škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Yağ seviyesi uyarısı?

0 Üye ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Salih28

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
1.2 dgs yeti - 11 bin küsür kmdeyim  yol bilgisayarı yağ seviyesini kontrol edin uyarısı veriyor ilk bakım 15 binde oluyor diye biliyorum bu kadar erken bitmesinin nedeni ne olabilir? birde hangi marka yağ almalıyım önerilerinizi bekliyorum.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Salih28;185992
1.2 dgs yeti - 11 bin küsür kmdeyim yol bilgisayarı yağ seviyesini kontrol edin uyarısı veriyor ilk bakım 15 binde oluyor diye biliyorum bu kadar erken bitmesinin nedeni ne olabilir? birde hangi marka yağ almalıyım önerilerinizi bekliyorum.
nasıl bir işaret bu*
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı Salih28

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Sarı renkli çaydanlık işareti gibi bi işaret çıkıyor "check oil level" yazıyor.netten resim aradım ama bulamadım yarın isterseniz eklerim

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Salih28;186005
Sarı renkli çaydanlık işareti gibi bi işaret çıkıyor "check oil level" yazıyor.netten resim aradım ama bulamadım yarın isterseniz eklerim
isterseniz emin olmak için yağ çubuğu ile kontrol edi eksikse ilave yapın yie yanarsa sensörlerde olabilir.

Ugur A.

• Ziyaretçi

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
    • http://www.skodaturkey.com
Yağın vizkozitesi düşerse de uyarı çıkabilir. Ya ya eksik, ya yağ viskozitesi düşmüş ya da sensör arızası ;)

Ben Gulf yağ kullanıyorum. Forum sponsorumuz Şahkan oto'dan temin etmeniz mümkün.

Çevrimdışı Suleyman

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Benim araçta bu uyarıyı vermişti ama ne yağ seviyesinde sorun vardı nede sensörde. Çünkü benim araçta "yağ" sensörü yok. Serviste bilgisayara bağlayıp kofigürasyonda küçük bir değişiklik yapınca düzeldi.
« Son Düzenleme: 24 Ocak 2011, 09:39:58 Gönderen: Suleyman »

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Suleyman;186039
Çünkü benim araçta sensör yok. .

O nasıl oluyor yahu?  :)

Çevrimdışı Suleyman

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: lrfan;186047
O nasıl oluyor yahu?  :)

Yağ seviye sensörü yok hocam. Servistede çok baktık, inceledik benim modelde yok. Roomster 1.4 TDI Style, 2007 model...

Çevrimdışı lrfan

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Suleyman;186051
Yağ seviye sensörü yok hocam. Servistede çok baktık, inceledik benim modelde yok. Roomster 1.4 TDI Style, 2007 model...

Çok ilginç, oldu ya yağ seviyesi düştü, nasıl haberin olacak, sakat bir durum

Çevrimdışı anıl

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Sabit servis aralığı için : 1,2 l/77 kW TSI - EU5 VW 502 00.
Esnek servis aralığı için : 1,2 l/77 kW TSI - EU5 VW 504 00. Yağ markası olarak : Castrol ya da Shell. Kolay gelsin.

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Çok çok yoğun trafikte sürekli dur kalk yapıldıysa uzun süre İrfan'ın belirttiği vizkozite sorunun bir başka boyutu yaşanabiliyor. Motorun içinde yağ saçmalıyor ve uyarı verebiliyor, herhangi bir eksilme olmasa bile. Belli bir km'dir kullanılan yağda oluyor bu daha çok tabi, henüz çok yeni yağda pek yaşanmaz kolay kolay.

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
En kısa zamanda yağ ekleyin ne olacağı belli olmaz şu an serviste ne yağ koyulduysa öğrenin kodunu 1 lt alıp üzerini tamamlayın.

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kadir_;186253
En kısa zamanda yağ ekleyin ne olacağı belli olmaz şu an serviste ne yağ koyulduysa öğrenin kodunu 1 lt alıp üzerini tamamlayın.
:ok::+1:

Çevrimdışı Salih28

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Çok sağolun arkadaşlar.Bugün ne olur nolmaz diye servise götüreyim dedim arabayı.servise gitmedende sanayiden bi arkadaşa yağ seviyesine baktırdım yağ resmen hiç kalmamış sen 10 bin bakımını yaptırmadın mı dedi bana bende ilk bakım 15 binde daha var dedim neyse aradım servisi dedim durum böyle böyle bi gelin bakalım dediler.bindim arabaya bu sefer yağ uyarısı gitti arabada hiç bi sıkıntı yokmuş gibi lamba yanmıyo.sonunda yüce otoya girdim yağına bakıldı ordaki usta benle dalga geçiyo ya sen bu arabanın yağına hiç bakmadın mı diye :) dedim niye bakim benim bildiğim bakımdan bakıma değişir hemde sıfır araba neyse usta başladı işte arabaya binmeden arabanın etrafında bi tur atacaksın 4 lastiğe bakıcaksın sonra kaputu açacaksın yağ kontrolü su kontrolü sonra bineceksin falanda filan :) şimdi  arkadaşlar size bazı sorularım var ordaki görevlilerede sordum ama aldığım cevaplar kem küm küt pattan öteye geçmedi

1-) normalde 0.5-0.7  arasında eksilmesi gereken yağ bende niye 1.5 litre eksildi?

2-)madem bu yağın ömrü max 11 bin civarı (bunuda çevreden duydum) neden benim arabamın ilk bakımı 15 binde?

3-)11 binde yağ ekleme ücreti verdim (35 lira) 15 binde ben neden bidaha yağa değişimine para ödiyeyim ilk bakım neden bu kadar geç?

4-)servistekilerin dediğine göre 1. ve 2. servis arası (20-25 bin km gibi)  bidaha yağ değişimi veya eklenimi olacakmış daha önceki araçlarımda böyle bişey olmadı da neden skoda da böyle?

5-) bunlar bir çelişkimidir :)

yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar bana sanki biraz söğüşleniyomuşuz gibime geldi :)