Bir zamanlar LPG yokken stepne çukurundaki yedek lastiğin tam ortasına woofer'ı yerleştirmiştim.(BOSE)
Bu halde bile bu minicik BOSE'den temiz bir ses alıyordum.Ancak LPG taktırınca haliyle o bölgeye LPG tankı kondu.Ve bu süre zarfında atıl durumda depoda duruyordu.Şimdi woofer olmayıncada ses pek bir yavan geliyor.Zevk almıyorum.BOSE takılıyken içeriyi doyuran tatminkar bir ses veriyordu.(KİCKER, pioneer vs gibi değil kesinlikle, daha cılız bir bass onlara göre)
Şimdi masraf etmeden, zaten amfide takılı sistemde (alpine).Hazır kablosuda çekili bir fikrimi paylaşmak istiyorum.Önerilerinizi bekliyorum..
Aşağıdaki fotoğrafta bagajın fotoğrafını ekledim.Stepne bagajda hep bu şekilde duruyor.Ben ise sağındaki boşluğa fotoğrafta görüldüğü üzere kabin tarzı o bölgeyi tam dolduracak bir sunta kestireyim diyorum.Üstüne döşeme kaplandığında sırıtmaz diyorum.Ancak altta kalan kısım fazla olacağında bass alamamaktan korkuyorum.Elbette bu yöntemde sunta kestirmek, ölçüyü uydurmak gibi problemler var.Yani masraf çıkmasın öyle fazla.Kesinlikle farklı yeni bir woofer'a para vermeyeceğim düğün üstü
Bu şekilde olunca hemde bagaj düz bir zemin gibi olacak.Ayrıca kenarlarında gözüktüğü gibi kesikler yapıp (elin gireceği kadar) hem kaldırmak açısından hemde hava çıkışı sağlanması açısından nasıl olur?
2. seçenek ise daha basit.
Stepnenin içindeki malzemeleri çıkartıp aynı stepne çukurunda olduğu gibi içinde hazır olan sunta ile beraber oturtsam, gerekirse stepne kılıfını kesip o şekilde bagaj içinde muhafaza ederim.Hazır kabloyuda hoparlöre soket yoluyla bağlarsam sök-tak kolay olur.Bass seside tatminkardı.Hem önceden stepne çukurunda iken üstüne ince bagaj suntası denk geliyordu(zemindeki).O bile sesi kesebilirken, şimdi direk bagajın içinde olacak.Böylelikle sesi daha iyi duyabileceğim içeride.
Tek sıkıntı kriko, vs malzemeler için ayrı bir kutu temin etmem gerekecek.Allah'tan bagaj genişte sıkıntı olmuyor
Yorumlarınızı bekliyorum..