škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

OCTAVIA mı COROLLA mı ?

tamirer · 46 · 33443

0 Üye ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı tamirer

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
merhaba..ben yazın büyük bir ihtimalle yeni bir araba alacağım. aklımda 2 araba var sadece.ya corolla dizel yada octavia dizel elegant..corollayı bir kaç kez inceledim ve hatta test sürüşü yaptım. ancak hiç beğenmedim.halbuki önceden beri çok sevdiğim bir modeldi..ancak octavia hakkında bir fikrim yok..yardımcı olup fikirlerinizi söyleseniz sevinirim..

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: tamirer;174723
merhaba..ben yazın büyük bir ihtimalle yeni bir araba alacağım. aklımda 2 araba var sadece.ya corolla dizel yada octavia dizel elegant..corollayı bir kaç kez inceledim ve hatta test sürüşü yaptım. ancak hiç beğenmedim.halbuki önceden beri çok sevdiğim bir modeldi..ancak octavia hakkında bir fikrim yok..yardımcı olup fikirlerinizi söyleseniz sevinirim..

hocam octavianın arka koltuğuna oturun nede olsa SuperBnin kardeşi corolla artık afedersiniz ama altını doldurdu :D ben gözüm kapalı octavia alırım bende dil eğitimi için yurtdışına gideceğim için SuperByi sattım yoksa satmazdım bende şimdi octavia alıcam 2 ay sonra filan ama dediğim gibi octaviayı d segmenti olarak alın ve a4 ün verdiği bir konfor istiyorsanız octaviayı gözünüz kapalı seçin. octavia boyuyla arka koltuk mesafesiyle bile kendi boyutundaki araçlara fark atıyor. corollayı düşünmeden eleyin 1.4 d4d ile kalır :D biri 1.6 dizel diğeri 1.4 dizel bide hocam octavianın dizelinin ortalaması 4.4 müymüş neymiş corollada 4.3 filan ortalama benim arkadaşımda var yeni octaviadan 1300 km gittik :):rock1: size octaviayı tek kelimeyle tanımlayabilirim A4 :)
2011 Skoda Octavia 1.6 TDI CR Elegance Beyaz
Mercedes Benz E320 Avantgarde 2001 Siyah

Çevrimdışı Muhlis OZTURK

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bahadir bey, biz ne desek bos. Corolla'yi oven yuzlerce forum ve ileti bulabilirsiniz ama kendi gorusunuz bunun aksi yonde, bizde yuzlerce ileti ile size Octavia sahane bir arac deriz ama kendi gorusunuz bunun aksi yonde olabilir. Deneme surusu yapmak, ozellikle para vereceginizi hissettirince son derece kolay olur, onerim gidip bir Skoda bayinde test surusu yapmanizdir. Kendi degerlendirmeniz en dogrusu olacaktir.

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bahadır Arkadaşım test sürüşü yap ama corollayla yaptığına pişman olursun adamlar baya bozdu diyorum başkada bişey demiyorum. SuperB varken bende arkadaşımın octaviasına özendim ama model farkı için :D benim 2009 onun 2011 di :) ama gerçekten octaviayı sürmenize gerek yok oturun A4 e bindiğinizi zaten hissedeceksiniz.yurtdışında böyle birşey yapmışlardı zaten işadamlarına soruyorlardı markayı kapatıp SuperB için yapmışlardı böyle birşeyi bmw mercedes dedi herkes :D skoda artık eski skoda değil arkadaşlar  2 sene sonra görün seatta gidicek büyük ihtimal :( skoda vwni geçicek ilerde demedi demiyin :D
2011 Skoda Octavia 1.6 TDI CR Elegance Beyaz
Mercedes Benz E320 Avantgarde 2001 Siyah

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
octavia 1.6 tdi ,o kadar.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Corollayı denemişin hocam, Octavia ilede bir test sürüşüne çık, daha az beğenirsen Octavia al ;)

Çevrimdışı tamirer

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
çok teşekkür ederim herkese..sanırım gidip denemem lazım octavia'yı.

fabialife

• Ziyaretçi
genelde 100 kişiye sorsanız 95 kişi corolla der ama ben oktavia diyen 5 kişinin içerisindeyim.
sizin sorduğunuz konuyu yaşamış bir kişiyim; arkadaşım yeni kasa corolla D4D dizel sıfır gibi tertemiz bir araba aldı ama memnun kalmadığı için sattı.
o zaman piyasada 1.6 dizel oktavia olmadığı için 1-2 ay araba arayıp Adana bayisinde bulduk arabayı Adanadan aldık.
şimdi arabadan çok memnun kullanıyor.
oktavianın bana göre tek handikapı var,tahminen 2012 de kasa değiştirecek.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Corolla geniştir ve rahattır..İç mekan olarak corolla daha ferah..

Ama hissettirdiği kalite hissi olarak octavia daha iyi..

Corolla heryerde görebileceğin bir araç olurken, octavia heryerde göremeyeceğin, trafikteki farklı bir otomobil olur.
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Uzun bir inceleme ve test sürüşü  :ok: İhtiyaçlar ve istekler farklıdır  ;)

Çevrimdışı Muhlis OZTURK

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Elimden envai cesit arac gecti. Genel izlenimlerim su yonde:

Ford grubu:

Yuruyen aksam ve kaporta tas gibi, yolu tuttumu birakmiyor, dizel motorlari inanilmaz hassas ve yakit arizasina cok acik, benzinlileri esleniklerine gore daha cok tuketiyor, ic mekan kalitesi idare eder, trim sesi ve arabanin oradan buradan gelen seslerini teybe volum vererek yok etmek gerekiyor. Ikinci eli fiesta ve focus'ta basarili kalanlar facia.

Opel grubu:

Yuruyen aksam ve kaporta son derece saglam, amortisor var mi yok mu belli degil, elektrik arizasina cok acik, teknolojik otomatik sanzimanda basa her an bela olabilir, eski kasalari benzini tuketmiyor iciyor resmen, manuel dizelleri insan gibi kullanilirsa sorun cikartmiyor, ic mekan kalitesi vasat.

Honda grubu:

Sase kafada cok ciddi soru isaretleri birakiyor, yandan carpmalarda ikiye bolunen cok fazla araci var, motorunu (benzinli) oldurebilmek mumkun degil, ic aksam kalitesi ve gogusluk kalitesi genelde vasat, kasa degisimini cok gec yapiyor, son kasa haricindekilerin ic tasarimi 1980'lerden kalma, hizli yipraniyor, 3 sene sonunda her yerinden ses geliyor aracin, otomatigi benzin tuketiminde son derece bonkor, tam otomatik (tiptronik olmayan) sanzimanini oldurebilmek mumkun degil. Her durumda hastasi ve ikinci eli bulunuyor.

Toyota grubu:

Her anlamiyla ortalama bir arac icin bakilmasi gereken grup. Araclarin hic bir parcasi baska bir aracin parcasi ile ortak degil, her anlamda yedek parcada baglisiniz, alt takim ford ve opel'e gore daha hassas, Honda'dan daha basarili, sase olarak ise saglam ancak cok guvenmemekte fayda var, motor teknolojisi olarak Honda ile yarisir, ekonomi olarak ise bence en basarili firma (benzinlide), ic mekan kalitesi idare eder, ne cok iyi ne de vasat. Surus keyfi minimal, ben her seferinde bayginlik geciriyorum aracin icinde. Ikinci eli en basarili arac bana gore.

Renault grubu:

Ulkemin arabasi. Her donanim seviyesi, her keseye gore. Genelde keci gibi cikan araclari meshur (symbol, toros...). Plastik kalitesi tam bir facia, aracin icinde plastik bir seyler varsa 3-4 sene icinde eski halinden eser kalmiyor. Her modelinde belli kronik sorunlar oluyor, saglamlik olarak alt takim son derece iyi, sase ise son derece tartisilir (son megane haric). Surus keyfi yok, yol tutus az (son megane haric). Olabilecek en tutumlu dizel motoru yapmada en basarili firma, alinirsa 1.5 dci veya 1.6 16v motorunu almak gerek. Otomatik mi ? o da ne ? :). Donanimda en bonkor grup, cok donanima az para aliyorlar.

Peugeot-Citroen grubu

Hizli yipranan araclar. Sase kalitesi tartisilir, kaporta ise enerji emmek icin tasarlanmis ama bu en ufak kazalarda ciddi hasarlarin cikmasina sebep oluyor. Motorlar ford ile ayni. Ic tasarim vasat, plastik kalitesi vasattan hallice. Alt takim asfalt yollar icin yapilmis. 206 en cok tutani.

Skoda - Seat - VW

Surus dinamikleri cok farkli, tutunamaz denilecek durumlarda bile yol tutabiliyor. Ic mekan kalitesi yuksek, islevsel, ama gorunus olarak asiri sade (ford'un son uzay tasarimi ic mekanlarindan sonra bizimkiler yaninda siyah beyaz filmlerden cikmis gibi kaliyor :P ). Her kullanim sekline uygun motoru var (az kullanan icin MPI, cok kullanan icin dizel, orta kullanim icin TSI). Donanimda en kazik grup, hic acimiyor. Servis fiyati olarakda en yuksegin bir alti grup. VW grubunun ikinci eli cok iyi, Skoda'nin ikinci eli su aralar yukselen trend, Seat'in hala biraz calismasi gerek. Grubun en iddiasiz gorunen ve makyaj gecireni VW, en cok deneme yapilani Skoda, en cok performansa yonelik ugrasani Seat.

Mercedes-BMW-Audi

Paran varsa alirsin, yoruma gerek yok :).

Bunlar benim sahsi degerlendirmelerim, tabi ki dogruluk payi olanlar veya sizce olmayanlar olacaktir :).

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Muhlis bey süper bi değerlendirme yapmışsın cidden objektif olmuşsun.teşekkürler.araç alacak olanlar için güzel bir klavuz olacağa benzer.aslında bu mesajı sabitlemek gerek.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı gokcen59

• \"Keyif Adamı\"
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Valla ben Fabia'ya alternatif olarak 2.el Auris baktım tasarımları gayet hoş içi olsun dışı olsun,ama oturunca yok yaaa yok,baskın şoförü sıkıcı uzun yolda ferahlık vermez gibi geldi bana,aradaki farka bakın yan taraftaki Skoda bayiine gittim octavianın bagajı açıktı şöle yan yan baktım yöneldim istemeyerek :D ahanda aşık oldum yine :D dışına bakarsanız garip bi tasarımı yok klasik otomobil,zaten işlevselliği kullanışlılığı burdan geliyo,içide sade ve kullanışlı geniş, Her zaman kullanışlı araba en iyisidir,yok el freni yukarda süper duruyo yok vites elimin altında konsola yakın boşverin yav otomobilin ruhunu temsil edicek yakışıklı araba derseniz Octavia :)
-------------------------------------------------

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: skodam_1985;174732
octaviayı d segmenti olarak alın ve a4 ün verdiği bir konfor istiyorsanız octaviayı gözünüz kapalı seçin. octavia boyuyla arka koltuk mesafesiyle bile kendi boyutundaki araçlara fark atıyor.

Octavia ne D segmenti olarak kabul edilecek bir araçtır ne de bagaj hacmi hariç olmak üzere iç hacmi ile rakip araçlara belirgin bir üstünlük sağlar. İç hacim sıkıntılı değil; ama C sınıfında Astra Sedan, C4 Sedan, Megane, Fluance gibi araçlar varken iç hacmi ile C sınıfının tepesinde olması mümkün değil.

==================

Bu karşılaştırmada Octavia'nın daha uygun bir tercih olduğunu düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 30 Aralık 2010, 15:50:25 Gönderen: SEAHAWK »
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]

Çevrimdışı @lp@RSl@n

• bedevi
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
FENOMEN MUHAMMED ABİ'NİNDEDİĞİ GİBİ Muhlis bey süper bi değerlendirmecidden objektif teşekkürler.araç alacak olsam işte güzel bir klavuz.
mersedes bmw audi için söylenecek son sözü söylemişiniz zaten