Valla bizim ülkemizde pek kolay kolay 55 yanağın altına düşmemek gerekiyor. 16" jantta biraz sıkıntılı bir ölçüdür, her markada her model lastiği bulmak ciddi sorundur, çok ara ölçüdür 16" jantlar, bildiğim kadarıyla 16" jantlar diğer ölçülere göre çok daha yakın yıllarda ortaya çıktı zaten, normalde 15'den 17'e geçerdi, öyle ara bir ölçü çıkarttı adamlar sonra. Ben hatırlamam bundan 15 sene önce 16" jantları falan ama tercih meselesidir birşey diyemem. Birde büyük ve güçlü araçlarda pek sorun değildir bu ama bizim Fabia gibi hatta Octavia bile dahil edilebilir buna çok geniş tabana çıkmamak lazım, sarfiyat ve performansı geçtim pek çok kişinin göz ardı ettiği hatta pek haberi olmadığı konu yol izini takip etme sorunu vardır geniş yanakta. Özellikle uzun yolda ve yüksek süratte sıkıntı doğuran bir etkendir. Yol izide bu asfalltta çok gözle görülmeyen ağır vasıtaların ezdiği asfalt çukurlaşması, bariz olanlarında hadi yavaşla falanda bunun belli olmayan türleri var, araba sağa sola çok ciddi çekme yapıyor. Yoldaki yağmur suyunun oluşturduğu çatlak bile gezme sorunu yapıyor. Maksimum 205 taban güzel -ki o bile bana çok geniş gelir, kafanın en rahat edeceği ölçü 195/55 ve 15" janttır Fabia v.b araçlarda "bence".