Polis'te kendini geliştiriyor.Eskiden kalan eğitimsiz cahil polislerden arındığımız zaman Teşkilat düzgün bir hal alacaktır.Şimdilerde öyle eğitimli polisleri "toplumsal destekli polis" veya işte böyle halkın içinde olacak, bazı zengin semtlerdeki karakollara veriyorlar.Eğitimli olduklarından halkla diyalogları çok iyi.Saygılı ve efendi konuşuyorlar..
Geçen polis durdurdu, Gayet kibar bir biçimde günaydın deyip, evraklarımı aldı.Arabadan dahi inmedim, inmemde..Sonra GBT yapıp tekrar geldi.20 ceza puanınız var dedi.Martta sıfırlanıyor dedi.İyi günler deyip gitti.
Şehrin doğusundaki veya kötü bir mahallesindeki polis ise biraz kaba oluyor.Fitil oluyorum.Allah'tan babamı falan tanıyan çıkıyor, Emniyete giriş kartımı gösteriyorum da sonra değişiveriyorlar..
Ama bize kombi, doğalgaz, tesisat yaptırmaya gelen polis müşterilerin %90'ından illallah ettim.! Hem cahiller, hemde hep problem çkarıyorlar.Gelen sivil polis ise zaten hemen anlıyorum, resmi gelenede zaten yüksek fiyat çıkartıyorum.Adam bana inanmayıp, mesleğe yeni başlamış yanındaki bebe polise güvenip " abi o boru iyi değil " diyebiliyor misal..
Abi diyorum ben bu sektörde 13 yılım geçmiş, mühendise güvenmiyorsun gidip polise güveniyorsun pes! diyorum.Dedimde birine geçenlerde..Behzat Ç'deki Harun gibi, bazı polisler olması gereken zaman dışında çok kabalar..
Teşkilat düzelecek ama zamana ihtiyaç var.Eskiye göre çok daha iyi tabi..