benzin zamlarına kızmamak elde mi gökhan,dünya ölçeklerinde sanki bizde lpg ucuzmu ki.....ayrıca lpg ile benzinin çekişi mutlaka farkeder zira ben bunu focus 2.0 ile test ettim hemde rampada benim aski rahmetli ile focusu rampada 170 km ile geçtim.focus lpg liydi ve yeni takılmıştı.ayrıca burda opel vectra vardı komşularımda 1999 model 1.6 180 km de direk geçerdi benzine:(
senin veriler gerçekten harikaymış benzinle farkı olmaması da çabası.:ok:
aslında hocam octide aile aracı ben de performans beklemiyorum ki bekleyenler 1.8 t veya 2.0 alırlar.ama beni şaşırtan fsi olmamasına rağmen uzun yolda 5 lt ye kadar düşmesi harika bişi.gideceğin yere 1 saat sonra bile varsan yiede değer bence.:ok:
uzun süre lpg kullanış biri olarak fenomen hocam dedikleriniz doğru ama eksik bilgiler... aracın belli bir km den sonra benzine geçmesi tamamen lpg nin beyin ayarlarından kaynaklı, yani isterseniz araç hiç bir zaman benzine geçmez, yada 1-3-2-4 sıralamasında 1. silindirde lpg 3.de benzin 2.de lpg 4.de benzin yakmasını bile ayarlayabilirsiniz... :ok: herşey ayarlarla ilgili... isteseniz benzinde 100 hp olan aracı lpg ile 105-110 hp ye çıkartabilirsiniz, tr de daha önceden örnekleri var, dyno testleri de kanıtlanmış hem de, uzun süre önce forumların birinde görmüştüm bunu da, tabiki yakıt olarak artıyor bu durumda... ben de sürekli gaza parmak ucu ile basmaktansa, çok mu yaktı acaba diye aklın sürekli yakıtta olacağına, yol durumu ve kurallar dahilinde max. hızla gidebilmek daha önemli.. örneğin otobanda bile 80 le gitmeye çalışanlar oluyor, orta şeridi de kapatıyorlar, kim sorarsa yakıt ekonomisi yapıyor ama trafiği de tehlikeye atıyor biraz... 80 yerine 130 la gitse, bir saatlik yolculukta 50 km yani yarım saat kadar fark eder... ankara istanbul arasında yaklaşık 2 saat farkeder süre olarak... tabiki kişisel tercihtir, kimse kimseye karışamaz ama benzinli araba kullanıyor olsaydım yine lpg li olurdu..
ha bir de şunu ekleyeyim ki lpg ile benzinli aracın çekişini kıyaslayabilmek için, aynı araca lpg taktırmak gerekir... yani arnı marka model ve biri lpg li diğeri benzinli olsa bile karar veremezsiniz çekiş konusunda... şu kadar da iddaalı bir cümle kurayım, haberiniz olmadan birisi aracınıza lpg taktırsa ve bilmeden kendi aracınızı lpg li kullansanız (tabiki ayarları düzgün yapılmış olarak) araçta hiç bir fark hissedemeyeceğinize de eminim... yani kendi aracınızda anlamanız imkansız... :ok: bakımsız bir lpg li aracı benzinli bir araçla rampada sollamış olmanız lpg nin çekişte düşmeye neden olduğunun ispatı değildir...