Bu temizleme işlemi ile ilgili detaylı bilgi veya link verebilecek arkadaş varmı.
İptal etme işlemi benim çok kafama yatmadı. Bu kadar da gereksiz bir aparat olduğunu sanmıyorum (sadece tahmin).
gereksiz değil zaten. Adam manyak mı gereksiz yere araca parça neden koysun boşu boşuna maailiyet
EGR (Exhaust gas recirculation) egzoz gazınının bir kısmını tekrardan emme manifolduna veren zımbırtının ismi.
Peki ne işe yarıyor. motor içinde yanma açığa ççıktığında NOX gazları dediğimiz nitrojen okist bileşikleri oluşur. bunlarsa insan sağlığı için oldukça tehlikelidir. akciğerlere yapışıyorlar efendim yağmurla toprağa düşüyorlar falan filan.
fakat bu nox miktarını düşürmenin bir yolu var o da silindir içindeki yanmayı fakirleştirmek. eğer ki silinidr içindeki yanma sıcaklığı 1300 derecenin altına düşerse nox gazlarından büyük oranda kurtuluyorsunuz. bunu da egr egzoz gazının bir kısmını içeri vererek yapıyor.
Ama egr sürekli açık kalmaz motor soğukken veya dipgaz giderken kapanır. ısındığı zaman veya motor sakin çalışırken devreye girer. dolayısıyla bence performans için egr iptaline gerek yok ki genellikle egr iptalini bu sebepten dolayı yaparlar.
iptal edilidiği durumda nox gazları emilimi büyük oranda katalizöre düşer. bu durum da katalizörün ömrünün kısalmasına yol açabilir.
bir diğer sorun motorun üzerindeki bütün sensörleri okuyarak çalışan kompleks elktro mekanik bir ünite olduğu. egryi iptal ederseniz aracın ecusuna bunu kodlamanız lazım ki motor egrnin çalıştığını varsaymasın.
Bazı araçlarda bu mümkün opel renault gibi ama VW genelde iptal ettirmiyor diye biliyorum.
kolaylıklar dilerim