škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Atiker lpg ve motor ariza lambasi

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı tahsin orten

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
2005 model octavia elegance arabama atiker marka lpg sistemi taktırdım.lpg yi taktırdığım günden bu yana motor arıza lambası hiç sönmedi.defalarca yapılan ayarlar ve arıza silinmesinin hiç bir faydası olmadı.benzinle kullanırken hiç bir sorun olmuyor ne zaman ki lpg ye geçiyorum lamba anında yanıyor.konuyla ilgili çözüm bulan arkadaşlar varsa ve çözümü bizimle paylaşırsa çok memnun oluruz.

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Arabanın elektronik sisteminden kaynaklanıyor olabilir.Çünkü atiker çok kaliteli bir marka böyle sorun olmaması lazım.Sitemizdeki İrfan abiye sorun.Ama şahsen elektronik sistemde takılma olupta sürekli arıza verebilir.Nede olsa hayatımızı arıza lambasına bağlamayalım.Çünkü ışık içinde arıza veriyor ama bazen sorun olmuyor :D.Siz burdan yeterli bir cevap aldığınızda yinede bir servise gidebilirsiniz... Ama İrfan Abi'ye kesinlikle danışın.
Saygılarımla :)
2011 Skoda Octavia 1.6 TDI CR Elegance Beyaz
Mercedes Benz E320 Avantgarde 2001 Siyah

Çevrimdışı tahsin orten

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
teşekkür ederim ancak İrfan Abi' ye nasıl ulaşacağız onu bir tarif ederseniz yada siz durumu iletirseniz sevinirim.

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
İrfan Abi zaten genelde bütün konularda dolaşır :D mutlaka yazıyı görecektir.bende durumu iletmeye çalışıcağım :)

Çevrimdışı emrectn

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
yanlis bilmiyorsam ariza lambasini yakan sensor cikan gazdaki karismin oranina gore hata veriyor buna bi ayar yapilmasi gerekiyor sanirim birde gaza gecis sıcaklıgıyla ilgili biseyler okumustum araba dusuk sıcaklıklarda gaza gecince yakıtı cig mi atiyormus ne oluyormus ondan yaniyormus ariza isigi ama dedinize gore benzinde kullanip lpg ye gecincede yaniyormus motor sicakligiyla ilgili deildir sanirim

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: skodam_1985;180381
İrfan Abi zaten genelde bütün konularda dolaşır :D mutlaka yazıyı görecektir.bende durumu iletmeye çalışıcağım :)
Hasan bey bakıyorumda buluşturma işleriede el atmışı,hadi kolay gelsin bakalım.
Ayrıca bu lpg taktırıpta bu ışığın yamadığı durumlar mevcutmu,sanki bu ışıkla ikiz kardeş lpg.birisi diğerini görmeden yapamaz oldular.bende bundan korkuyorum lpg li octi alırsam diye.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fenomen;180446
Hasan bey bakıyorumda buluşturma işleriede el atmışı,hadi kolay gelsin bakalım.
Ayrıca bu lpg taktırıpta bu ışığın yamadığı durumlar mevcutmu,sanki bu ışıkla ikiz kardeş lpg.birisi diğerini görmeden yapamaz oldular.bende bundan korkuyorum lpg li octi alırsam diye.
:++::++: valla hocam forumdaki insanlara yardım için elimden geleni yapmaya hazırım :)

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Merhaba,

El atmadığım bir konu olan LPG ile ilgili olarak pek bir şey diyemem. Ama bahsi geçen konuda o kadar çok şikayet var ki, onlar da o lambayı görmezden geliyor artık...

Çevrimdışı tahsin orten

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
ilgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.bu forumların amacı bilgi paylaşmak ve insanları biribiriyle buluşturmak değil mi zaten?

Çevrimdışı G.Antep Şubesi

• Kötü Caddy
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
İrfan abi düpsüz  :hanz:
Ama mygokhan nickli gökhan bey yardımcı olabilir belki.

Çevrimdışı @lp@RSl@n

• bedevi
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: tahsin orten;180295
2005 model octavia elegance arabama atiker marka lpg sistemi taktırdım.lpg yi taktırdığım günden bu yana motor arıza lambası hiç sönmedi.defalarca yapılan ayarlar ve arıza silinmesinin hiç bir faydası olmadı.benzinle kullanırken hiç bir sorun olmuyor ne zaman ki lpg ye geçiyorum lamba anında yanıyor.konuyla ilgili çözüm bulan arkadaşlar varsa ve çözümü bizimle paylaşırsa çok memnun oluruz.

ARKADASIM  YANAN MOTOR ARIZA IŞIGI lpg sisteminden değil.
lpg kullandıgın için lamda sensörü kendini arızalı gibi gösteriyor. benzinde  bu ışıgın yanacagını sanmıyorum. benzinde de yanarsa lamda sensörün tırt olmuş demektir.muhtelif fiyatlara bulabilirsin.

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Lambda sensöründen kaynaklanıyor.

Octavia'da en iyi marka-serviste dahi bu ışık yanıyor, kimse garanti vermiyor yanmayacağına. Arkadaşım A4'e de A5'e de BRC taktırdı (Ankara'da). İkisinde de yandı ama ara ara yanıp sönüyor. Sürekli yanması biraz ayar istemesinden olabilir. Bi kaç iyi denilen servise ışık yanma konusunda danışmıştım, hepsi Octavia'da yanar demişti.

Hata koduna baksanız "Emission workshop" yazıyordur. Bi parça satılıyormuş, ya ek bi parça, ya da lambda sensörünün tüp yüzünden ışık yakmayan versiyonu ama pahalı idi. Ankara şaşşmaz'da Güven otomotiv (Skoda parçacısı) biliyor.

Çevrimdışı tahsin orten

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
arkadaşım bilgiler için sağol.bu güven oto nun internet adresi var mı acaba?ben şu an cizre'deyim.malum ankara bana çok uzak şu anda.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Tahsin bey benim octide aynı sorun oluyordu ve lpg yoktu buna rağmen ara ara yanıp sönüyordu kafasına göre takılıyordu:rock1: bazen özellikle 10bnkm bakımına girdiğide söndürüyorlardı pc ile.ama daha sonra tekrar yanıyordu.Benzin aldığım zamanlar özellk.sönerdi.Depo yarıya gelmeye başladığı zaman yanardı.Bende hiç takmazdım:).Hatta yanmadığı zaman canım sıkılırdı:( acaba neden yanmadı diye merak ederdim.:++:
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı turker

• TDI
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.ilkerturker.com
Güven-iş otomotiv:

http://www.guvenisotomotiv.com/

İyice tarif ederseniz sizi yönlendirirler. Parçayı tedarik edip gönderebilirler. Ama Cizre'de değiştirilebilir mi orasını bilmiyorum.