Herkese merhaba
Evet arkadaşlar. Ne zamandır niyetliydim. 1000 km'lik bir kullanım ortalaması yakalamak için uğraşmaya ve sonunda 2 ay kadar bir süre kasarak(Bence dikkat ederek) Bazı değerler yakalayabildim. Ancak 1000 km dayanamadım onu söyleyeyim. Genelde sadece ben kullandım. Arabada 2 kişiden fazla hiç olmadık. Bir iki gün de bir arkadaş kullandı; ancak sonucu çok etkilemediğini düşünüyorum. Zira kendisi benden daha sakin ve tın tın kullanan bir arkadaştı.
Araç 2011 Fabia 1.2 HTP, 3 silindir, 12V, 70 HP, 112 nm tork ve ağırlık 1110 kg(+- 25) (Sanırım)
902 km'lik toplamda sadece 15 km'lik uzun yol sayılabilecek düzlükte kullanılmıştır.
95 oktan kullanılmıştır.
Bu arada ölçüm Van ilinde 1725 rakımda ve ortalama -5 derece civarında elde edilmiştir. Atmosferik bir motor için zor şartlar bence.
1. foto gün içinde durmadan kullandığım sürenin ortalamasıdır.
2. foto ise 902 km'lik Toplam Trip km'de elde ettiğim değerdir.
Bence gayet iyi değerler elde ettim. Genel olarak 2000 devir civarında kullandım. Boşa atmak yerine viteste cut-off yaptım. Dur kalklarda gaz pedalını neredeyse okşadım. Araba hiç zorlanmadan kaymak gibi kullanılmaya kasılmıştır.
Fabrika verilerinden 1-1.5 litre düşük değerler yakalanmıştır. Ayrıca düşük devirlerden kaynaklanan vuruntu olayı da pek yaşanmamıştır. Vites düşürmek için 1500 devirin altına inmek gerekiyor.
Ayrıca bu yıl Van merkezde pek kar buz yoktu o yüzden dört mevsim lastiklerle kullanmaktayım.
Umarım merak eden üyelerimiz ve sitemizi ziyaret edenler için faydalı olur.
İyi forumlar:ok:
« Son Düzenleme: 14 Şubat 2011, 19:06:39 Gönderen: BuRZuM0765 »
[SIGPIC][/SIGPIC]1.2 HTP Ambiente Dinamik
Kapuçino Bej