škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

4 yaşını geçince akü TIRT!

lrfan · 81 · 33487

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;180541
İyi de üstâd Favorit' teki gibi 20.000 km.' de bir "beni değiştir" diye de ses çıkartmıyordur herhalde.:hanz:

:bnn::bnn::bnn:

Favorit'in iyidir ya, öyle deme, benim o kadar asılmama gık demeden dayandı kaç bin km:rm::rm:

Çevrimdışı dgca

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Kışa girmeden önce aracın üstünde bulunan orjinal 12V. 60 A Varta aküyü Ac Delco markayla değiştirdim. Aracı satın aldıktan sonraki ilk bakımda akünün beslemesini ölçtürdüm. Bildiğim kadarıyla voltaj değil akım (Amper) ölçülüyor, akü yüke bindiriliyor ve zayıf akım durumunda akünün ömrünün azaldığına kanaat getiriliyor.

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Alıntı yapılan: dgca;181342
Kışa girmeden önce aracın üstünde bulunan orjinal 12V. 60 A Varta aküyü Ac Delco markayla değiştirdim. Aracı satın aldıktan sonraki ilk bakımda akünün beslemesini ölçtürdüm. Bildiğim kadarıyla voltaj değil akım (Amper) ölçülüyor, akü yüke bindiriliyor ve zayıf akım durumunda akünün ömrünün azaldığına kanaat getiriliyor.

Yeni aküm takılınca voltaj ölçtüler, 14.2 V gördüm ben de göstergede

Çevrimdışı hbahadir

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
geçmiş olsun ifran abi :(
geçen bende sisleri açık unutmusum yarım saat sonra geldiğimde arabada tık yoktu :)
herseyi sıfırladı bütün yol bilgisayarı bilgileri felan gitti :(
5 yıl oldu akü degişmeyeli ama henuz göstergelerde bi saçmalama söz konusu değil :) lamları acık unuttum diye bitmiştir dedim ben o zaman bi ölçtürmek lazım en kısa zaman da :)

ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu

1.6 MPI octavia ambiente
Mercedes E320 Avantgarde

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hbahadir;181375
5 yıl oldu akü degişmeyeli ama henuz göstergelerde bi saçmalama söz konusu değil :) lamları acık unuttum diye bitmiştir dedim ben o zaman bi ölçtürmek lazım en kısa zaman da :)

Zaten işletim ömrünü tamamlamış yıl olarak, sisleri unutman tuzu biberi olmuş  ;)

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Suleyman;179428
Benim araç servisteyken kutup başlarını sökmüşlerdi, servisten ayrıldıktan sonra camı açmak için mandalı basılı tutup bıraktım otomatik açılsın diye fakat olmadı. Mandala basınca cam iniyor veya çekince kalkıyordu, geri döndüm hemen ayarladılar. Eleman anahtarlamı ne ayarlamıştı unuttum nasıl yaptığını. Sizde kontrol edin bence...

Tabi ki o bende de oldu. Ama servise gitmene gerek yok.

Cam kapalıyken tekrar kapama yönüne 3 saniye düğmeyi çekili tut, otomatik olarak tek çekişte iner çıkar  ;)

Çevrimdışı Lemonade

• Nano-maniac
  • Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
Bu forumda detailing konusunda sizlerden cok sey ogrendim.Simdi yine arastiriyordum en guzel ve dogru bilgiyi yine bu sitede buldum.

Basimdan gecen olay kisaca;
Arabayla gecen haftasonu Enez'de almistik solugu.Pazargunu donus yolundan once marketten bisiler almak icin girmistik geri geldigimde kontagi cevirdim ama araba calismadi.Hayirdir insallah deyip bir daha bir daha derken baktim calisacak gibi degil.

Ön gösterge isiklari yaniyor ama onun haricinde kontak ateslemeyi almiyor.Akabinde etraftakilerin yardimiyla baska arabadan akü takviyesi yaptigimizda araba cirt die calisti.O kadar yol yaptim(300km) ve Istanbula girer girmez oto elektrikci aradim sefakoy-halkali civarinda.Pazar saat 8 de bulmakta cok zordu.Bir sansimi deneyeyim siteye park edip tekrar denemeye karar verdim(belki yolda gelirken sarj olmustur dusuncesiyle).Site icerisine park ettim.Kontagi kapattim.Tekrar denedim ama cirt.Gene ateslemedi ve araba calismadi.

Su anda araba sitede yatiyor.Yarin kismetse takviye kablosuyla calistirmaya calisacam.Bugun bir kac kez denedim tipki Irfan hocam'in dedigi gibi araba sapitik oldu.Klima kendi kendine acildi.Teyp bir baska bakti bana.Dedim cok zorlamayalim acayip hatalar veriyor.Tez elden akucuye.

Yarin calistirabilirsem kismetse Sefakoyde(armoni park) civarindaki mutlu aku bayisine gidip degistirmek istiyorum.Akucuyu aradim gelip yerinde degisim yapamayacaklarini aracin gelmesi  gerektigini belirttiler.Yerinde degisim yapan yerler varsa yardimci  olurmusunuz bosu bosuna aku takviyesi ile ugrasmam.(Halkali-Sefakoy civari)

Benim aracim 2007 focus ghia benzinli.Orjinali kac amper bilmiyorum ama 60A'lik bisi taktirmak istiyorum.Sizce bu sıkıntı olur mu?

Ayrica aradigim bir bayii Varta'yi cok ovdu.Sizce hangisini daha iyi olur?

Insallah sorun sadece akudedir ve degistirince biter...
« Son Düzenleme: 04 Temmuz 2011, 21:26:29 Gönderen: Lemonade »

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: Lemonade;246713
...Akucuyu aradim gelip yerinde degisim yapamayacaklarini aracin gelmesi  gerektigini belirttiler
Eliniz biraz tornavida tutuyorsa, siz de değiştirebilirsiniz bence.
Alıntı yapılan: Lemonade;246713
...Orjinali kac amper bilmiyorum ama 60A'lik bisi taktirmak istiyorum.Sizce bu sıkıntı olur mu?...
Kılavuzunda yazması lazım hangi Ah aralığında aküleri şarj edebileceği.:wnk:

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Üzerindekini sök, bir anahtarla kasasından çıkar, fişler de öyle. Üzerinde yazar kaç amper olduğu yenisini aynen al tak  ;)

Bizde orijinal akü 44 amper ama alterantör 90 A şarj edebildiği için 60 amper aldım, ustam da öyle tavsiye etmişti.

Mutlu, Bosch, Varta alınabilir.

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: lrfan;246814
Üzerindekini sök, bir anahtarla kasasından çıkar, fişler de öyle. Üzerinde yazar kaç amper olduğu yenisini aynen al tak  ;)

Bizde orijinal akü 44 amper ama alterantör 90 A şarj edebildiği için 60 amper aldım, ustam da öyle tavsiye etmişti.

Mutlu, Bosch, Varta alınabilir.

irfan abi alterantörün kaç ampere kadar sarj edebildigini nasıl öğrendin,kullanma kilavuzunda yazar mi? ve de ben nasıl ogrenebilirim?
elegance=ugurcnplt

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: ugurcnplt;246830
irfan abi alterantörün kaç ampere kadar sarj edebildigini nasıl öğrendin,kullanma kilavuzunda yazar mi? ve de ben nasıl ogrenebilirim?

Aracın opsiyon kodlarını yazınca muhtelif bilgiler veren site var. Oradan öğrenmiştim.

http://igorweb.org/equidec/

Opsiyon kodları bagaj içindeki etikette yazan bir listedir (3 adet rakam veya harfle kodlanan çok sayıda bilgi listesi). Sıfır alınırken dosyada veriyorlar.

Çevrimdışı ALi

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
hocam bu opsiyon kodu benim bagajda yazmiyor bu kodlari bula bilecegimiz bir yer varmi kullanma kitapciklarindada yok.

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: akinali1919;246886
hocam bu opsiyon kodu benim bagajda yazmiyor bu kodlari bula bilecegimiz bir yer varmi kullanma kitapciklarindada yok.

Kitapçıkta yazmaz, satın alma evrakları içinde bir yerde varsa vardır, araca özeldir.

Aynen şundan (yukarıdaki linkteki kutuya bu kodları deneme amaçlı yaz, göreceksin, nasıl özelliklere ait olduğunu)

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
octaviada bagajda solda haliflexin altında ben buldum simdi onla ugrasiorum ama araba 10 yaşında olunca epey zor okunuodu bende fotografini cektm bilgisayardan yaklastirarak okuyorum
elegance=ugurcnplt

Çevrimdışı ALi

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: lrfan;246892
Kitapçıkta yazmaz, satın alma evrakları içinde bir yerde varsa vardır, araca özeldir.

Aynen şundan (yukarıdaki linkteki kutuya bu kodları deneme amaçlı yaz, göreceksin, nasıl özelliklere ait olduğunu)

bagaji talan ettim yok hocam.