Bu temizleme işlemi ile ilgili detaylı bilgi veya link verebilecek arkadaş varmı.
İptal etme işlemi benim çok kafama yatmadı. Bu kadar da gereksiz bir aparat olduğunu sanmıyorum (sadece tahmin).
Temizlediğin EGR yine pislenecek.
Ne işe yaradığını bilmediğiniz gün gibi ortada, tahmini falan boşver, sana sıkıntı veriyorsa, vermezkende bi yararı yoksa keser atarsın nolacak, alabildiğine basit işlemdir. Ama yok ben paramın delisiyim dersen ustalara servislere parçacılar git soyul bizi zati bağlamaz.
EGR nedir bilin mi abim? Motorun yakıp egzost edeceği pis gazın bi kısmını geri motora verir. Yani yanmış, olmuş bitmiş, fonksiyonu olmayan pis dumanı motora geri basar. Subapların anasını beller, kurum yapar.
Sebebi ne dersen işte yanma esnasında açığa çıkan gazı tekrar yakalım hepsini birden doğaya salmayalım vıdı vıdı, aracın verimi düşsün daha az kirletsin çevreyi, başka bi halta yaramaz. EGR iptal edersende araba daha az yakar, daha temiz kaçar.
Şimdi boşver çevreyi, EGR iptalini veya değişimini, sen yolunu bulmaya çalış, demem o ki hangisi ucuzsa onu yap. Bi git sor bi kaç yere, gardaş şu EGR'ye bi plak kesek yapıştırak, beyindende silek de, kaç istiyon? sor.
Sonrada bide EGR değiş bakayım, o kaç para.
Parçacısından servisine alem göt olmuş senden benden alın terinden arar taharetini, boşversene, millet dolmuşa gamyona, şehirlerarası çalışan otobüslerin cümlesine 10 numara yağ atıp biniyor, sen misin ben miyim taharet, her şeyin bi piçliği var, soyulma kimseye. Vay EGR vay fabrika koymuş vardır bildiği ettiği fasa fiso yalan dolan.
Hiç bişeyi bozulasıya dek ellemeyecen, bozulan şey olmadanda oluyosa kesip atacan, illede lazım şeyse o bozulan, çıkmasını arayacan.
Aksisi kondomsuz kazığa oturturlar adamı.