DSG gerçekten büyük teknoloji büyük keyif :kyf:
Arkadaşım Corolla 2011 otomatik aldı..Satmaya karar verdi...
Vites geçişlerinde gecikme ve itilme olduğunu söylüyor...
Eğer Toyota' nın MM/T dedikleri şanzımanından almışsa, onlar çok sorunlu.
dsg ye bısey demedım zaten
amcamda astra vardı tam vasat.ben daha serı vıdes degısmezsem astradakı otomatık sanzımandan adam degılım
Hasan' ın dediği gibi S konumuna alırsanız vites kolunu gayet de hızlı değiştirebiliyor Opel' in klasik otomatik şanzımanı. Klasik otomatik şanzımanın bir DSG gibi vites değiştirmesini bekleyemezsiniz zira mekanik işleyişleri çok farklı.:wnk:
Ha Opel' de de Toyota' nın MM/T' sine benzer Easytronic şanzıman var. O da tırt aynı MM/T gibi.:wnk:
evet konfor olarak tabıkı harıka oluyo sehır ıcınde..
bırde bıse dıkkatımı cektı bayır yukarı cıkıyoruz dıyelım normal sanzumanlarda 2000 devırı ındıgınde hemen vıdes kucultur bu dsg de 1500 devırlerde cıkıyosun genede kucultmuyor..bu ne oluyo fantezımı yoksa torkunamı guvenıyo ? yoksa benmı yanlıs tespıt yaptım
İşyerindeki Jetta 1.4TSI DSG ile kısa ve şehiriçi mesafe kullandığımda 60 km/s' de şanızmanın 7. kademeye geçmiş olması beni de şaşırtmıştı. Üstelik hızlanılmak istendiğinde hemen pat diye bir veya iki alt vitese geçmiyor. Manuele alıp vitesleri küçültünce de biraz gecikerek cevap veriyor. Belki bir koruma mantığıyla böyledir ama çok can sıkıcı bir durumdu.