Skoda Combi' nin 4 ayrı donanım seviyesinde tam 42 adet farklı motor seçeneği var. Buna SuperB dahil değil. 1.6 MPI motor 2010 yılından itibaren artık kullanılmıyor. Çünkü hava kirliliği standartlarını karşılamıyor. 1.2 ve 1.4 düz motorlar (Fabia 74 BG) Benzinli motorlar ilk önce Hindistan' da ve Bulgaristan Sofya taksilerinde denendi şimdi turbo olarak 2 yıldır piyasada.
Eczacı bir arkadaşımda 2011 1.4 Turbo 122 BG VW Passat' ında var ancak hiç memnun değil. Adeta benzinciyle ortak oldum diyor. Konu ettiğim kişi Toyota Corolla' dan Passat' a geçti ve benzin sarfiyatı olarak bu araçla mukayese ediyor. 122 BG olmasına rağmen bu motorun yokuşlarda canlı olmadığını söylüyor ve bu kasaya hafif geldiği düşüncesinde.
Elbette gerçektende böyleyse ve arkadaşın aracında bir sıkıntı yoksa, 1.2 lt 3 Sld. bir motor ne sonuç verir kestiremiyorum.
Türkiye' ye neden getirtilmediğini gerçekten merak ediyorum.
http://www.skoda.de/index.php?e=348-9-5-2-4Linkteki fiyatlara Almanyada yürürlükteki MwSt.(KDV) dahil fiyatlar. Türkiye ye ithalatta MwSt. fiyatlara dahil değildir.