bende de bir kaç model var ama bu kendiniz yaptiginiz arabalat hakkında detayli bilgi verebilirmisiniz ? ilk defa görüyorum bunları.
Uğur bunlar statik plastik model olarak geçer. İstersen kutudan çıktığı gibi plastik yapıştırıcısı ile yapıştırırsın ama hiç zevki olmaz. İşin zevki maketi tamamen istediğin şekilde boyamandır. Ben kapakta yer alan temsili resimdeki gibi boyamayacağım. Ama gene detaylara öenm vereceğim o ayrı.
Bu tip modellerin lastikleri döner, bazıların ön tekerlekleride sağa sola döner. Ama amaç evde uygun bir yere koyup arkana yaslanıp keyifle seyretmektir.
Modeli tamamlayana kadar cılkın çıkıyor, envayi çeşit boya, fırça, maskeleme bandı, yapıştırıcı, maket bıçağı, zımpara...vs gerekiyor. Ama çoğu malzeme ile özellikle boya ile ben en az 3 model çıkartabiliyorum.
Detailing gibi bir hastalıktır. Yaptıkça yapasın, aldıkça alasın gelir ama sabırlı olman lazım. Tüm maketleri ve alet edavatları bir kerede alırsan feci bir para tutar
Bu tip modellerin benim gözümde en iyi üreticileri Tamiya, Hasegawa, Revell, Italeri'dir. Bunların web sayfalarına girersen kaybolur kalırsın. Akşama kadar onu da alayım bunu da alayım moduna geçersin