Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar;
Ankarada Computest te aracı teste girdirdik Lakin sanırım sadece fren motor kaporta amortisor abs şanzıman vb testleri yapıldı. Araç collection, plus değil ancak ESP olsaydı iyi olurdu da onun haricinde eksiklik duyacağım eklentiler değil (yağmur sensörü kolçak kararan dikiz aynası tabiki olsaydı da) bu denk geldi ... Aracın çok sıkıntısı yok ta olanlar da ilk aracım olmasından herhalde gözüme görünmekte. Ancak bu aracı da iyiki de almışım diyorum ki bu fiyatlara 22000 bu özelliklerde ve rahatlıkta başka bir araç kolay kolay bulamazdık herhalde...
Dün gün içerisinde burdan bir arkadaşım motor ikazının neden göründüğünü kendi arabasında gösterdi; hava filtresinden çıkan hortumda (ben tam adlarını bilmediğimden) bağlantıları kontrol et demişti hatta hortum uçlarından birisini çıkarıp kontağı marşa basmadan çevirince motor ikazı yandı; okuduğum bilgiler ve görsel durum karşısında benim aracımın daki hortumun küçük çıkışlarından birisinin bantlanmış olduğunu gördüm ki bu durum büyük bir ihtimalle bu hortum değişirse gidecek görünüyor zira Ankarada yaklaşık 700 ve gelişten sonra da 300 km Kayseri de arabayı kullandık bir problem yoktu hatta muayeneden de yeni çıktı;
parça konusun da skopar diye bir siteden motor nosunu söyleyerek baktık 06A 121114 kodla TERMOSTAT BFQ-AVU yan sanayi ve komple takım olarak 06A 121111 kodlu TERMOSTAT Kmp. Müşürlü BFQ-AVU orjinal parçalar var ve fiyatları da ilki 50 ikincisi 170 gibi bir rakamda
Burada bir arkadaşım da onarım bedelini duyunca kızdı, kendi arkadaşlarına yönlendirdi hafta sonu onların yanına gidip baktıracağız bakalım ne sonuç çıkacak.
Vag-com a gelince kabloyu ve yazılımı temin edebilirsem kendim bakmak niyetindeyim belki hafta sonu gideceğimiz yerde veya Zavolli bayilerinde cihaz mevcutsa oradan baktırırım, fakat biraz aracın temel konularında bilgilenmem lazım,
herkese sevgiler.