1.4 TDI makinesini rölanti kudretine gelin
Hiç bir şekilde gaza dokunma yok, eğim ciddiye alınacak dereceli, araç hiç devrini oynatmadan sadece eğim arttıkça karışım oranıyla oynayarak o kadar mesut tırmanıyor ki, bir an altımda küçük bir V8 var sandım :hanz:
Ben varım yaklaşık 80 kg, 10 litre suyum var bagajda, 15 kg malzemem ve yaklaşık 35 litre mazotum var. Toplamda 1300 kg den kesinlikle fazlayız. Mini mini 3 pistoncuklu dizel devirsiz yürüyor hayvansı uzun 1. vitesinde
Yalnız bu başlığa bunu koymamın sebebi araçta hissettiğim değişim. 4 yıldır kullanıyorum ve hiç böyle olmamıştı. Geçen gün Boluya gidip geldim, yahu gazı koyduğum düzlükte şırak 190 yapıştırıyor, lastik olsa kapayıp gidecektim ama viraj dönemiyorum tekersizlikten, düzlük ya öle eğim falan değil 190 +-5 km net kitliyor.
Bir başka yaşadığım ilk ise 5. viteste 4750 çevirdi şakam yok. 200 küsür hıza net oturdu iniş aşağı, kadran 200 çubuğunun bariz dahada aşağısındaydı ne rampalardan aşağı burun verip anırtırdım 197 civarı kesilirdi çoğu kez.
Hatta ayda yılda bir babam dedi ben sürüyüm istersen tabi dedim ne demek dün dedi adam lan bu böle değildi diye. O bile fark etti. Ciddi tırmalıyor cihaz.
Peki ne değişti, 3000 km de bir hava filtresi değişiyorum, önceden 7.500 de bi değişirdim, 10.000-15.000 davasına bakmaksızın zaten 7.500 km de bir değişirdim ama Mobil 1 ESP ile değişiyorum (filtreyide tabi) yağını ve bu süreç 4 ayı geçmiyor, yani makine çalışıyor eskisi gibi az binmiyorum. Yağ mı fark etti acep diyorum.
Yakıt her zaman ki gibi Shell...
http://www.dailymotion.com/video/xd5bjh_tdi-goes-uphill-without-throttle_autoÇıktığımız yol bu, tam ortadaki çukurluk civarları başladım.