonradan da benim aracım gitmiyor ( sağır oldu )diyerek servis yollarını aşındıranlarıda unutmamak gerekir.Aracın gerekli periyodik bakımlarını yaptırın motordan korkmayın.Ticari amaçla kullanmış olduğum Doblo 1.9 Turbo aracımı 2005 de sıfır alıp 9 yıl kullandıktan sonra 215 000 km de satmıştım.Özel servis ustam hep aynı ustaydı,benim aracımın motoruna 500 bin km garanti verdi,alan arkadaşda aldıktan üç ay sonra teşekküre geldi araçtan memnuniyetinden dolayı.Teorikle pratik aynı şey değil.Benim tüm araçlarım sürat ve çekiş yönünden hep üst limitlerdeydi.Tecrübeyle sabit olduğundan rodaja takılmayın diyorum.