Çok sağolun arkadaşlar.Bugün ne olur nolmaz diye servise götüreyim dedim arabayı.servise gitmedende sanayiden bi arkadaşa yağ seviyesine baktırdım yağ resmen hiç kalmamış sen 10 bin bakımını yaptırmadın mı dedi bana bende ilk bakım 15 binde daha var dedim neyse aradım servisi dedim durum böyle böyle bi gelin bakalım dediler.bindim arabaya bu sefer yağ uyarısı gitti arabada hiç bi sıkıntı yokmuş gibi lamba yanmıyo.sonunda yüce otoya girdim yağına bakıldı ordaki usta benle dalga geçiyo ya sen bu arabanın yağına hiç bakmadın mı diye
dedim niye bakim benim bildiğim bakımdan bakıma değişir hemde sıfır araba neyse usta başladı işte arabaya binmeden arabanın etrafında bi tur atacaksın 4 lastiğe bakıcaksın sonra kaputu açacaksın yağ kontrolü su kontrolü sonra bineceksin falanda filan
şimdi arkadaşlar size bazı sorularım var ordaki görevlilerede sordum ama aldığım cevaplar kem küm küt pattan öteye geçmedi
1-) normalde 0.5-0.7 arasında eksilmesi gereken yağ bende niye 1.5 litre eksildi?
2-)madem bu yağın ömrü max 11 bin civarı (bunuda çevreden duydum) neden benim arabamın ilk bakımı 15 binde?
3-)11 binde yağ ekleme ücreti verdim (35 lira) 15 binde ben neden bidaha yağa değişimine para ödiyeyim ilk bakım neden bu kadar geç?
4-)servistekilerin dediğine göre 1. ve 2. servis arası (20-25 bin km gibi) bidaha yağ değişimi veya eklenimi olacakmış daha önceki araçlarımda böyle bişey olmadı da neden skoda da böyle?
5-) bunlar bir çelişkimidir
yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar bana sanki biraz söğüşleniyomuşuz gibime geldi