Belirttiğiniz özellikler 2011-2012 roomster lerin en üst paketlerinde vardır. 4 hava yastığı, panoramik cam, kapaklı 2 adet torpido, çelik jant, yol bilgisayarı.
Eğer hız konusunda uzun yolda 120 den aşağı düşmem derseniz 1.4 alın, ama 90-100 bana yeter derseniz 1.2 de idare eder. 1.2 nin performansı HTP motor olmasından dolayı kötü değildir. Araba yüklü olunca yokuşlarda biraz bayılabilir, ama bu sınıflardaki ve motorlardaki her araba bayılır. 1.2 motor bir yokuşda bayılırsa, 1.4 motor daha az bayılır, ama illaki bayılır.
ESP ve ASR roomsterlerde gelmiyor diye biliyorum. Benim araç 2011 roomster panorama, onda ESP ve ASR yok en azından.
Araç aile için 10 üzerinden 10 alabilecek bir araç, çok fonksiyonel, modüler bir yapısı var, hele panorama olunca tadından yenmiyor,
Şimdiden hayırlı olsun.
2011-2012 modeller'de 1.4 yok sanırım. ve galiba 1.2'ler TSI motorlu. aslında TSI 1.2 alır ve binerim ama maalesef temizleri 30.000 TL civarında, bütçeme uygun değil:uve: şu an kullandığım araba da 1.4 benzinli 84 bg ve 123 nm tork var. bildiğim kadarıyla 1.4 16V roomsterlar 85 bg ve 132 nm torklu. 1.2 HTP ise 12V ve 115 nm torklu. yani sanki 1.4 16V alsam şimdiki kullanım şartlarımla daha benzer gibi olacak, çok farklı hissetmeyeceğim.. dediğiniz gibi 1.4 de olsa çok önemli bir performans beklememek lazım ama bana göre tok meselesi yakıt tüketimini de etkiliyor sanki. sadece donanım konusunda emin olamıyorum.
sahibinden'de 1.4'ler için 4 seçenek görünüyor. biri normal, biri comfort, biri style, biri de TDI. TDI'ı düşersek (dediğim gibi az km'li temizlerin fiyatı bütçeme uygun değil çünkü) geriye 3 alternatifim kalıyor. ama onda da kafam karıştı... mesela:
normal 1.4'lerin bazılarında çelik jant yok, baz model gibi görünüyor ama cam tavan var (2008 model) :hmm: bazılarında da çelik jant ve üst torpido gözü kapağı var (2009 model)
comfort olan bir tanesinde ise çelik jant yok
stlye olan bir tanesinde ise cam tavan ve arka disk frenler hariç yol bilg. falan var.
sanırım 1.4 style diğerlerine göre daha donanımlı değil mi? cam tavan da denk gelirse bulmak mümkün herhalde. gerçi o konuda çok ısrarcı değilim. güvenlik fonksiyonellik daha ön planda benim için
ilginize teşekkür ederim.