škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yeni araba için ?

0 Üye ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Beniim tavsiyem ilk aşınmalar kapı açılınca sağa sola değdirmeler olabilir. Önlem alınabilirse fena olmaz.

Hayırlı kazasız belasız binmek dileğiyle...

Alıntı yapılan: FF;177872
Yeni araba yeni heves :) ilk 6 ay böyle olur sonra yavaş yavaş düzene girer, hazır bu heves varken kafana sokayım alır çıkarsın aradan :rm: Turbo Timer taktır arabaya:rm: arabayı park edeceğin zaman direk çek çıkar kontağı, motorun çalışmaya devam eder, kapıları kitle git sen, o Turbo'yu iyice soğutmadan durdurmuyor :rm:

Baki usta Turbo Timer nedir? Motor mu çalışıyor yoksa sadece turbo mu dönüyor?

Çevrimdışı Birkan

• German Engineering
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
rodaj konusunda ilk 1500 km çok sakin kullan sonrasında tüm vitesleri sonuna kadar yürüt açılır. ben böyle yaptım ve araba sıkmıyor kendini akıp gidiyor yolda azcık dokundum mu 1.2 olsa da hızlı toparlıyor.

\'10 Skoda Fabia

1.2 HTP 70 Classic Plus Candy White

Çevrimdışı gokcen59

• \"Keyif Adamı\"
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Teşekkürler herkeze.

Turbo timer süper bişeymiş ya ucuz yollu bişeyse alırım :)

Yağ çok önemli zaten ben özellikle dikkat ederim,pahalı olsun sorun değil ince kullanırım.Favorittede özellikle yağsına çok dikkat ederdim.

Turker abi dediğin gibi kapıları sert biraz her pozisyonda duruyor,favoritde bi güç sarfetmeden açılıyodu bunda bir anda çekme falan olursa sürtme muhtemel,dikkat ederim :)

Birkan,bugün atiğe tekrar gittim babamın emekli olduğuna dair belge istediler,konu açıldı satış şefi gökçen beni aradın arabaya fırça sürmemekten bahsettin şaşırdım dedi, dedim hayırdır niye şaşırdın o fırça arabayı katlediyo dedim,diyoki neyle yıkamayı düşünüyosun? içimden dedimki çok bilmişlik yapıyo gökçen sakin ol,neyse abi boşver fırça sürülmesinde nolursa olsun dedim boyalara karşı ilginmi var dedi dedim o nasıl bi cümledir :D polisaja karşı ilgim var boyanın temiz kalmasını isterim dedim, rodaj hakkında ne sölemek istersiniz deyince, bişey olmaz bin git 1.6 motorda rodaja gerek yok gibi saçma bi laf kullandı konuyu uzatmadım ayrıldım bayiden biz burda ne güzel konuşuyoruz sağolun bilgilendiriyosunuz turbo bilgileri,rodaj bilgileri paylaşımlar süper ama bayilere bildiğimizin 3te birini bilen bir adam koysalarmış güzel olurmuş

Birde bonus; yeni arabanın arka camı açık kalmıştı ne sorumsuzluk dedim,unuttuk bişey olmaz azcıcık kalmış açık sorun olmaz dedi yine uzatmadım.
-------------------------------------------------

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Aracı fazla kullanma rodaj etmeyeceksen, 50-100 km dedin mi rodaj etsende bi halta yaramaz.

Saat kurulur 03:30 sularına, gözler şiş, uyanılır, bir kahve ve bir tost yapılır, afiyetle tüketilir. 04.00'e doğru şafak atmadan evden çıkılır, en yakın yeşil tabelalı yola, tercihen en düz ve tehlikesizine varılır.

Hava soğuk, güzel, oksijeni bol. Yollarda boş. Emniyet şeridine çekip cam bir karış aralanır, sol elin işaret parmağı yalanıp rüzgar kontrol edilir.

Koşullar yardırmaya uygun mu saptanır, zemin kuru olmalı.

Aracın hiç beklemediği bir anda gaza gömülür, Ya Rabbim yaradanım ne verdiyse, 1'de cayır cayır lastik kokusu, 2, 3, 4...5.....

Artık lastik uğultusu kaplar içeriyi, kapı fitillerinden rüzgar sesi gelir. Son vites son hız.... Çeşitli yokuş aşağı yollarda ayak gazdan çekilip motor kompresyona bindirilir, 200'den 120'ye mi düştü, bir daha çatur çutur araba bağırıcak yandııı çeekkk! Yandığı yerden çekicen bi daha vericen, çekicen bi daha vericen :D

Dön geri eve. Bi yat 2-3 saat daha. Sabah mesai başlar başlamaz derhal yağ ve yağ filtresini değiş.

Hadi geçmiş olsun.

Aşağıdaki araç BNV motor, GGV şanzıman, 185-60-14 tekerli ve Allahına kadar stock'tur.

Bırak yokuş aşağı, uçaktan atlarken 195-200 gören varsa gelsin bu arabayla, ben görmedim. Beytullah Abi'nin TDI ile gidiyorduk, lan araba 175'i geçmiyor, kıliyocu geldi yanımızdan zıppıdıdan geçti, ahhh lan dedim içimden benim davşan olacaktı.....

Aracım aynen yukarki açıklamalara uygun rodaje edilmiştir.

Rampa yukarı sardırırken İnceğe, gördüğün üzre hızlanma yavaş ama istekli ve istikrarlı, korur arabam hızını.  

http://www.dailymotion.com/video/x8mghx_fabia-1-4-tdi-0-190-kph_auto

Bolu dağı çıkışında vuruşmak isteyen MPI Jettaya soft soft çakarken... Biraz sarsıntılı olmuş :lol:

Hay gidi 39 bin imiş, şimdi 70 bin oldu :(

Vel hasılı kelam millet ağlar bu araba gitmiyo 160'ı geçmiyo der. 4'te 155 koydum daha bu akşam. 5'leyecektim yol bitti.

Vay efendim bu araba kaka 5 litre yakıyor. Benden az yakanınıda görmedim. (3.3-3.8 çoook rahat)

Yani böle yaparsan araban hem iyi gider hem az yakar. 1500 km sakin kullanmış, geç hadiiii...

1500 km'de rodaj mı kalır, dakikada 3000 kere dönüyor motor, 1500 km'de milyar tur atar.

Yağ olayına gelince ben 6 bin km'de falan kendim değişiyorum filtresi ile beraber.

Mobil 1 5-30 ESP tam sentetik yağ. 80 TL mi neydi en son aldığımda, o da kartlan, keş olsa 70'e alırım rahat. Servisteki pok yemiş Şel yağdan ucuz. Ama senin garantin var 2 sene mecbur arkayı dönüp açacan :D

Çalıştırdıktan sonra sadece yağ pompası işeme kanallarını doldurup turbo miline yağ basasıya dek beklesen kâfi 30 saniye falan.

İstop etmeden önce eğer 2 km ötedeki bakkaldan gelmedinse 15 saniye falan yetmez kardeşim turbo bu icabında 100.000-200.000 devir dönüyor 1 dk. güzel, şehirlerarası yollardan sonra hele kooor koooor yanar o kanatçıklar, 3-4 dakika beklenmeli.

Artıkın canın nasıl isterse... :)
« Son Düzenleme: 06 Ocak 2011, 22:10:48 Gönderen: hakanerdogan »

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
hocam favoritide unutmamışsınız valla sol tarafta tatlı tatlı duruyor :) üzgün bir hali var gibi :(
2011 Skoda Octavia 1.6 TDI CR Elegance Beyaz
Mercedes Benz E320 Avantgarde 2001 Siyah

Çevrimdışı gokcen59

• \"Keyif Adamı\"
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Hakan güzel anlatmışsın şöle anlıyıcağımız dilden atlatışına bitiyorum zaten, :D güzel bilgiler değerlendiricem stock falan ama davşan zıp zıp zıplaaayee :D

unuturmuyum hiç unutulurmu dolu dolu 18 sene tabiki üzgündür o, alan kişi benim gibi kullanamaz zaten :)

Ben onda direksiyona oturdum en kötü kazam oyuncak kamyonumu ezmek olmuştu şaka gibi ama öle ;)

Buda son halim bu arada 1 sene önce flaan :D tekirdağ bayram ziyareti 120 fix km/h , ciddi cıkısm :)
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2011, 00:04:15 Gönderen: gokcen59 »

fabialife

• Ziyaretçi
bak Gökçen biraz sonra Hakan Erdoğan ağabey'in konuyu görünce gereğini yazar demedim mi?
açık ve net şekilde yazmış işte.:rock1::ok:

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: fabialife;178019
açık ve net şekilde yazmış işte.:rock1::ok:

Estagfurullah, alt tarafı 70 bin km'lik şöförüz, abilerimizin yanında kıldan ince.

Çevrimdışı mygokhan

• ŠKODA
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Hakan'ın söylediklerine katılıyorum.Allah ömür verirde görürsem sıfır araba alırsam yapacağım ilk iş o olacak zaten..Ben gördüklerim ile, burdan okuduğum bilgilere göre değerlendiriyorum..
2004 Skoda Fabia 1.2 HTP
2007 Skoda Roomster 1.2 HTP
2011 Skoda Fabia II 1.2 HTP  
2012 Fiat Doblo Cargo maxi 1.3 Mjet
2015 Ford Courier Van 1.5 TDCI

Çevrimdışı gokcen59

• \"Keyif Adamı\"
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Haydi bakalım galiba basıcaz, yalnız bu 1.6 ile 220 görürse durabilcezmi :D
« Son Düzenleme: 07 Ocak 2011, 00:04:07 Gönderen: gokcen59 »

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Ama rodaj yapacaksın diye trafik ekstradan affetmez tolerans bekleme :) Tırsınca bırak boşver canından önemli değil ;)

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: gokcen59;178044
Haydi bakalım galiba basıcaz, yalnız bu 1.6 ile 220 görürse durabilcezmi :D

250-300 metrede durur intikal ile :haha:

Çevrimdışı gokcen59

• \"Keyif Adamı\"
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Birşey daha,Rodajda yağlanma tam olarak yapılmış olcakmı arabada onu merak ediyorum  sıfır km arabanın güzelim motoruna nasıl kıyılır silindirler aşınma  yapmazmı pistonlar laçkalaşmazmı bunlarda benim aklıma takılanlar :(

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: gokcen59;178047
Birşey daha,Rodajda yağlanma tam olarak yapılmış olcakmı arabada onu merak ediyorum  sıfır km arabanın güzelim motoruna nasıl kıyılır silindirler aşınma  yapmazmı pistonlar laçkalaşmazmı bunlarda benim aklıma takılanlar :(

İçinde yağ yok mu şu an? :D

Çevrimdışı gokcen59

• \"Keyif Adamı\"
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;178050
İçinde yağ yok mu şu an? :D

Var,,,