Gene kuş'mu, domuz'mu, artık ne gribiyse birşeyin gribi olduk. Hayır neden saf grib olamıyoruz illa başına bir hayvan ırkını koymak gerekiyor çözemedim. Herneyse, konu zaten gribin ne gribi olduğu değil, başlıkta yazdığım gibi Aile hekimi ve sağlık ocağı.
Dün ben ve eşim grib olduk ama yatak döşek olacak cinsten. Zaten 21:00'den itibaren (evin içi 30 derece olmasına rağmen) titreyerek uyuya kalmışız.
Eşim bugün işe gidecek durumda değildi ben daha bir toparlamış vaziyetteydim, insan kaynaklarının sorun çıkartmaması için rapor alması gerekiyordu, sağlık ocağından alırım ben dediğinde soluğu en yakın sağlık ocağında aldık ama cevap olumsuz oldu. Neymiş siz buraya değil XYZ sağlık ocağına kayıtlısınız oraya gitmeniz lazım. Ulan acil durumda olsak bile mi bakamıyorsunuz. Evet, ne yazık ki bakamayız. Adresi aldık el yordamıyla kerbeladaki sağlık ocağına ulaştık. İçerisi ağır şekilde kokuyor, zaten sağlıklı girsen hasta çıkarsın durumu var. Bir an önce raporu alıp eşimi eve bırakacağım.
Neyse, fazla bekletmeden doktorumuza ulaştık. Doktorumuzun sadece uzaktan eşimin diline gözle bakarak yaptığı muhteşem tedavisi sonucu eşime 2 gün istirahat yazdı. Ama teşhis olarak Faranjit ve ilaç olarak da ağız gargarası yazdı. Helal be doktor, muhteşemsin.
Eşimin çalıştığı firmanın Acıbadem hastanesi ile anlaşması var. Yani biz dünya kadar yol gidip hastaneye de gidebilirdik ama Acıbadem'de sağolsun bir grip için ta toynaktan saç teline kadar analiz yapardı. Kötümü olurdu, iyi olurdu da orada da yok yere yarım gün giderdi. Ne o grip olduk, halimiz yok.
Ne biçim sağlık sistemimiz var anlamadım gitti. Özel'e gidersin seni yolmak için uğraşır, devlete gidersin, bakmadan tedavi olursun.
Bu arada bu aile hekimliğini icad edenide yanaklarından öpmesim geldi. Tutki yazlıktasın, o zamanda 400-500km gidip mahallendeki sağlık ocağına mı gideceksin.
Bu işte bir saçmalık var ama anlamadım gitti.