1 ve 2. vitesler benimkiyle hemen hemen aynı, belki biraz fazla devir çevirdiğinden azcık kısadır bununki, ama 3. vitesi benimkinden at bacağı kadar uzun o ne la? 130-140 koydu 3'te gidiyor
Emin olamadım saydım hatta 4-5 sefer izledim hakkaten 3. vitesine burdan koca bir;
ÇÜÜÜŞŞŞŞ
diyorum.
115'te bitiyor benim 3.vites
Yok be Hakan, dikkat edersen 1000 devirde 26 falan çeviriyor. Bizimki de 25 falan zaten. Adamın o hıza ulaşmasının sebebi senin de belirttiğin gibi 5000 devire ulaşabilmesi. 4500 civarında dondur görüntüyü, kadran 120 civarında.
Bu arada araç bana biraz zar zor hızlanmış gibi geldi. Ben hızlanırken çok da doğru bir devir aralığının kullanıldığını düşünmüyorum. Bu motor 3500'e kadar 180nm'lik güzel bir tork veriyor. Ama devir daha 4000'e ulaştığında bile bu tork lark diye 135 nm civarına düşüyor. Elimde tork grafiği yok, dolayısıyla 4000 devir sonrası hakkında net bir değer veremem. Ama ilk 4000 devire bakarak, 5000 devirdeki tork bir yana, 4500 devirde falan bile adam gibi bir tork kaldığını sanmıyorum. Zaten hızlanma da özellikle 5000 devire doğru gerçekten baygınlaşıyor.
Demem o ki, bence vites değişimleri en azından bir 4500 devir civarında gerçekleştirilseydi daha güzel bir hızlanma elde edilebilirdi belki.