Benim örnek araba yıkayan yıkamacım 1 saatte bitiriyor, ama hava tabancası ile kurulama dahil.
Herkes araba yıkayabilse bile kurulayamıyor, kapı içleri, fitiller, dikiz aynaları vs, ıslak kalıyor, ardından su izi, kireç lekesi...
Temizlik bütündür, aynı özen kapı içine, kuru süpürme işleminde de olmalı.
Hele ki araba kurulayacağı bezi yere atıp basınçlı su ile yıkamamalı...
İrfan abi sonax ın sitesinde oto yıkama listelrini gördüm ve çok hoşuma gitti.
bende oturdum 2 liste hazırladım
1 standart yıkama 1 saat uyg. süresi aynen dediğin gibi kapı içi dışı fitil dış plastikler iç palstikler bagaj magaj yani küçük çapta bir detay temizlik yapıyoruz. haliyle buda süreyi uzatıyor. Hava ile kurulamak iz yapmadan kurulamak bunlar zaman alıyor. Şükür bu gune kadar memnun olmadan bi müşteri uğurlamadık,
2. seçeneği de ben içime sindiremiyorum (yarım saat)
iç temizlikte tornador kullanıyorum hem pratik oluyor hem her yer dip bucak tozdan kirden arınmış oluyo.
Ya zaten araç yanaştır paspas çıkar yıka içini süpür aynı anda yan kapı gögüslük plastik aksamları tornador geç sil en az araç orta kirlilikteyse 20dak. cam sil mek içi komple parlatmak dışı köpüklemek peluş yıkama araç kurulama lastik dış plastik aksam parlatma derken 1 saat doluveriyo
Kurulama bezlerini bimdeki mf lerden aldım bol miktarda, kirlendikçe evde makinada yıkatıyorum yere yatırıp asla yıkamadım yıkatmamda.
Yaza doğru işler yoğunlaşınca 1 elaman daha alıp birini süpürmeye, birini tornadorla içi temizlemeye birinide yıkama - kurulamaya ayırıp kordineli şekilde çalışmayı düşünüyorum.