Bu forumda detailing konusunda sizlerden cok sey ogrendim.Simdi yine arastiriyordum en guzel ve dogru bilgiyi yine bu sitede buldum.
Basimdan gecen olay kisaca;
Arabayla gecen haftasonu Enez'de almistik solugu.Pazargunu donus yolundan once marketten bisiler almak icin girmistik geri geldigimde kontagi cevirdim ama araba calismadi.Hayirdir insallah deyip bir daha bir daha derken baktim calisacak gibi degil.
Ön gösterge isiklari yaniyor ama onun haricinde kontak ateslemeyi almiyor.Akabinde etraftakilerin yardimiyla baska arabadan akü takviyesi yaptigimizda araba cirt die calisti.O kadar yol yaptim(300km) ve Istanbula girer girmez oto elektrikci aradim sefakoy-halkali civarinda.Pazar saat 8 de bulmakta cok zordu.Bir sansimi deneyeyim siteye park edip tekrar denemeye karar verdim(belki yolda gelirken sarj olmustur dusuncesiyle).Site icerisine park ettim.Kontagi kapattim.Tekrar denedim ama cirt.Gene ateslemedi ve araba calismadi.
Su anda araba sitede yatiyor.Yarin kismetse takviye kablosuyla calistirmaya calisacam.Bugun bir kac kez denedim tipki Irfan hocam'in dedigi gibi araba sapitik oldu.Klima kendi kendine acildi.Teyp bir baska bakti bana.Dedim cok zorlamayalim acayip hatalar veriyor.Tez elden akucuye.
Yarin calistirabilirsem kismetse Sefakoyde(armoni park) civarindaki mutlu aku bayisine gidip degistirmek istiyorum.Akucuyu aradim gelip yerinde degisim yapamayacaklarini aracin gelmesi gerektigini belirttiler.Yerinde degisim yapan yerler varsa yardimci olurmusunuz bosu bosuna aku takviyesi ile ugrasmam.(Halkali-Sefakoy civari)
Benim aracim 2007 focus ghia benzinli.Orjinali kac amper bilmiyorum ama 60A'lik bisi taktirmak istiyorum.Sizce bu sıkıntı olur mu?
Ayrica aradigim bir bayii Varta'yi cok ovdu.Sizce hangisini daha iyi olur?
Insallah sorun sadece akudedir ve degistirince biter...
Araci arkadasin arabasindan takviye yaparak calistirabildim.Akabinde dogruca solugu sefakoydeki otocularda aldim.Orjinal Ford Akusu 43Amph imis.Yerine 60 Amph aku alacaktim ancak boyut ve yukseklik sebebiyle 66 Amph akü uygun denilince mecburen ona yoneldim.
Bir kac dukkan dolastiktan sonra 66Amp Mutlu Silver Aku aldim.Kacak akim olayini da kontrol ettirdim oncelikle cok kacak akim var denildi.Sonrasinda yan dukkandaki oto elektrik ustasi aku baglantisi kesik iken arabanin her tarafini,bagaji,iceriyi kontrol etti.Ancak hala kacak seviyesi yuksek dedi.Bagajdaki lambayi devre disi birakti(genelde kacak burdan cikiyormus)ama nafile.Sonunda akuyu takinca focusun ekranindan kaynaklandigini ve aku takilinca otomatik devre disi kalacagini belirterek sorun olusturmayacagini soyledi.Ama icime cok sinmedi su kacak olayi.Servise gittigim bir zaman tekrardan kontrol ettirecegim.Umarim ustanin dedigi gibidir de yeni aldıgmız akunun basinada bisiler gelmez.
Bu arada akucuye gitmeden once yolda gordugum bir oto elektrikciye gittim.Dedim akuyu kontrol edebilir misiniz ancak stop edince takviye lazim diye.Usta direkt akuyu nezamandan beri kullaniyorsun dedi.Bende 4 yildir deyince bakmama gerek yok direkt akucuye gidip degistir dedi:))
Umarim yeni akü bir sorun cikarmazda uzun yillar kullaniriz.Aku olayi hic alarm vermeden küt diye bitebiliyor.Kontrol ettirmenizde fayda vardir diye dusunuyorum.
Herkese selamlar.