škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Octi beni sat mi diyor artik?

emrectn · 33 · 13228

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: fenomen;180433
onların bizimkilerden tek farkı dürüst olmalarıdır ve üçkağıda aklı ermiyordurda ondadır.
:++::++:
2011 Skoda Octavia 1.6 TDI CR Elegance Beyaz
Mercedes Benz E320 Avantgarde 2001 Siyah

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
bizimkiler yabancı görünce kazıklamayı düşünürler ama zaten onların kendisi yabancı ondan bişey yapamıyorlar :D

Çevrimdışı kadtas

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: emrectn;180427
sizdeki sorun ariza isigiylami ilgiliydi stop etmeylemi ariza isiginin yanma sebebi egzozdan cikan gaz karisiminin dogru degerlerde olamamsindan kaynaklaniyor diye biliyorum 130 lirayada raziyim daha buyuk bir kazaya yol acmadan duzelsinde
Bendeki sorun; durup duruken araç devirlenip düşük devire geriliyordu..
Titretiyordu ve stop ediyordu..Arıza lambası da yanmıştı..

Krank devir sensörü değişti ve başka hiç bir şeye dokunulmadan sorun giderildi..

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Şanzıman değişir haaaaa :D Lastik havalarınada baksın diyele :D :D

Gülmekten sandalyeden masalardan düştüm :++: :++: :++: :++:

Süper ya, mağdur kişide ciddiye alıyor sorma ya diyor :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Pardon bişey sorcam, hayatınızda hiç şanzıman gördünüz mü? Veya motoru çalışmayan arabanın direksiyonuna "lan bi deneyim dönecek mi" teşebbüslerinde bulundunuz mu?
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kadir bey söylemiş, araba devri sezemiyor, kafa karışınca kafasına göre indirip çıkartıyor olabilir. Kimi zaman yüksek zannedip devir düşüreyim derken halihazırda düşük olunca devir stop ediyor.

Fakat kesinlikle krank devir sensörü demek güç bir durum. Öncelikle LPG ve benzinde ayrı ayrı durum tecrübe edilmeli. Şayet benzinde yapmayıp LPG'de yapıyorsa sorunu LPG tesisatında aramak anlamlı olacaktır krank devir sensörünü değiştirmeden önce.

Şahin Abi'nin dediği gibi boğaz kelebeği, bujiler, buji kabloları, ateşleme bobini çare kalmazsa bakılacak ikincil yerler.

Şayet benzinde yapıyorsa kesine yakın krank devir sensörü demek daha kolaylaşır, mıknatıs tarzı bir parça, krank dahilindeki okuyucudan devri hesaplıyor, şayet sıkıntı bu parça ise benzindede kesinlikle yapması gerekir, yakıt cinsi ile alakası yok zira.

İpucu: Araba istop edince frene direksiyona atlamayın, hıza göre tak uygun bi vitese bırak debriyajı çalışır, paniksiz.
« Son Düzenleme: 11 Ocak 2011, 23:47:47 Gönderen: hakanerdogan »

Çevrimdışı emrectn

• Yeni Üye
  • *
    • Profili Görüntüle
servise gittim bugun bilgisayara baglayip rolanti devri yukseltildi biraz bogaz kelebegi temizlenip bujiler degisti simdilik bir sorun yok gibi ama bircok mujdeli haber aldim debriyaj baski balata gitmis degismesi gerekiyormus 320 malzeme 150 iscilik soylediler buji kablolarınin birde bir borunun degismesi gerekiyormus  buji kablolalarina 140 diger boruyada 130 lira dediler simdilik sadece 33 lira verip ciktim bujilere ama bakalim ne olucak yolda birakr debriyaj biran once yaptir dediler ilk fırsatta yaptiricaz artik.

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;180495
Şanzıman değişir haaaaa :D Lastik havalarınada baksın diyele :D :D

Gülmekten sandalyeden masalardan düştüm :++: :++: :++: :++:

Süper ya, mağdur kişide ciddiye alıyor sorma ya diyor :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Pardon bişey sorcam, hayatınızda hiç şanzıman gördünüz mü? Veya motoru çalışmayan arabanın direksiyonuna "lan bi deneyim dönecek mi" teşebbüslerinde bulundunuz mu?
:lol: :lol: :lol: :lol:

Kadir bey söylemiş, araba devri sezemiyor, kafa karışınca kafasına göre indirip çıkartıyor olabilir. Kimi zaman yüksek zannedip devir düşüreyim derken halihazırda düşük olunca devir stop ediyor.

Fakat kesinlikle krank devir sensörü demek güç bir durum. Öncelikle LPG ve benzinde ayrı ayrı durum tecrübe edilmeli. Şayet benzinde yapmayıp LPG'de yapıyorsa sorunu LPG tesisatında aramak anlamlı olacaktır krank devir sensörünü değiştirmeden önce.

Şahin Abi'nin dediği gibi boğaz kelebeği, bujiler, buji kabloları, ateşleme bobini çare kalmazsa bakılacak ikincil yerler.

Şayet benzinde yapıyorsa kesine yakın krank devir sensörü demek daha kolaylaşır, mıknatıs tarzı bir parça, krank dahilindeki okuyucudan devri hesaplıyor, şayet sıkıntı bu parça ise benzindede kesinlikle yapması gerekir, yakıt cinsi ile alakası yok zira.

İpucu: Araba istop edince frene direksiyona atlamayın, hıza göre tak uygun bi vitese bırak debriyajı çalışır, paniksiz.
Arıza olunca arabada herşey olabilir hiç merak etme:ok:

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Vaay ayarda alıyoz :D :D

Tabi canım elbette olabilir, sen tekerin patlayınca aç genleşme tankını bi tadına bak antifirizin nasıl :lol:

Hayır yok hani ters bişeyde, otomotiv okudum diye hava basıyonda, demek ki işin ilmine girenler daha farklı açılardan bakabilme kapasitesinde oluyor, acı bize, bakma kusurumuza, yaşıyoz işte naparsın, ezikleme bu kadar :++: :++: :++:

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;181426
Vaay ayarda alıyoz :D :D

Tabi canım elbette olabilir, sen tekerin patlayınca aç genleşme tankını bi tadına bak antifirizin nasıl :lol:

Hayır yok hani ters bişeyde, otomotiv okudum diye hava basıyonda, demek ki işin ilmine girenler daha farklı açılardan bakabilme kapasitesinde oluyor, acı bize, bakma kusurumuza, yaşıyoz işte naparsın, ezikleme bu kadar :++: :++: :++:
ben yorumumda ne ezikleyici laf kullandım nede alaycı bir laf kullandım ben sadece arkadaşa öneride bulundum hararet yapmış : bu bir çok sonuca bağlı aslında bir arızaya bağlı değilki sorunda bu bunu anlatmaya çalışıyorum gözüm.

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: skodam_1985;181428
ben yorumumda ne ezikleyici laf kullandım nede alaycı bir laf kullandım ben sadece arkadaşa öneride bulundum hararet yapmış : bu bir çok sonuca bağlı aslında bir arızaya bağlı değilki sorunda bu bunu anlatmaya çalışıyorum gözüm.

Baboç şaka mısın ya :D

Ciddiye aldı adam :haha:

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;181429
Baboç şaka mısın ya :D

Ciddiye aldı adam :haha:
şakanın karşısında ancak gerçekle yada ciddiyetle durabilirsin:ok:

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: skodam_1985;181434
şakanın karşısında ancak gerçekle yada ciddiyetle durabilirsin:ok:

İmza: Konfüçyus :D

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;181435
İmza: Konfüçyus :D
araştırman iyi olmuş sözün kime ait olduğunuda öğrenmiş oldum senin sayende :haha:

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: skodam_1985;181437
araştırman iyi olmuş sözün kime ait olduğunuda öğrenmiş oldum senin sayende :haha:

Sıktım bro, kimin olduğunu bilmemekteyim :D

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
1.İhtimal lpg regulatoru ve kitten kaynakli arizalar
2.ihtimal bogaz kelebegi
3.Hava debi olcer.

Bana gore agar basan hava debi olcerden kaynakli bir sorun gibi geliyordu aynisi bizda oldu isiklarda atop ediyordu viraj donerken stop ediyordu ve beyinde gorunmuyodu gizli suclu bu olabilir:)
« Son Düzenleme: 13 Ocak 2011, 18:38:57 Gönderen: kadir_ »

Çevrimdışı ugurcnplt

• eskici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
galibi sizin problem bence ciklet müşiri diye bir parça var.onda ucuz bi parça degistirin derim bizim arabada kafasina göre devirleniyodu.bi keresinde inecekmi devir diye epey bekledim inmedi.bende vitesteyken kontağı kapatip açıyordum.duzeliyordu.bu sorunu kimse anlamadı.bogaz kelebegimi ne vardı.temiz kelebeği temizlediler yine duzelmedi.sonra servisi aradik onlarda kelebekten dediler bizde duzelmedi kelebek temizlenince dediğimizdeo zaman ciklet müşiri dediler onu değiştirince düzeldi.böyle sokete benzer parma kadar bişey telefondan girmeseydim resmini koyardım
elegance=ugurcnplt