Bugün arabamı Kayseri Skoda bayinden aldım. İlk izlenimlerimi paylaşayım dedim. Araç 1.2 TSI Ambiante versiyonu, rengi de şeker beyazı ve ekstra olarak sis farı ve arka cam otomatiği var. Araçla Ankara'ya geldim. İlk başta ortalama değer 12-13lt/100km olarak görünüyordu. Seyahat sonundan 6.2lt/km'ye kadar düştü. Depoyu bayiden çıkarır çıkarmaz fulledim. Yaklaşık 320 km yol yaptıktan sonra (ortalama 100km/saat hızla - 0 km olduğu için çok basmadım.) Yakıt göstergesi 2 kademe düştü. Tekrar fulleme yapmadım. Herbir kademe kaç lt'ye karşılık geliyor bilmiyorum. Bilen varsa paylaşırsa sevinirim. Araç performans olarak baya iyi, çok çabuk ivmeleniyor. 100-120km/saat ile giderken ses alımı rahatsız etmiyor. Rahat bir şekilde yanındaki ve arkadakilerle muhabbet edebiliyorsun. İç hacmi de oldukca geniş. Daha önce palio ,corsa, clio, yaris gibi benzer araçları kullanmıştım bunların hepsine göre geniş kullanım alanı var. Hafif bir sağa çekme varmış gibi geldi ama emin olamadığım için pek takmadım. Yoldaki düşük banketten olabileceğini düşünüyorum. Yarın lastik havalarını bir kontrol edeceğim. Ayrıca araç uzun yolda yorucu değil bugün toplam 700km yol gitmişimdir ve yorgun hissetmiyorum şu an. Haftaya uzun bir yolculuk daha yapacağım bakalım o nasıl olacak. Ama kol dayamanın eksikliğini hissetmedim değil.
Orjinal kol dayamanın maliyeti ne olur acaba bilen varsa söylerse sevinirim. Ayrıca boya motor koruma yaptıracağım Ankara'da iyi ve uygun yapan yer tavsiyeri iyi olurdu
. Şimdilik bu kadar teşekkürler.