bu arkadaki çift lastiğe nden ihtiyaç duyuyolarki hem tehlikede arz ediyo misal ben köyde bu traktörü her zaman kullandığım gibi kullansam bütün köylü ezilir:D
Bunlar bizim sefil çiftçiliğimizi yapmadığından ötürü (mazot almak gibi dertleri yok en basitinden) kudretli traktörlerinin arkalarına büyük toprak işleme makineleri takarlar ve o pulluklar, kaz ayakları vs... toprağa saplandığında arka tekere binen tahrikten mütevellit arka tekerler toprağa gömülme eğilimine girer.
Bir diğer mevzu ise ziraî ilaçlama durumlarında traktörün hidrolik liftine (arkasına) kuyruk milinden bir şaft mârifetiyle tahrik alan basınçlı ilaç tankları takılır. Bu tanklar doluyken ciddi ağırlıklar teşkil eder. (Bugün çiftçinin kullandığı en boktan 240 S Massey Fergusonda bu ağırlık 600 kg civarlarıdır) Traktörün hidrolik mandalını itip bu tankı kaldırmanız gereklidir ilerleyebilmek için. Tam o kalkış esnasında traktörün burnunu havaya dikebilir ve arka tekerlerin toprağa saplanmasına ciddi sebebiyetler doğurur.
Bu yüzden yükün, boyutların, motor kudretlerinin arttığı hallerde traktörü yerde tutmak ciddi problem, hakikaten traktör denilip geçilir ama asla öyle değillerdir ciddi tehlikeli ve güçlü cihazlar, iş makinesidir sonuçta. Aşağıdaki resimde gördüğünüz bit kadar şeyin hidroliği 600 litrelik dolu tankı tenis topu gibi sektirebilmekte en basitinden, 500 devirlik rölantisi ile gaz bile vermeden debriyaj salınımı ile gidebilmekte o yükte.
Bugün bir 100 beygirlik benzinli bir otomobil 600 kg ile AGD olur
Nerden mi biliyorum, başlıktan anlaşılacağı üzere bizim işimiz bu, daha dün 2246 ağacın zirai ilaçlamasını yapıyorduk
(hepsi 1 günde bitmiyor tabi)
4 traktörümüz var
Bunuda geçen bahar aldık en son gözağrımız
Ağaçların arasına girebiliyor, 4x4, belden hidrolik kırmalı (çok mübarek özellik), Turbo-İntercooler makine var ciddi güçlü
Ahada ilaçlama yaptığım makine tertibatı ve ben :lol: