škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

1.4 TDI'ın ciğerine inelim

Ziyaretçi · 139 · 65380

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı YÜKSEL

• Forumun Abisi
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: FF;55976
Abim ön ayak olmak lazım bu işlerde "bir turbo bir gazcı daha" demek atasözümüz var :hanz::hanz::hanz::hanz:
Abim evet giremedim bir süredir :( benim fırsatım olmadı aynen :(bende sizleri çok özledim sorma,fırsat buldukça bu aralar dadanmaya başladım gene işte :hanz::hanz::hanz::hanz:
Bir ara gazlayalım abim :hanz::hanz::hanz::hanz: havalar tam virajlarda kontralık :hanz::hanz:salalım bir yan yan yavruları :hanz::hanz::hanz:

Ya ben yine kışlık papuçlarını taktırdım Choice'un 180 Km hız endeksli, kısıtladım kendimi. Hele yaz gelsin dayarız ibreyi 218 km'ye:kart::ok:
Hedefi olmayan gemiye hiçbir rüzgar yardım etmez. MONTAIGNE... :dede:

Çevrimdışı FF

• Y A R D I R K I N G
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: hakanerdogan;55973
Alt devirleri ölmese veranın :) fındık kadar 3 pistonza motur :) zaten yakmıyo hangi gazla çevirecek büyük durboyu :) :) :)

sen gazlarsan ayrı kapitan :p

:lol:

Zaten sizlede sanki her gün muhabbetin redline'larında geziyodukta :hih: :hih:

:kiki::kiki:

Pistonlarıda değiştirip hacmide büyütürüz :hanz::hanz::hanz::hanz: kafaya koymayıversin insan yeter ki :hanz::hanz::hanz::hanz: ki çevirir çevirir,Skoda bu 2 pistonla bile çevirir :hanz::hanz::hanz::hanz:

Çevrimdışı bugraGT

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
selam 1.4 tdi cılar

hang devirde vites değiştiriyorsunuz?

diyelim 4000de bi üst vitese attınız  vites geçişinden sorna devir saati kaça düşüyor?

Çevrimdışı mustisahin

• T U R B O T
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
genelde 2.500 de vites degistiriyorum,
4.000 de vites degistirince, üst vitesde devir saati 2.500 e düsüyor yanlıs hatırlamıyorsam.

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: bugraGT;56101
selam 1.4 tdi cılar

diyelim 4000de bi üst vitese attınız  vites geçişinden sorna devir saati kaça düşüyor?

Böyle bir genelleme yapılamaz, 1 den 2 ye değişir, 4 ten 5 e değişir. Diferansiyel denkleminden hesaplardım vites vites ama bi üşengeçlik var üzerimde :hanz:

Alıntı yapılan: mustisahin;56109
4.000 de vites degistirince, üst vitesde devir saati 2.500 e düsüyor yanlıs hatırlamıyorsam.

daha fazla olmalı diye düşünüyorum.
« Son Düzenleme: 19 Aralık 2009, 20:41:44 Gönderen: hakanerdogan »

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
selam 1.4 tdi cılar

Eskiden 2500 devirde değitiriyoduk 2 aydır shell gtl konunca 3500 e doğru kaçıyo:D

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
selam 1.4 tdi cılar

diyelim 4000de bi üst vitese attınız vites geçişinden sorna devir saati kaça düşüyor?

Bu olay o an bulunduğunuz vites ile sonradan geçtiğiniz diğer vitesin birbirine oranına bakar. Eğer aracın her vitesteki 1000 devir hızlarını ezbere biliyorsanız bunu kolayca hesaplayabilirsiniz.

Örneğin bizim 1.4 TDI'da bu hızlar 1,2,3,4 ve 5. vites için sırayla ve kabaca 10 - 16 - 25.5 - 34.5 - 44km/s'dir.

1'den 2'ye geçerken 4000 devir kullandığınızı düşünelim. 4 x 10 = 40km/s (vites değişimi anındaki hız)

40/16 = 2.5 Yani 2500 devir  (2. viteste aracın 40 km/s hız ile sahip olacağı motor devri)

Birbirine yakın oranlı vitesler arası geçişlerde devir farkı daha az olur. Örneğin 4'ten 5'e geçtiğinizde (gene 4000 devir kullanıldı diyelim) motor devri 3000'in üstünde kalıyor. (3100 civarı)
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]

Çevrimdışı bugraGT

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: SEAHAWK;56149

Örneğin 4'ten 5'e geçtiğinizde (gene 4000 devir kullanıldı diyelim) motor devri 3000'in üstünde kalıyor. (3100 civarı)

merak ettigim buydu net olmasada aşagı yuakrı ne kadar devir düşüyo diye :)

ekstra bilgiler için tesekkür ederim sorarken belirtmedigm için(aşağı yukarı kelimesini) ugrastırdık sizi

Ugur A.

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: FF;55976
Abim ön ayak olmak lazım bu işlerde "bir turbo bir gazcı daha" demek atasözümüz var :hanz::hanz::hanz::hanz:...
Bir gazcı bir insan bir insan bir lisan.:adm:

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
yaw arkadaşlar ben 2500 devirdeykende 2900 dayken de yol bilgisayarı yakıt göstergesi aynı,devirlerdeki gösterge ile pc uyuşur mu sizce bu ölçü değilmidir?
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ

Çevrimdışı SEAHAWK

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: bugraGT;56187
merak ettigim buydu net olmasada aşagı yuakrı ne kadar devir düşüyo diye :)

ekstra bilgiler için tesekkür ederim sorarken belirtmedigm için(aşağı yukarı kelimesini) ugrastırdık sizi

Estafurullah, ne demek.:ok:

Alıntı yapılan: fenomen;56563
yaw arkadaşlar ben 2500 devirdeykende 2900 dayken de yol bilgisayarı yakıt göstergesi aynı,devirlerdeki gösterge ile pc uyuşur mu sizce bu ölçü değilmidir?

Hocam, kesin aynı olduğunu varsayarak şöyle bir şey söyleyebilirim: Aracınız o anda 2500 devir ile ilerlerken zorlanıyor; bu sebeple daha zengin karışım hazırlıyordur. (belli seviyede rampa olduğunu tahmin ediyorum) Ancak 2900 devirde iken zorlanma sona erdiğinden daha yüksek devirde olduğu halde daha makul bir besleme ile aynı değeri yakıyordur.

Bu olay 1.4 TDI'larda 2000 altı devirlerde gayet rahat gözlenebilir. (aslında belki de bütün turbo dizellerde) Örneğin 1600 devirde tırmanmaya çalışırken harcadığınız yakıtın belki de 3000-4000 devirde iken harcadığınız değere eşit olduğunu görebilirsiniz.
SEAT CORDOBA 1.4 TDI 80HP
[SIGPIC][/SIGPIC]

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Ahanda size benden bedavaya denenmiş "Cold Start"

Görüldüğü üzere ben bu sabah yola çıkalı tam 6 km olmuşken motor daha 90 derece bile değil, ama hep 1500-2000 devir arası gittim bakam namıssız ısınacak mı diye :lol: 7 km de falan 90 yazdı :hanz: Bu kadar geç ısınmaya İst. Yolu+Çiftlikten 500 tane ışıkta durarak Beşevlere varış 4.6 litre idi yakıtıda.

Buda hava sıcaklığı :)

« Son Düzenleme: 22 Ocak 2010, 13:51:55 Gönderen: hakanerdogan »

Çevrimdışı dgn

• Yönetici
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
iki gün öncede bizimki eryaman yenimahalle arası 6,4 yaktı:D

hakanerdogan

• Ziyaretçi
Alıntı yapılan: dgn;65361
iki gün öncede bizimki eryaman yenimahalle arası 6,4 yaktı:D

Amcam var Yenimahalle/Varlık'da, 4.2 ile gider 3.9 ile dönerim :D