Sizi esefle kınıyorum koleksiyon yapmak manyaklık değildir bir hobi ve tarihini koruyan kişilerdir genelde hatta büyük bir kısmı para kazanmak için bile yapmaz biraz araştırırsanız tarihi sultan ahmet köftecisinin sahibinin yakın zamana kadar çok büyük bir Osmanlı para koleksiyonu vardı fakat satıldı sebebi de sultan ahmet köftecisinin 4. nesilde de çalışmaya devam etmesi için. Aslında satmayı pek düşünmüyordu çünkü 20-30 yıllık bir birikim vardı ve 6 milyon dolar gibi bir değere sahipti resmi olarak tescillidir fakat bunu yarı fiyatına kültür ve turizm bakanlığı dahil bir çok işadamı ve bankaya teklif etti. Sebebi de bu büyük koleksiyonun yurtdışına çıkışana engel olmak istemesiydi. Neyse gerçek koleksiyonerler tarihini korur bu gibi pahalı objeleri alanlar koleksiyoner değil genelde gösteriş amaçlı alırlar. Ben de bir koleksiyonerim tc metal ve kağıt para biriktiriyorum. Öyle sanıldığı gibi de çok pahalı bir hobi değildir çoğu zaman ayda 1-2 para alırım. Tabi aralarında nadirler de vardır ama dediğim çok para bağlamanıza gerek yoktur. Bir de koleksiyonerler gerçek anlamdakiler tarihine en çok sahip çıkanlardır. Herkesi aynı sepetin içine koyarak aşağılamayın.
Hacı sen gerçekmisin ya:++::++::++: o senin anladığın anlamda manyak değil, koleksiyon çılgını demek :ok: bilip bilmeden konuşma kendini bebek yerine koyuyosun şuan :++::++::++::++: valla helal olsun sana he :++::++: 5 yaşındaki çocuk onun ne anlamda kullanıldığını bilir.Ayrıca benimde koleksiyonum var ben neden kendime manyak diyeyim? ben sizmiyim :ok:
Ordaki manyağın ne anlamında kullanıldığını öğrenip gelirseniz sizinle daha iyi konuşuruz:ok: