:ok::ok:hakan ağzına sağlık ne diyeyim,tam kitabın ortasından konuşmak bu olsa gerek.evet ilginç değil mi tsk sivil siyasete bağlı olmasına rağmen onlar belirliyor ülkenin kaderini,şimdilerde iktidarın muktedir olma mücadelesi yapılıyor ama bunu zaman gösterecek.Yalnız tsk savunma bakanlığına bağlı devlet memurudur demişsin ya bu senin dediğin olması gerekendir ama bu ülkede maalesef böyle değildir,başbakana karşı sorumludur ama başkomutan c.başkanıdır ama başkamutan davetiye verir gelmezler ayrı bir resepsiyon verirler o da ayrı bir tartışma.
Güzel yurdum bu açıdan bir kargaşa içinde.sivil siyaset yeniden tanzim edilme süreci devam ediyor.
Bu ülkede birisi çıkıp anamuhalefet partisi ve diğeride yeteeeeeeerrrr ne lan bu yetti beaaaaa deyipte bir ses verdiğinini görmedim,bir defa olsun bu zamlar n'olcek nereye varacak sayın başbakan diye bir önerge verilerek bu zam zulmunun nereye varacağını sorgulamıyor,sormuyor,boykot etmiyor v.s..çünkü onlarında tuzu kuru..işbankansı onların mal para onlarda..kasımpaşalı eline almış sazı kendi çalıp kendi oynuyor,koroya müdale ettirmiyor.Kemal abi benim adım hıdır ben bulurum diyor ama milleti inandıramıyor leman dergilerine kapak oluyor,haziranda millete kapak olacak gibi bu gidişle...
Velhasıl biz bize benziyoruz,nede olsa onlarıda bizler seçiyoruz,abd halkı seçmiyor,eh herkes kendine benziyeni seçtiğine göre yontulmıya ve arkadan hortum takılı zamlara devaaaaaammm.
Ampüloğullarının sevdiğim tek yanı bu, askere haddini bildiriyor. Ben eminim ki terörde bitecek, kürdolar bayılıyor bizim Kasımpatı'ya. Terörün bitmesine en çok rütbeli askerler bozulacak, çok üzülecekler, dünyaları başlarına yıkılacak. Şerefsizim ki terör bitsin istemiyor asker.
Dışardan gördüğünüz Hakan, Hasan, Hüseyin şehit oldu, bi galaktik rütbeli bit yavrusu geldi, gözü doldu, yüreği koor kor yanan ananın elini öptü, güzelde maaşı bağladılar ailesine, kardeşlerine iş buldular, haaaaa tamam hacı, bak zincirin halkaları tıkır tıkır...
Generaller ağzımıza etti ağzımızaaa..... Güneydoğu'ya gidip, ihyâ olmayan general yoktur, bizzat gözlerimle, mahkeme evraklarıyla gördüm. Ödenek akıyor, para akıyor, yapılmayan şey yapılmış gösteriliyor. Ulan siz ne zannediyonuz kendinizi, özellikle kara kuru gariban çocukları seçilir eğitim seviyesi oldukça düşük, bunlar önden sürülür, ki çoğunlukla şehit olup gelirler (onların suçu değil) ve göstermelik işler yapılır.
Sizin hiç aklınız alıyor mu, bir ay acemi birliğinde aerobik yapıp, üstçavuştan yat-kalk-otur-pezevenk laflarını işitip gelen berberin, kasapın gidip arazide terörist ile baş edebileceğini? Adam arazi bilmiyor iz bilmiyor. Hayatında ilk defa eline tüfek almış, kurşun sesini duyunca kayanın ardına geçip oturup ağlarsın sizi temin ederim. Adam sana sıkıyo lan, böle bi psikolojiyi kim taşıyabilir?
Bir profesyonel. Bordolu olur, mavili olur vs... ama yıllardır işin içinde olan biri olur.
RTE onuda yapacak, profesyonel askerlik gelecek ve hiç ama hiç anlam veremediğim, her sağlıklı Türk gencinin angaryası, hayatının kösteği olan bu saçma sapan "zorunlu" (bu faşizmdir) kamu hizmeti kalkacak, umut ediyorum. İşsiz, vasıfsız gitsin asker olsun, bana ne yav? Ben advanced ingilizce yapmışım, almanca öğrenmişim, yıllardır parali eğitim görmüşüm kendimi geliştirmişim bi alanda uzmanlaşmışım, dirsek çürütüp göz bozmuşum, ne işim var lan omzumda tüfek ayağımda potin dağlarda?
Hem karnı doyar, yeni istihdam alanı. 2000 lira para verecek, 10 yıl sonrada emekli edip cebine 60.000 TL koyacak, daha ne, miiiis.... İşsiz dolu ortalık.
Terör bittiği zaman ise traşlı, beyaz yüzlü, kır saçlı, Lagunalı rütbeliler adına büyük üzüntü duymaktayım ama ekmek kapıları kapanacak, napalım sağlık olsun maaşları güzel. Babamın muvazzafı 3.000 TL para alıyor, alt tarafı bitli piyade bçvş, lise mezunu... Generali, Albayı ne biçim para alıyor, alsın karşı değilim, kamu hizmetlisi iyi para almalıda zaten.
Bu asker, bu CHP, bu darbeci zihniyet yıllardır anamızı ağlattı. Bunlar kibirli insandır. Bi adam 2011 yılında, M.Kemal Atatürk'ün adını siyasete karıştırdıysa aha pohu yidin, ordan kaçacan... O insan saman beyinlidir.
Adnan Menderes'e aynısını yapmadılar mı? Hasan Polatkan'ı asmadılar mı? Kim yaptı? CHP yaptı... Çekemediler adamın ülkeyi genişletmesini, büyütmesini...
Türk Siyasi Tarihinin ilk denk bütçesini o dönemin Mâliye Bakanı Hasan Polatkan sunmuştur. Adamlar her şeyi yaptı, GSMH %140 artıı adamların döneminde, inanmayan gitsin araştırsın. Öncesinde ki 27 yıllık CHP iktidarında TAŞ ÜSTÜNE TAŞ KOYULMAMIŞTIR !!! Okuyun inceleyin, farkı fark edeceksiniz.
O dönemde adam 13 çimento fabrikası (bugünün çimento devleri, açın İMKB'den bakın) 16 şeker fabrikası açmış adam.
Ünlü barajlarımız, Sarıyar, Seyhan, Hirfanlı ve daha 4-5 tane var aklıma gelmiyor, hepsini Menderes yaptı.
CHP'den kalan Kardemiri afedersiniz bok götürüyordu, Menderes revize ettirip kapasitesini 10 katına çıkardı. Gidin Karabüğe o fabrikayı görün, İstiklal savaşı döneminde saldırıya uğramasın diye binbir güçlükle iki dağın arasına muazzam bir şekilde yapmışlar.
CHP ne bir köy yolu yapmış, ne de bir asfalt dökmüştür, Menderes gelip 55 bin km köy yolu yapmıştır. Şu an bir çok köyün ulaşımı o adamın sayesindedir.
ODTÜ gibi müthiş bir üniversiteyi kim yaptı sanıyorsunuz...
Daha bir çoook şey, hastaneler, okullar, karayolları.... Laf kalabalığı ettim yeterince, sonuca gelelim, ne yaptılar?
ASTILAR.
Suçları ne? Bırakın resmi kaynakları, diktaymış, bilmem ne tarafımın diktası...
Çekemezler. Bunlar Atatürkçü ya....... Atatürk onlar için yaptı ya bunca şeyi....
Mustafa Kemal ATATÜRK'ümüzün ölmesine en çok sevinen CHP, o dönemin CHP davar sürüsüdür, açın okuyun kimse sevmiyordu, başta İnönü, düşmandılar düşman! O öldükten sonra, Demokrat Parti rejimine kadar ülkede ne yapılmış 27 senelik!!! CHP döneminde, DP'nin 10 yıllık iktidarında ne yapılmış? Ben mi anlatacam açın okuyun, ya da anladınız.
Tabi yanlış anlaşılmasın DP'li falan değilim, sadece örneğini verdim ki ne mal oldukları anlaşılsın diye.
Sonra bu canlara kıydılar, Menderes'in idâmı ise insanlık dışıdır, işkence ede ede asılmıştır, can çekiştirilmiştir! Bunu yapanlar, işte o cuntacı tayfadır, o dönemin CHP'lileridir!
Yassıadadaki başsavcı insan bozuntusu Altay Ömer Egesel o dönem 227 kişinin idamını istemiştir. Böyle bişey olabilir mi yahu?
Yanlış anımsamıyorsam 1982 yılında, yani idamlardan 21 sene sonra çıkıpta dediği şey ise "Polatkan'a yazık oldu, ama ne pişman olacakmışım, her idam ettiğime bişey mi hissedecem" tarzı bişey demişti.
Daha neler neler, CHP'nin tek parti iktidarı dönemlerde milleti soyduğu kesin kanıtları ile ispatlıdır, çaldıkları Menderes döneminde hazineye aktarılmıştır, o kadarda şerefli kişilerdi.
Her şeyden öte, bu Adnan Menderes, İstiklal Madalyası sahibide bir adamdı.
Darbeler, idamlar... Bizi hep geri götüren bu asker, bu CHP zihniyetidir, Allah'a binlerce kez şükrediyorum ki başımızda değiller. Hiç birisi Ata'mızın ayak tırnağının kiri değildir.
Gelelim bugüne, RTE'yi indirmek için seçenekleri yok mu bunların, 1960'da oldu, 1980'de oldu, şimdi yine hepsi yanıp tutuşuyor darbe için?
Yemeeeeezzz..... Bu cemaatin farkı ne biliyor musunuz? Bir dehâ önderliğinde olmaları. Bu Fethullah Gülen'dir.
Bu ilkokul mezunu kara cahil adamda biliyordu, ideolojisinin partisinin sonunun yine asker-CHP tayfasınca sonlandırılacağını.
Biraz değil, baya zekice davrandı. Cemaatci bir gençlik yarattı. Türkiye'de değil, tüm dünyaya açıldı, dış mihrapları yanına aldı.
1990 yıllarında bütün parlak ve zeki gençlere burs verdi, önlerine yığdı her şeyi. Sonra o gençler devlette bir yerlere geldi. O bi yere gelenler, kendilerinden olanları istihdam etti... Zincir kuruldu, clockwork....
Gençler, hatta ebeveynler baktı, cemaate girelim dedi, girdi... Büyüdü... Şu an tüm yargı, tüm polis teşkilati, tüm idari birimler AK Partinin hükmündedir. Askerler mülakatlarda cemaat okullarından gelenleri ne kadar elemeye çalıştıysada yetmedi, orayada girdiler. Arkalarında ise bir süper güç;
Amerika Birleşik Devletleri.... Gelir götünden kan alır gider. Öle bi devlet. Tüm sermaye sahipleri, IMF, Dünya Bankası, Petrol, stok paranın USD oluşu gibi şeyler var ellerinde. Arkalarında böyle bir güç var.
Bu cemaatin, 1950 DP döneminden farkı, ileriyi görmüş, saman kafa CHP ve asker mantalitesinin elini kolunu bağlamış olmasıdır.
Bakan çıkıyor diyor, hişt general, açığa aldım lan seni
Erekte oluyorum namussuzum. General dedin mi 15 sene önce, Tanrıydı Tanrııııı...... Los Galacticos gûya
Adamlar her yerde hacılar. Boşa tepinmeyin
Milwaukee'ye gittim, aç susuz kaldım, yol iz bulamadım. Yine cemaat evindeki abiler bana sahip çıktı. Ordada etkinler. Ben kadar İngilizce bilmiyorlar ama biri İnşaat mühendisi, biri öğretim üyesi. Fethullah Gülen kudretidir bu. Şu an istese muhalif gruba don giydirip sokakta oynatır, bu kudreti var.
Bu dediğim kudret ise halkta bir bilinç yarattı. AKP gidip CHP gelirse her şey pahalanır, kıtlık çıkar, dolar uçar, borsa düşer, faizler tavan yapar acımızdan ölürüz vs....
Correctomundo!
Aynen öyle olur. AKP'nin verdiği güven ortamı gidip CHP'nin sapık kişileri başa geçerse, yabancı sermaye bi çekilsin bakalım ne oluyor, anlayacağnız dilden söleyim 1985 Şahini 30.000 TL'ye alıp, 4 sene sonra 45.000 TL'ye satarsınız
Eskiden böyle değil miydi? Daha ben çocukken dayım Şahini 2'ye alıp 3'e satardı
Adamlar gümbür gümbür beyler, 2011 yazında ben %55 ilâ %60 ön görüyorum.
Çok uzun yazı oldu, kendime kızdım şimdi, kimse okumayacak ama pasta-cila forumunada yazdım, neyse sağlık olsun, yöneticilerde onu bunu banlayıp duruyor, yemiyek yandan :lol: