Yunus Emre ile buluştuk bende tatildeyim alış veriş vs. dedik sonra doğuşta işi varmış gittik bide bakak dedik şöle bizimde kafa karışık malum.
Valla işin aslı ben satıcılarnan konuştuktan kelli şu esnada araba almaya tırstım ne yalan söleyim. 2011 modeller yeni çıktı, vay efendim araba yok, beklicen, 8 haftada gelecek vıdı vıdı vıdı.... Ne anasını sanki Rolls Royce alıyoz. Adam elinde ne varsa onu ittirecek bana, oldu pışııık.
Size bişi deyim mi alayı yalan dolan, tamamen satış politikası, az araba getiriyolar, millete araba yok diye liste fiyatlarından kabarık kabarık iteliyolar. Kimse gitsen araba yok. Eee hacı siz ne iş yapıyonuz? Siparişle mi çalışıyonuz el yapımı mı geliyo?
Yok beyfendi nisana kadar şöle böle. Al arabanı dik koy üstüne otur la o zaman bana ne. Yemişim böle distribütörlük anlayışını. Arzı kısıp fiyatı yükseltiyorlar talebi gerdirerek. Bizde yedik, nah veririm. Babamda sokaktan topluyodu parayı.
Neyse gelgelelim düşündüğümüz otolara.
Önceliklen Jettaya baktım, hani fiyata miyata bişi demiyom, bize büyük araba lazım ya arabayı inceliyoz. Mal kalitesi iyi, ama aman aman bişi yok, İnsignia falan kayar onu bilin.
Geçtim ön koltuğa kendime göre ayar verdim, ardına çöktüm. İşte sonuç. Şaka gibi. Çiz üstünü.
Octaviada biraz daha rahat ama takkemin tepesine bastırıyor, boynumu ağrıtıyordu, lakin Octi tavanı bariz daha yüksek. Fakat Jettanın diz mesafesi daha iyi geldi bana.
Fakat Jettada arkada 3. yolcuyu unutun, oraya öyle bi geçer zaman ki Osman'dan başkası sığmaz. Şaft tüneli Atın beşinci ayağı kadar. Fabiam daha rahat Allah bin belamı versin.
Çarpıldığım nokta ise Golf oldu, testte ettiydik, ama insan Jetta'da daha iyi bir şey bekliyo ya, naaah! Golf daha rahat.
Yine ön koltuk bana ayarlı, arkadayım. Güzel.
Yok abi internetten aç sahibindene ilan, sonra foto galerilerden git resimlere bak, ölçüleri kıyas et vaauuv üfff çek. Yok öle bişi. gidip bakıyon içine elektronik doldurmuşlar. Üç harfli destan gibi kısaltmalar hayatında hiç lazım olmayacak, sonra eşek yüküyle donanım parası, siriyeee.....
Çok değişti düşüncelerim. Fakat VW'nin iyi yanı örneğin ortanca donanım Jetta ve Octiyi ele alırsak, VW mal kalitesinde döşer. Octi Ambianteın mal kalitesi harbiceddin dandirik.
Fakat gelelim boş Superb'e. Yine kaliteli abi, itiraz kabul etmem. Boş Superbe bi düğmeli otlu boklu direksiyon koymuşlar, bide ortaya ekranlı bişi, çok kıral durmuş. Boşunda bile ufak tefek detayları işlemişler Allah var. Vites topuzu neyim fasası fisosu var. Ve 55 kağıt bu araba. Göt kadar octiyle jettayla aynı para. Tek farkları 3 harfli destansı kısaltmalar. Nerde ne işine yarar düşünmek lazım.
Ön koltuk bana göre ayar yemiş vaziyette. Yüzüm gülmüş şimdi fark ettim
Bide Yeti diye bişi var ona baktım, bildiğin rumstır la
Aynı o hissiyatı verdi, arka koltuk takıntım var yine, arka koltuk kafalıkları böbreklerim civarlarında bi yerdeydi, içide dar enteresan bişi. Ya sev ya terketçi "Ankara'da bir sürrealist Gökçek" tarzı kişilere hitap ediyor. O ne biçim arka koltuk sırtlığı la, az daha sırtlığa oturup ayacıklarımı koltuğa koyacaktım :lol:
Hasılı her bi satışçı kotalar artar, yazın sonbaharın araç bollaşıra çıkar laflar ediyor tabi direkt demiyor ama durum onu gösteriyor. Adam olmayan arabayı liste fiyatından gömçürüyor, ama az durun hele, araç bollasın, elinde kalsın, kasa değişmeye veya araç piyasa olmaya yüz tutsun, git baken nası indiriyo.
Aceleye lüzum yok. Şindi araba alsak bile bile kıymıklı kazığa oturmak bariz.