hadi geçmiş olsun
ahmet abi bende yeni garaja dijital ara sayaç taktım neden sapıtır bunlara acaba ona göre önlem alayım
senin alabilceğin hiç bir önlem yok. sadece alttan kablo giren klemenslerin sıkı olması yeterli.
niye kafayı yer bu sayaçlar güzel soru; sebepleri;
1-kalitesiz ve ucuz malzeme ile üretildikleri için (zaten fiyatları 100 liralardan 30 liraya kadar indi.) test için, onay almak için yapılan sayaçlar kaliteli malzeme ile yapılıp onay aldımı piyasaya verilen sayaçlar ucuz elektronik parçalardan imal edilip piyasaya sürülür.
2- yapılışı itibarı ile hassas olduklarından sarj, yıldırım, kısa devre gerilim ve ve akımlarına eski mekanik sayaçlar kadar dayanıklı değiller.
3- binalardaki tesisatlar eski ve eksik, ayrıca bir problem olmadan kimse bakım yaptırmadığı için buradaki bir problem bazen sayacı da etkiliyor.
4- özellikle zemini taşlık ve kayalık olan yerlerde topraklama direnci istenilen değerlere düşmediği için şarj, yıldırım gibi durumlarda sayaca zarar veriyor.
topraklama olmayan eski binalarda zaten can ve mal güvenliği tamamen Allah'a kalmış.
ben 7-8 yıl önce 110 liraya ingiliz malı bir dijital sayaç alıp takmıştım kendime ve bazı komşulara şu ana kadar tek problem yaşamadım.
piyasada diğerlerine göre az sayıda bulunsada bu güne kadar bana arızalı olduğu için bu sayaçtan gelen sayısı hatırladığım 2 tane, diğerlerinden her gün 15-20 tane gelir.
ama kalitede rekabet edemeyen yerli firmalar fiyat açısından belden aşağı vurdukları için Türkiye distribitörü elektrik mühendisi eski mesai arkadaşım bu sayaçları ithal etmektan vazgeçti.