o zaman borsada haram değil? borsa,milli piyango,loto toto her ne varsa bana göre haram..o parada alın teriniz,emeğiniz varmı yok,sadece tahmin ediyorsun tutarsa parayı katlanmış olarak alıyorsunuz,o parayı gönül rahatlığıyla yiyen birisi varsa kutluyorum :clap:
bana göre çok yanlış bir düşünce çocukların okumasını istiyorsanız o zaman kazanınca neden parayı alıyorsunuz? madem çocukların okumasını istiyorsunuz o zaman dünya kadar vakıf var ona vereceğiniz paraları toplayıp vakfa bağışlayın dolaylı yoldan değil direk gitmiş olsun
Heralde değil, bilip bilmeden konuşan islamın yalancı savunucularının uydurmaları bunlar, halbuki dinin içine ediyorlar haberi yok alemin.
Borsada her hisse senedinin nominal bedeli tektir sevgili kardeşim, o da 1 TL'dir, her şirketin bir halka açıklık oranı ve İMKB'de toplam işlem gören bir lot sayısı vardır.
Hisse senedini aldığın şirketin ortağısındır, aldığın lot sayısı kadar ağırlığın olur. Yıl sonu bilançoları açıklandığında ortağı olduğun şirket kâr ederse sana temettü verir. (kar payı demek, nakit paradır, hesabına geçer.)
Ama kimi şirketlerimiz var ki, gel gör bunların hisse senetlerine olan talep çok fazlalaşabilir, düşebilirde.
Bişeyin talebi artarsa fiyatı yükselir, yani en hacı sakallı müslüman kişi bile elindeki mala talep artınca fiyatı artırır mı yiğenim? Artırır... Bunun dinle haramla otla bokla zerre alakası yoktur.
Haaa talebi arttı fiyatı yükseldi, bende satarım, karım kardır, talebi düşer, haliyle fiyatı, zararına satarım, zararım zarar. Başka şey bu.
Yani alın teridir carttır curttur yoktur gönül rahatlığıyla harcayamazsın falan alabildiğine kırık düşünceler. Yobaz kesimin insanları ameleliğe itmesinden öte değil. Dümdüz yobazlık.
Lan zihni, ben o parayı zaten alın terimle kazandım ki başka yatırım araçlarıyla değerlendiriyorum, benim paramda topluma sosyal fayda sağlıyor, Allah razı olsun sevabı çok büyük. Başkasının hakkına girmiyorum, kimsenin malını çalmıyorum, gasp etmiyorum. Haram bunun neresinde?
Zırvalık...
Faiz haramış. Yaprağımı haram. Değil efendim.
Lan söleyin kaçınızda bindiğiniz arabayı, oturduğunuz evi alacak, sandığınızda keş para var? Götü büyükler, vergi kaçıranlar veya çalanlar hariç çoğumuzda yok.
İnsanlar paralarını faize yatırır, faiz paranın fiyatıdır, sakızın nası fiyatı varsa, faizinde vardır. Faize haram diyen zurna, o zaman fiyatla aldığın her şey haramdır.
Paramız az, ihtiyacımız çok. Biz ne yaparız, gideriz bankalardan, parası olanların parasını satın alırız. Yani zengin parasını bankaya sattı, bankada bana.
Yanlış bi durum yok.
Bu sayede benim aylık gelirim 2 bin TL olmasına rağmen bu kadirşinaslı kuruluşlarca ben 180.000 TL'lik evde oturuyorum, 30 bin TL'lik arabaya biniyorum.
Bankalar olmazsa, faiz olmazsa, borsada serbest işlemler olmasa nah yaparsın bunları. Bankalarda borsadan para kazanıyor rahatlıyor, faizlerin düşmesi sıkıntı yaratmıyor.
Peygamber hadisidir rızkın 9/10'u ticarettedir, bankerden para almadan nere ticaret yapıyon la?
Borsada ticaret olduğuna göre, elhamdülillah peygamberimin izindeyim, buna haram maram diyenler peygambere karşı gelmektedirler.
Gelelim şans oyunlarına. Bu emeklilik fonları gibi, sigortacılık gibi bir havuzdur. Herkes para verir para havuzda birikir, sonra isabet edene gider. Kimseden zorla almak yoktur, çalmak yoktur, kul hakkı yoktur.
O zaman sigortacılık yansın gitsin haram?
Olur mu lan öle şey? Sen gittin alın teri döktün 30 liraya araba aldın sora direğe girdin kırdın. Git bi daha çalış bi daha al anasını satiyim var mı öle yağma, alın terin olmadan ikinci arabayı alıyon zinhaaaaar haramdır.
Hasittir ordan dersiniz de mi?
Şunuda ekleyim, faiz yemeyim diye paralarını katılım bankalarına koyan keriz kardeşler, paranızı alırlar sizden, faiz vermezler, sonra sizden aldıkları paralardan asıl onlar faiz alır, size aynı paranızı geri verirler, vadesiz mevduatlar öle çalışır, belli bi disponibilite oranı ayırsan tamam daha ne, millet anasının bi tarafı, faiz yemeyim diye sana çifte sokuyolar haberin yok...
Çocuklar zırvalamayın, boş konuşuyonuz.