Yeni Skoda Octavia ülkemize iki adet benzinli TSI ve iki adet de TDI turbo dizel motor seçeneği ile ithal edilecek. Stop-start teknolojili 1.2 TSI Green tec motor, maksimum105 HP güç ve 175 Nm tork üretiyor. Ortalama tüketimi 4.9 lt/100 km. Yine stop-start teknolojili olan 1.4 TSI Green tec motor maksimum 140 HP güç ve 250 Nm tork üretiyor. Ortalama yakıt tüketim değeri 5.3 lt/100 km. Benzinli motorların ikisi de 6 ileri manuel veya 7 ileri oranlı DSG şanzımanla alınabilecek.
Dizelde ise 1.6 TDI motorun giriş seviyesi fabrika verilerine göre ortalama 4.1 lt/100 km yakıt tüketen 90 HPlik 1.6 TDI. Bunun bir üstünde ise 105 HP güç ve 250 Nm tork üreten 1.6 TDI Green tec yer alıyor. Ortalama tüketimi 3.8 lt/100 km olan motorda manuel şanzımanın yanı sıra opsiyonel DSG şanzıman seçeneği olacak. 1.6 TDI Green Line ise Octavianın yakıt tüketimi konusunda en cimri versiyonu. 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilecek bu 110 HPlik 1.6 TDI motorun ortalama yakıt tüketimi 3.4 lt/100 km.
En başarılı sedan
C sınıfında kullandığım en başarılı sedan otomobildi. VW grubunun Fransız ve Kore markaları ile rekabet için konumlandırdığı Skoda, yeni Octavia ile hedefi Ford Focus, Opel Astra, VW Jetta, Honda Civic ve Toyota Corollanın bulunduğu C segmentinin lider sedan araçlarına doğru revize etmiş görünüyor. Volkswagen MK7 platformu sayesinde kardeşleri VW Golf, Seat Leon ve Audi A3ün hafiflik, dayanıklılık, sağlamlık ve kaliteli yol tutuş gibi tüm pozitif özelliklerini geniş ve fonksiyonel bir kasa ile birlikte sunan Skoda Octavianın ülkemizde çok satabilmesi için ihtiyacı olan tek şey rekabetçi bir fiyat. Skoda yöneticileri otomobilin satış fiyatının uygun olması için pazarlıkların devam ettiğini ve kesin bir rakam veremeyeceklerini söyleseler de ben 1.2 TSI için 40 bin, 1.6 105 HP TDI için 46 bin TL gibi bir başlangıç fiyatının bu aracı VW Jettanın tahtına oturtacağına inanıyorum. Malzeme ve işçilik kalitesi, ekonomisi, yaşam alanı, sürüş dinamikleri ve yeni teknolojileri ile yeni Skoda Octavianın bu başarıyı hak ettiğini düşünüyorum.