Tek bildigim şey sıcak motoru yıkayan 1 2 servis gördüm yıkama görevlisi kaputu acıp köpüklü sabunlu su püskürtüp tazikli suyla bi güzel yıkadı:)
bende vicdanım sızladı gıdıp o arabanın sahibiyle konuştum dedım yaptıgınız iş yanlış sıcak motora ve kabloların ustunu kapatmadan motor yıkanmaz dedım adam şikayetci oldu
ordaki yıkayan elemanla konuştum dedım bu iş böyle yapılmayacagını bılmıyormusun başına hangi dertleri açarsın bılıyormusun dedım
1 eksoz manifot sıcakken su vurduysan döküm oldugundan direk çatlatır
artı egsoz katarizatör delersin işi biter ve o degıl triger kasnagına su gırerse motoru sararsın elektirik kabloların uçlarını kapatmassan heran gibi bir valf yada röle ve swich şaşi contak yapırırsın oksitlnme yaptırırsın sana burda yaptıgın iş 1 2 saat sonra araba bozulursa allah belanı verır diyen cok olur ve 1 2 saat sonra da iş senlikten cıkıp servise gider hiç acıma yokmu dedim nasıl olsa doğru servis kazansın emir büyük yeren bi taraf bozar bi taraf yapar gidip şikayetci oldum ve 2 3yere başvuru yaptım telefon geldi halil bey açmış oldugunuz şikayeti ilgilendiklerini söylediler ve 2 hafta sonra aracımı tekrar aynı servıse goturdum ve yine aynı adam wax polish motor temizleme departmanındaydı bu sefer ana o markanın ana müdürüyle konuştum fotorafları mail yoluyla attım gerekenleri yaptılar sağolsunlar böyle ırz düşmanları var ülkemizde onların allah belasını versin
adam boya koruma yaptırmak icin arabayı getırıyor 500 tl verıyor boya korumada arabayı bilerek cizip ve oraya rütüş yapıp pastaylan kapatıp üreticiye verdikten sonra ilk yıkamada o rütüş boyası acıldımı hiç ispahat edemıyorsunuz ben bunlarla cok karşılaştım ama işini cok başarılı yapanlarda var aha sonax firmasında 1 2 böyle ıbırzıbır gordum arkadaşımın arabasını yaptılar fazla pasta yaptıkları ıcın vernikte acılmalar oldu araç 0 busene 1 yıllık oldu sol taraf full boya attırdı yazık işte saygılar
motor yıkamak yıkatmak cözüm degil
susuz yıkama spreylerı var 2 tane al sık bol bol hava ile kurut bitti gitti su tutumak iş degil:)
arabada en önemli parcaları kapatacaksınız1 aku 2 enjeksion beyni sgorta kutusu3 alternatör klima kasnagı kesınlıkle su vurulmaz ve kayışlara4 sıcak ise eksoz manifolt ve kartarizatör kısıma kesınlıkle vurulmaz soguk ise calıştıgında arac eksoz manıfoltu döküm olduugndan dolayı ılk 500derecele cıktıgı ıcın catlama riskı vardır. ondan yıkandıgından hava ıle oraları kurutmak lasım5 ışık sistemi ve cevresi xenon far 6 triger setinin oraya su vurmayın kasnakta sorun cıkabılır7 motor bujılerı gözükenler karburatorlu araclara kesınlıkle iyincene kapatmadıktan sonra su vurmayın 8 en önemlisi enjeksion beyni enjeksion beyni arabanın ana parcasıdır:)immobilizer ve arabanın yakıt veren ve oksijen yanmayı ayarlayan yakıt beynidir o bozuldumu yada lehim deydimi yada icindeki epronlarla oynandımı fazla dayanmaz tekrar bozulur:) ve araba calışmaz 2 milyar 5 milyar varan fiatı vardır
« Son Düzenleme: 23 Ocak 2011, 22:51:47 Gönderen: dikmentr »
"OTO TAMiR SERViSi- Bizi denedikten sonra bi daha bi yere gidemiyceksiniz"