Arkadaşlar arabanın iç dış lastik konsol motor temizlikleri nasıl olmadı sizler nasıl yapıyorsunuz kullandığınız malzemeler nelerdir nelere dikkat etmemiz lazım
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
selamlar önceki deneyimlerimden birkaçını aktarmak isterim. öncelikle aracın dışı içinden daha çok etkilenir ve daha sık temizlenmesi gerekir, eğer otoparkınız ve kendi yıkama imkanınız yoksa benzincilerde 3-5 tl ye basınçlı yıkamalarda vakit geçireceksiniz ara sıra demektir... öncelikle aracınıza kesinlikle fırça vurdurmayın bolca kılcal çizik oluşur takdir edersinizki.. onun yerine önce basınçlı su, ardından köpük, ardından tekrar basınçlı su şeklinde yıkatırsanız aracınız çizilmez. ille de sünger kullanıcam içim rahat etmez, öyle temizlik bana yetmez diyorsanızda mikrofiber bir eldiven alıp bastırmadan hafifçe son durulamadan önce tatbik edebilirsiniz.
mikrofiber eldiven örnek link:
http://www.hepsiburada.com/gojo-microfiber-arac-yikama-eldiveni-1-sinif-kalite-p-OTDG74120?magaza=Vip%20Club&wt_gl=cpc.nelk.bahce.pla&gclid=CIS7i5eq788CFVcYGwodxvUGhgaraç durulandıktan sonra silikon uçlu çekçek ile suyun kabasını atabilirsiniz.
son olarak motor kaputunun suyunu çekmeniz öneririm, ilk yaparsanız siz kurulamaya geçene kadar motor kaputu sıcak olacağından, üstünde kalan hafif su hemencecik kendiliğinden kurur siz kurulama yapamadan ve su lekeleri kalır üzerinde.
silikon uçlu çekçek örnek link:
http://www.hepsiburada.com/space-silikon-uclu-su-cekme-aparati-p-OTSPCCAFI200?magaza=Hepsiburada&wt_gl=cpc.nelk.bahce.pla&gclid=CKePg-Sq788CFcUp0wodX88FaAsuyun kabasını attıktan sonra kurulamak için yine bir mikrofiber bez ile aracın üstünden geçerseniz kalan suların iz yapmasını engellersiniz(çekçekle en son kaputu çekip kurulama beziyle ilk olarak kaputtan başlayın). eğer aracım parlasın, boyasıda korunsun istiyorsanız en son kurulamadan hemen önce sprey hızlı cila sıkıp o şekilde kurularsanız çok daha iyi bir sonuç elde edersiniz.
spray hızlı cila örnek link:
http://www.hepsiburada.com/meguiars-ultimate-quik-wax-hizli-sprey-cila-p-OTBBGLDM17516?magaza=Bebegold%20Otogold&wt_gl=cpc.nelk.bahce.pla&gclid=CJnyv-Kr788CFcEp0wodUAEBXAAracın iç kısmına değinecek olursak söyleyebileceğim tek nokta var o da plastik aksamların temizliği... plastik aksamları mat görüntü veren bir göğüs temizleme ürününü yine mikrofiber bezle tatbik edebilirsiniz. özellikle ön göğüs kısmını parlatmamanız (ucuz ve silikon içeren göğüs cilaları kullanmayın) sizin için en iyisi olacaktır, aksi durumda ön göğüs parlamaya başlar ve tepeden güneş vurduğunda gözünüzü alacaktır. alacağınız ürün hem koruyucu olmalı hem mat olmalı hem temizlik sağlamalı hem de antistatik özelliği olmalı, antistatik olduğunda aracınızın içinin çok daha uzun sürede tozlandığını farkedeceksiniz.. ben aşağıda gönderdiğim linkte sonaxın daha önce kullanmış olduğum cocpit reiniger mat effect ürününü şiddetle öneririm çok faydasını gördüm. yukarıda saydığım tüm özellikleri karşılayan bir ürün.
sonax kokpit temizleme spreyi:
http://www.hepsiburada.com/sonax-xtreme-torpido-temizleyici-matt-300-ml-pm-otson283200aklıma gelenler bunlar. profesyonelliğe gerek olmadan rahatça kullanabileceğiniz ürünler hepsi.
son olarak eğer aracınızın üstüne kuş pislemişse vir sonraki yıkamayı beklemeden derhal ıslak mendil vs. kullanarak çıkartın. kuş pisliklerinde asit bulunur ve üzerinde kuruyup max 1-2 günden uzun süre kalırsa altındaki boyayı yakar ve iz bırakır pastayla temizlemeye çalışmak zorunda kalırsınız. ağaç altlarına parketmeyin (özellikle çam), ağaç reçineleride araca yapışır ve çok zor çıkarlar (basınçlı su çıkaramıyor çoğu zaman o derece). öyle bir durumda da araç temizleme hamurları satılıyor. onları kullanarak aracınızın boyasına zarar vermeden çıkarabilirsiniz. Yollarda kar hazırlığı olduğu zaman ve kar yağdığında yol yaparsanız aracınızı 2 günden uzun süreyle yıkatmamazlık etmeyin. hareket halinde öndeki araçlar yoldaki tuzlu suyu aracınızın üzerine atarlar ve tuz da araç boyasına zarar verir ve matlaştırır zamanla buna da dikkat etmek lazım kara kış geldiğinde yıkatmasanız bile en azından tuzu atmak için aracınıza su tuttursanız korunmuş olursunuz.
şu anda kışa giriyoruz ancak önümüzdeki yaz için de bir tüyo vermek isterim. asfalt ısındığında zift tekrar sıvı hale geçer bir miktar, ve araç hareket ederken virajlarda tekeriniz bu ziftleri aracınıza doğru atar. kapı yanlarında küçük noktalar halinde gözlemlersiniz bu siyah zift kalıntılarını.. piyasada satılan zift çıkarıcı ürünlerin birçoğu tuz ruhu içerir sonax vs. kaliteli markalardan alırsanız sıkıntı olmaz ancak bu inatçı ziftleri çıkarmanın çok daha kolay bir yolu var o da bildiğiniz margarin.. marketten alacagınızı bir kalıp margarini zift bulaşmış bölgeye sürüp 10 dk bekledikten sonra mikrofiber bezle sildiğinizde kolayca çıktığını göreceksiniz.