škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

Hızınıza göre yakıt tüketimi

dragut · 36 · 12732

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;193768
Ekonomiye kes aga!
:++::++::++::++: bundan öncekinde ''kest'' ti :++:
2011 Skoda Octavia 1.6 TDI CR Elegance Beyaz
Mercedes Benz E320 Avantgarde 2001 Siyah

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: skodam_1985;193773
:++::++::++::++: bundan öncekinde ''kest'' ti :++:
Ara ara farklı ifadelerle söylüyor.:haha:

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: Uğur@k@r;193779
Ara ara farklı ifadelerle söylüyor.:haha:
:++::++::++:öyle dediğinde iş değişir o zaman :++:
2011 Skoda Octavia 1.6 TDI CR Elegance Beyaz
Mercedes Benz E320 Avantgarde 2001 Siyah

Çevrimdışı Birkan

• German Engineering
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
yb yok benimkinde ama 80 km/h 5. viteste 4.5 l civarı tüketim elde etmek zor değil.

\'10 Skoda Fabia

1.2 HTP 70 Classic Plus Candy White

Çevrimdışı archaeologist

• Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: zafer tolga;193385
Aynen 1500 devir sanki biraz az sanırım gibi geldide..
arkadaşlar burada bu duruma şaşırması gereken en son kşi sizler olmalısınız. herhalde sadece ben 1.6 dizel kullanıcısı değilim. kullanan arkadaşlar lütfen kullanım değerlerini paylaşsınlar.
bir kere kesinlikle 1500 devirde motor sarsıntılı çalışmıyor. zaten motor en yüksek tork değeri olan 250 nm torku 1500 devirden itibaren vermeye başlıyor. düz bir yolda 65 km hızda vites yardımcısı beşe atmamı söylüyor. 1500 devirde 5. viteste % 10 meyilli bir rampayı 3.5 yolcuyla çok rahat çıkıyor. zaten zorlansa ekranda 4. vitese düşürmemi ister. denemdim değil. o rampaları çıkarken 1500 devirin üstüne çıktıkça yakıt tüketimi de artıyor.
tek bir sorun var; o da yol güzel, araba sarsmıyor ve içeri ses almıyor ve siz hiç gitmiyormuş gibi görünüyorsunuz ve dolayısıyla yol hiç bitmeyecekmiş gibi geliyor. ancak ben biliyorum şu yarıyıl tatilinde 1200 km yapmış biri olarak bitiyor.
octavia 1.6 TDI elagance 2011

Çevrimdışı emrah arıcan

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
ben ford 1.6 tdci kullanıyorum 103.000 km den beri düz vites araçım.2000dd altına düşmem 3000dd üstüne çıkmam vites değiştirirken.5 viteste 2000dd da 110 120 km hız yapıyor.3000dd 160 km hız yapıyor.
Bir sevda bizimkisi.....

Çevrimdışı byztckr31

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: emrah arıcan;193516
bende tdci c-max kullanıyorum hiç 8 8.5 litre tüketim görmedim.senın araçta bir arıza olmasın.

hocam ne gibi bir arıza mesela? araç 4000km de 2011. ortalama 160 170 arası gderken 8 gibi gösteriyor. siz  bu hızlarda kaç litre görüyorsunuz? Araç 1.6 TDCI 109hp
\'11 Focus Titanium TDCI 109ps Fırtına Gri

Çevrimdışı emrah arıcan

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
aynı motoru kullanıyorum bende ne kadar bassamda 7-7.3 lt yi geçemedim.rekorum 7.3 lt.Sizin araç daha cok yeni 15000 km de falan yakıt sarfiyatı düşer iyice. yeni aldıysanız hayırlı olsun bu arada.:)
Bir sevda bizimkisi.....

Çevrimdışı byztckr31

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
teşekkürler hocam  29 ekim 2010 yola adım attı yeni sayılır :)

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle

Çevrimdışı emrah arıcan

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kadir_;194637
Bizde 10 lt yakıyoruz benzinde çekip yakalım mı? :D

valla bendede 2000 model corsa vardı 1.4 motor maşallah iççiyodu benzini sattım gitti.
Bir sevda bizimkisi.....

Çevrimdışı byztckr31

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: kadir_;194637
Bizde 10 lt yakıyoruz benzinde çekip yakalım mı? :D

kardeş valla bizim ilk dizelimiz sayılır kaza yaptığım focusu saymazsak :D ondan önce hep benzinli biniyorduk yılda 15bini zor görürüz oyüzden. ama şimdi görüyoruz dizel okadar güzelmişki hem basıyorsun kaçıyor hem yakmıyor.
bundan önceki Corsada 160 170 le gitsem 1 depo benzin 180 lira civarı(42litre) 300 km zor giderdi
şimdi focusla aynı hızda 1 depo mazot 180 lira civarı oda 53 litre nerdeyse 700 km yol yapacak. farka bak..

Çevrimdışı kadir_

• Kısa Bir Ara..
  • Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: emrah arıcan;194639
valla bendede 2000 model corsa vardı 1.4 motor maşallah iççiyodu benzini sattım gitti.

Corsa o kadar fazla yakıyor mu ki?

Alıntı yapılan: byztckr31;194643
kardeş valla bizim ilk dizelimiz sayılır kaza yaptığım focusu saymazsak :D ondan önce hep benzinli biniyorduk yılda 15bini zor görürüz oyüzden. ama şimdi görüyoruz dizel okadar güzelmişki hem basıyorsun kaçıyor hem yakmıyor.
bundan önceki Corsada 160 170 le gitsem 1 depo benzin 180 lira civarı(42litre) 300 km zor giderdi
şimdi focusla aynı hızda 1 depo mazot 180 lira civarı oda 53 litre nerdeyse 700 km yol yapacak. farka bak..

Sizin araba harbiden yakıyormuş bizde ş.içi 1 depo benzinle 51-52 tl 550 km yol gidiyoruz arabada 1.8. Aslında fazla yakmıyorda benzin pahalandı 4 tl ne demek ya.. Bizde alayına LPG diyerek kmde 270 kr a razı olduk bakalım :)

Aslında bize dizel lazım gel gör ki babam bu arabanın performansına kendisine alışmış bundan inipte 1.6 dizel alamam diyor.Senede de 20 bin rahat yapıyoruz..

Çevrimdışı emrah arıcan

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
2000 model corsa b 1.4 16v otomatik vitesti yakıyor 400bin.
Bir sevda bizimkisi.....

Çevrimdışı Muhlis OZTURK

• Tam Üye
    • Profili Görüntüle
Dizelin yakit verimi ile benzini karsilastirmamak lazim. Benzin %25 verim ile yaniyor, dizel ise %50. Bu durumda yakitin kendisinden kaynaklanan bir avantaj zaten var. Ustune bir de tork egrisi girince, yani dusuk devir yuksek tork soz konusu olunca, dizel tadindan yenmez bir hale geliyor, ancak hala bir makas var maalesef. Eger benzinli bineceginiz bir aractan 30.000 km fazla yapmayacaksaniz, o zaman dizel almak biraz lukse kaciyor. Ben hanima ikinci bir arac aldim, senede maksimum 5000 km yapacak (sattigimizda araba hala kiz gibi olacak yani) bu durumda dizel anlamsiz kaliyor.

Bir de her markanin dizeline guvenilmiyor. Benim PSA grubu motorlarindan dilim cok yandi. Simdi Ford kullanan arkadaslar hayatlarindan memnun belki, ama Opet bulamadiklarinda aldiklari yakit yuzunden enjektor sorunu yasarlarsa, benim dizimi dovdugum duruma dusecekler orasi kesin.

Benzinli aracta az yakmak ve yaktirmak her zaman mumkun, onemli olan bunu istemek. Dizel performansini benzinli aracta yakalamak isterseniz eger, o zaman depo gideceginin 3'te biri anca gider. Benzinli araclar tork egrisi ve dogasi geregi sakin kullanim icin. Baslangic torku dusuk, yuksek tork ve is cevrimi yuksek devirlerde.

Benim dizel 2.0 mondeo'da sehir ici 100km'de 6.5 litreyi hic gecmemistim. Sehirlerarasinda 5.3 ustune cikmazdi. Simdi 1.4 TSI'da karma 6.5, sehirici 7.5 sehirlerarasi 5.5 yapabiliyorum. Kendine gore avantajlari var elbette. Ornegin sabahlari traktor kullaniyormusum gibi hissetmiyorum, veya sogukta, gidecegim yere vardigimda kaloriferin isitmaya ancak baslamasi gibi durumlari yasamiyorum :).