Bu sabah pazar gezmesine geç çıktık, zira araba çalışmadı.
Önce moralim bozuldu motoruna da boyasına da gözümüz gibi bakarken çalışmaması.
En son 1 gün önce C.tesi kullandım aracı, hiç belli etmiyordu, ilk marşta pat diye çalışıyordu. Açıkçası keşke bir uyarı, akü lambası falan belli etse, işimiz kolay olurdu. 5. yılında zaten akü değiştirmek planda vardı, erken oldu. Neyseki dağ başında kalmadık
Sabah elimi kontağa attım, normal uyarı ışıkları falan yandı sorun yok, marşa basıyorum tık tık tık sesi direksiyon içinden sanki. Göstergeler yanıyor sönüyor yılbaşı çamı gibi rengarenk
Serkan Ustamı aradım, o da teyit etti akü diye. Ama Şahkan'a gitme şansım yoktu, Hemen eve yakın bir akücü vardı, pazar günü açık olmaları da şans işte.Hemen 60 A Mutlu akü aldum 110 TL'ye, oradan usta da geldi, monte etti, bağladı. Servise yetişecek olsam Bosch S3 alacaktım, kısmet değilmiş, Mutlu da iyidir.Eski akü Akuma, 44 A idi. Bu 60'lık yenisi biraz daha büyüktü ama yerine sığdı. Şimdi herşey yolunda, az kullanılan araçta akü ömrü 4 yıl demek ki
Siz siz olun her bakımda akü voltajını bir ölçtürün, meretler uyarı vermeden gidiveriyor zırt diye...Gerçi son 3-4 marşta araba çalıştıktan sonra ABS lambası çok kısa yanıp sönüyordu ama aküye yoramadım :++:
Aldığım akü
TAM KAPALI SİLVER
Gümüşlü
LS2-60C