škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Subwoofer hakkında fikir..

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bir zamanlar LPG yokken stepne çukurundaki yedek lastiğin tam ortasına woofer'ı yerleştirmiştim.(BOSE)

Bu halde bile bu minicik BOSE'den temiz bir ses alıyordum.Ancak LPG taktırınca haliyle o bölgeye LPG tankı kondu.Ve bu süre zarfında atıl durumda depoda duruyordu.Şimdi woofer olmayıncada ses pek bir yavan geliyor.Zevk almıyorum.BOSE takılıyken içeriyi doyuran tatminkar bir ses veriyordu.(KİCKER, pioneer vs gibi değil kesinlikle, daha cılız bir bass onlara göre)

Şimdi masraf etmeden, zaten amfide takılı sistemde (alpine).Hazır kablosuda çekili bir fikrimi paylaşmak istiyorum.Önerilerinizi bekliyorum..

Aşağıdaki fotoğrafta bagajın fotoğrafını ekledim.Stepne bagajda hep bu şekilde duruyor.Ben ise sağındaki boşluğa fotoğrafta görüldüğü üzere kabin tarzı o bölgeyi tam dolduracak bir sunta kestireyim diyorum.Üstüne döşeme kaplandığında sırıtmaz diyorum.Ancak altta kalan kısım fazla olacağında bass alamamaktan korkuyorum.Elbette bu yöntemde sunta kestirmek, ölçüyü uydurmak gibi problemler var.Yani masraf çıkmasın öyle fazla.Kesinlikle farklı yeni bir woofer'a para vermeyeceğim düğün üstü :) Bu şekilde olunca hemde bagaj düz bir zemin gibi olacak.Ayrıca kenarlarında gözüktüğü gibi kesikler yapıp (elin gireceği kadar) hem kaldırmak açısından hemde hava çıkışı sağlanması açısından nasıl olur?

2. seçenek ise daha basit.
Stepnenin içindeki malzemeleri çıkartıp aynı stepne çukurunda olduğu gibi içinde hazır olan sunta ile beraber oturtsam, gerekirse stepne kılıfını kesip o şekilde bagaj içinde muhafaza ederim.Hazır kabloyuda hoparlöre soket yoluyla bağlarsam sök-tak kolay olur.Bass seside tatminkardı.Hem önceden stepne çukurunda iken üstüne ince bagaj suntası denk geliyordu(zemindeki).O bile sesi kesebilirken, şimdi direk bagajın içinde olacak.Böylelikle sesi daha iyi duyabileceğim içeride.
Tek sıkıntı kriko, vs malzemeler için ayrı bir kutu temin etmem gerekecek.Allah'tan bagaj genişte sıkıntı olmuyor :D

Yorumlarınızı bekliyorum..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Ne woofer'ı yaaaa  :)

O kadar sesi ne yapacaksın, yanında konuşan eşini duyamazsın sonra  :hhh:

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: lrfan;176238
Ne woofer'ı yaaaa  :)

O kadar sesi ne yapacaksın, yanında konuşan eşini duyamazsın sonra  :hhh:

Yok abi o kadar gürültülü değil bu, evlerdeki sinema sistemi gibi derinden geliyor ses..LPG takılana dek çok kullandım.Arka koltukta oturanlar işte bazen yüksek seste titreşimli koltuğa maruz kalıyordu sadece :++:

Amaç ses doygunluğu sağlamak..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı D B K

• Detailing e Dönüş..
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.tugber.com
kabin yapılıp sabınlenmesı taraftarıyım, bendede subwoofer var ve artık subwoofer sız araca bınmem gıbıme gelıyor.. =)) kızların yanından gecerken guzel bi şarkıda acıorum bası :++::++: hooooooop kafalar dönüyor bana :++::++::++:

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Kendi akustiği gayet güzel, hiç ekstraya ihtiyaç duymadım, zevk meselesi tabi, keza sağlık  :)

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: lrfan;176256
Kendi akustiği gayet güzel, hiç ekstraya ihtiyaç duymadım, zevk meselesi tabi, keza sağlık  :)

toplamda 6 hoparlör var woofer ile 7 olacak.. arkalardakilerde BOSE, arkadakiler müziği duyamamaktan şikayetçilerdi.6 HOP. ile gayet iyi duyuluyor ama eksik bişey var..O da subwoofer..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı D B K

• Detailing e Dönüş..
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.tugber.com
subwoofer ın tadını aldıktan sonra bırakması zor bence, bazen bakıyorum şarkı çok güzel vuruyorsa haliyle biraz ses veriyorsun ve arkama bakıpta dikiz aynasının titrediğini ve hiçbirşey göremediğimi iyi bilirim :)

Çevrimdışı mustisahin

• T U R B O T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
öyle sonradan yapılma kabinle filan ugrasacağına stepnenin icine koyman en mantıklısı bence Gokhan, hem su aralar bosuna masraf olmamıs olur, yada arkadaki koltugun birinin arkasına göm, ön koltugun veya arka koltugun altında biyerler bulunabilir,

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Stepne içine koydum, bagaja yerleştirdim anca eskiye göre ses kötü çıktı.Woofer'ı tersine yerleştirdim ses daha iyi çıktı anlamadım gitti.

Stepnenin içine ne yapılır daha tok gelmesi için..?

Ayrıca bası açtım, kapılar zangır zangır titreyip ses yapıyor yahu..:(
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

06lkn66

• Ziyaretçi
gökhan abi ön yolcu koltuğunun altına yerleştirmeyi düşündünmü güzel olabilir

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Roomide octide ki gibi sol stop un arkasinda bosluk varsa oraya kabin yapilip koyulabilir?

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: 06lkn66;176931
gökhan abi ön yolcu koltuğunun altına yerleştirmeyi düşündünmü güzel olabilir

On koltuklarda yer yok oyle, baktım ama yer cok dar.

Alıntı yapılan: kadir_;176945
Roomide octide ki gibi sol stop un arkasinda bosluk varsa oraya kabin yapilip koyulabilir?

Keske oyle yer olsa, zira bizde o yerler plastik kaplı, herhangi bir kapak yok.

Bugün woofer'i daha önce konduğunun aksine ters olarak stepne icine yerleştirdim.Gayet iyi ses geldi.Zirilti sesi geliyordu kapılardan geliyor sanmıştım.Meger stepnenin janti ile woofer'in suntasi titreşim yapıyormuş, araya bisey sıkıştırdım ses kesildi :)

Biraz daha geliştireceğim bir kaç formül var aklımda :)
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP

Çevrimdışı aliergun

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.hobbyrc.com
bence eskiden stepne içinde ve üstü kapalıyken portsuz bir kutuda gibi çalışıyormuş. Net bir ses alınıyormuş.

orada çizilen yere suntadan bassın katalog verilerindeki litre değerine göre portsuz bir kutu yapılırsa, uğuldamayan gecikmeyen tok bir ses elde edilebilir.

eski halinden daha fazla bass sesi duyulucağından anfiden gain biraz kısılabilir.

Çevrimdışı zafer tolga

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Bagajın sağ ve sol yanlarına mdf kestirip port deliği açtırmadan gömdür ve subwooferin etrafını komple sarı camlı olan bezden sardırıp tüm hava alacak kısımları kapat..Sese birde öyle bak şaşıracaksın...

Çevrimdışı aaaylmaz

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
resimdeki gibi alt kısmı komple kapatıp sag tarafa sub sol tarafada stepne koyabilrsiniz stepnenin oldugu yere kapak yaparsınız bagajı açınca derli toplu olur

[SIGPIC][/SIGPIC]