škodaturkey.com
GENEL => Sohbet => Konuyu başlatan: mertozbek - 12 Eylül 2010, 02:32:08
-
arkadaşlar aracıma hava filtresi düşünüyorum fakat hangisini yapacağıma karar weremedim biraz canlansın biraz da yakıtı azalsın istiyorum ya k&N yada simota kutu içini alıp takıcam yada simotanın ısı kalkanlı karbon açık filtresini takıcam ısı kalkanlı olduğu için diğer açık filtrelere göre içerisindengeçen hava daha soğuk oluyormus. fakat karar veremedim açık filtre daha ucuz 65tl gibi kapalı olan ise 110tl sizce hangisi?
araç 2004 1,6 laguna 115hp lpg li
(http://images.gittigidiyor.com/1643/SIMOTA-CARBON-KUTULU-60MM-FILTRE__16439448_0.jpg)
-
bence para vermeyin bunlara
hava filitresini olması gerekenden önce değiştirin en olmadı , emin olun aynı hesaba gelir.
-
normal 15000 de bir yağ değişiminde değiştiriyordum fakat artık kafama göre 7000 de 5000 de fln değiştiriyorum ama eğer yakıtı azaltıp bir müddet de performansı arttırıyorsa neden olmasın :)
-
http://www.hepsiburada.com/Liste/simota-karbon-fiber-kutulu-kisa-70-mm-hava-filtresi-231127/productDetails.aspx?categoryid=253249&productid=otm231127
http://www.hepsiburada.com/Liste/simota-karbon-fiber-kutulu-uzun-70-mm-hava-filtresi-231125/productDetails.aspx?categoryid=253249&productid=otm231125
http://www.hepsiburada.com/Liste/simota-karbon-fiber-kutulu-uzun-65-mm-hava-filtresi-231124/productDetails.aspx?categoryid=253249&productid=otm231124
-
bu tip hava filtrelerinde alt devirle güç kaybederken üst devirlerde daha iyi olduğu söylenir.
ben k&n kullandım kutu içi ses olarak kutu içi olmasına ragmen güzel ama fazla bişi bekleme.yakıt tüketiminide azaltmıyor hatta arttırıyor :D
-
Hatta açık filtreler normalden daha bol hava girmesine izin verdiği için rölantide dalgalanma yapıyor bazen.
-
Simota tavsiye ederim, başka marka alırsan da yine kutulu birşey al hem temizliği hem de ses açısından daha verimli olur. Ben simota kullanıyorum oldukça memnunum. Zamanında temizlediğin sürece bir sorun yaşamazsın, enjeksiyonlu araçlarda yakıtı etkilemesinin söz konusu olduğunu düşünmüyorum, beygiri artırdığını da düşünmüyorum, sadece gaza bastığında orjinal filtreye göre daha hızlı ve rahat bir şekilde hava aldığından aracın gaza tepkisini hızlandırdığını hissediyorum. Yakıt tüketimini artırmasının tek bir nedeni var o da çıkardığı sesden etkilenip daha devirli kullanmak. Bağırttırmadan kullanırsan hiçbir sorun yaşamazsın.
-
herkese değerli yorumları için teşekkür ederim ama yakıtı arttırmaması lazım kesnlikle hatta yakıt azalsın diye takmayı düşünüyorum :) açık olursa tatlı da bir motr sesi gelir ama hala kararsızım :)
-
Yakıt artması Yusuf'un da dediği gibi sadece sizin psikolojinize kalmış birşey.
-
Bende araştırdım aralarında en iyisi AEM ama onuda bulmak zor ve fiyatı pahalı. .
Diğer yönlerden isi havayı iyi süzüyor ve geçirgenliği iyi . .
Bizim arabayada düşündüm ama kutunun üzerinde sensör var o yüzden sıkıntılı geldi bana. .
-
bnm aracın da hava filtresinin olduğu yer bayağı bir karısık bende pek anlayamadım :D
-
Eğer amacın yakıtı azaltmaksa hava filtresiyle maalesef yapamazsın.
Genelde performansı arttırmak için col air intake ( soğuk hava girişi ) yapıyorlar.
Yakıtı azaltmak içinde warm air intake yapılıyor :) Google da örnekleri çok fazla var bir miktar yakıt ekonomisi sağlıyor. Yanma verimini arttırmak için giriş hava sıcaklığını arttırırlar, soğuk havalarda verim düşer.
Kış aylarında motora giren hava manifold kısmından geçerek biraz ısınıpta girer ( en azından benim eski R9umda öyleydi, yazlık kışlık ayarı vardı ) , kazan sistemlerinde de ekonomizer isimli bir cihazla aynı mantıkta hava ısıtılır. gibi gibi gibi örnekleri arttırabiliriz.
Amaç yakıtı azaltmaksa warm air intake olarak internette araştırma yapabilirsin.
-
Araçta LPG var ve LPG sıcak hava sever!
-
Bende geçen sene Yusuf hocamın videosundan esinlenerek benzerini yaptım. Simota ısı kalkanlı filtre aldım. Montajını yaptım. Müthiş bir ses var. Biraz gaz pedalına asıldığımda heyecanlandırabiliyor. Efendi efendi kullanıldığında yakıtta bir değişme olmuyor.
Performans konusunda ise kuzenle iddialaşma sonucu ufak bir test yaptık. Aynı rampadan ben ve kuzenim ayrı ayrı hem standart filtre ile hemde açık hava filtresiyle çıktık. Standart filtrede rampanın ortalarına doğru 2. vitesde iken devir düşmeye başlıyor ve tam rampa bitiminde 1. vitesi istiyor. Simota filtre takılı iken rampanın sonlarında devir düşmeye başlıyor. Sonuç olarak tween den bir gömlek kazandım ve filtreye verdiğim paranın büyük kısmını amorti ettim. :++: