Böyle bir konu açmak istedim.Çünkü hemen herkesin şikayet ettiği bir konu hatta kavgalara bile yol açabiliyor.
Hele şu minibüsçüler ve taksicilerden çektiğim nedir.Neredeyse hergün kavga.Bunun hastalığıda varmış:++:.5 minibüs sesini (biip) ve 1 havalı korna(dariniri dariniri) 1 de minibüs şöförüne ihtiyaç varmış.İlginç:++::++:.
genelde
dolmuş yahut minibüs şoförlerinde görülen bir bağımlılık türüdür. (veya bunların hepsini parkinsonlu seçiyorlar)
bu adamlar şoför koltuğuna oturdukları saniyeden itibaren -duruyor dahi olsalar- "didit dit bit zit" gibisinden periodik olmayan, frekansı dahi sürekli değişen korna
* basışlarında bulunurlar.
kimi zaman pek duyulmayan bir korna olurken bu, kimi zaman ise uykunuzdan dahi uyandırabilecek havalı kornalardan "dariniri" diye çalan bir tanesi olabilir. üç, beş, on derken gittikçe sinir bozmaya başlar. düz yolda giderken, dururken, her şartta korna çalarlar. karşılarına bir "potansiyel müşteri" -ki genellikle kendi halinde yürüyen her insan bu kategoridedir- çıktığı saniyede baharda azmış kedi gibi "gübiiiiv gübiiiiiv" diye çalmaya başlarlar kornayı -ki surat ifadeleri de çok farklı değildir o sırada.
uykularında dahi sol ellerinin birşeyleri bastırırmış gibi hareket ettiği, çocuklarına ilk öğrettikleri oyunun "otobüs kamyon minibüs cip bip" olduğu ve gaz çıkardıkları zaman çıkan sesin "gbüziiiit" şeklinde olduğu rivayet edilir.
bağımlılığın tedavisinde kullanılan yöntem basit ama etkilidir:
gerekenler:
- bir minibüs şoförü
- 5 minibüs (biiiit biiit) kornası
- 1 havalı (dariniri dariniri) korna
Asıl konuya gelicek olursak korna öttürmek nedir yaa? Adam dörtlüleri yakmış arkadaki korna öttürüyor ama işin tuhaf tarafı iki arabalık yer var yani kornayı öttüren adam yandan geçebilir.Zaten önündeki adam dörtlüleri yakmış kardeşim ne korna öttürüyosun?
Hatta Adana'da bir taksiciyi dövmüşler (korna yüzünden.Çünkü adam durmadan korna öttürüyormuş
) sonrada köprüden atmışlar ondan sonra ise tekrar aşağıya inip dövmüşler.Yorumları okuduğumuzda ise kimse o dövülen taksiciye ''Geçmiş Olsun'' demiyor. Neden? Gereksiz korna öttürme kardeşim ben olsam iner ezerim gibi yorumlar olmuştu.50 yorum varsa 50side döven adamlara hak veriyordu.Haklılar.Kornayı 1 öttürürsün 2 öttürürsün 3.de seni yaşatmazlar bile:ok:.
Asıl amaç kornaya sürekli basmak değil yola konsantre olmaktır.Yola konsantre olduğumuzda korna öttürmeyede gerek kalmaz zaten.Yurtdışında korna öttürene anında polis geliyor adeta ''napıyosun hemşerim'' der gibi cezayı yazıp gidiyo adam...
Neye korna öttürülür asıl?
- Yaya geçidi varken yada üst geçit yada alt geçit varken yolun ortasından sallana sallana geçene korna öttürürsün.
- Sağına soluna bakmadan sazan gibi geçen kişiye öttürürsün.
Böyle uzarrrr gider.
Buna hak veririm ama kırmızı ışıkta beklerken bari arkada öttürme be kardeşim.
Korna herşeyden önce gürültü kirliliğidir yahu. Gerekli şeylere öttür kornayı gereksiz şeylere değil.
Ya ben günde şahsen 1 yada 2 kere korna öttürürüm yada hiç öttürmem.Çok bişey olduysa selektör yaparım 2 dk bekler adam görmediyse kornaya basarım ama sürekli şekilde değil sakince ve 1 defa olmak üzere...
Ya, kornayı öttürünce yol açılsa, isterseniz hiç susturmayın ama alakası yok ki arkadaşım.
Bi abim şimdi bu lafı dedi 2. sayfada görürsünüz zaten ; Tabi korna size göre en kısa zaman birimi.
:D:D Gerçekten çok doğru bir cümle
.
''Yok müşteri bekliyodumda gelsinler diye öttürüyodum'' diyenlerede çok rastladım :++:.
Neyse Saygılar...