škodaturkey.com
Biz bir aileyiz...

İnternetten araç alırken dikkat

0 Üye ve 6 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
İnternetten araç alırken dikkat

İkinci el araç satılan bazı internet sitelerine piyasanın altında fiyatlarla araç ilanı bırakan dolandırıcılar...

İkinci el araç satılan bazı internet sitelerine piyasanın altında fiyatlarla araç ilanı bırakan dolandırıcılar, telefonla kendilerine ulaşan ve fiyatı uygun aracı kaçırmak istemeyen alıcılardan kapora aldıktan sonra ortadan kayboluyor.

Bartın İl Emniyet Müdürü Burhan Gümüş yaptığı yazılı açıklamada, özellikle ikinci el otomobil satışı yapılan internet siteleri aracılığıyla dolandırıcılık gerçekleştirildiğini, “kaporacı” diye tabir edilen dolandırıcılara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti.
Gelişen teknolojiyle otomobil alımlarının internet üzerinden yoğun şekilde yapıldığını, bunu fırsat bilen dolandırıcıların vatandaşları tuzağa düşürebildiğini anlatan Gümüş, şunları kaydetti:

“İnternette ikinci el otomobil ilanları bulunan siteler aracılığıyla insanları dolandırmayı adet haline getiren kişilere karşı vatandaşlarımızın dikkatli olması gerekiyor. Dolandırıcılar ilanlarında fiyatı düşük yazıyor, temsili olarak temiz görünümlü bir aracın fotoğrafını koyuyor. Yüksek modelli, temiz görünen otomobili beğenen alıcı, satıcı ile telefon ya da elektronik posta aracılığıyla irtibata geçiyor. Dolandırıcı aracın temiz olduğunu istenilen yetkili servise gösterilebileceğini söylüyor. Bunun ardından alıcı, satıcıya güvendiğinden aracı kaçırmak istemiyor. Satıcı ise zor durumda olduğunu, satışı kesinleştirip ilanı yayından kaldırmak için alıcıdan bir miktar kaporayı banka hesabına göndermesini istiyor. Para yatırıldıktan sonra da o kişiye bir daha ulaşmak mümkün olmuyor.”

Gümüş, ikinci el araç satın alınırken güvenilmeyen kişilere kesinlikle kapora verilmemesini, noterden satış gerçekleştirilmesinin ardından araç bedelinin ödenmesinde yarar olduğunu da bildirdi.

ALINTIDIR...

Mynet Haber
2011 Skoda Octavia 1.6 TDI CR Elegance Beyaz
Mercedes Benz E320 Avantgarde 2001 Siyah

Çevrimdışı rayen

• Seyirci
  • Kıdemli Üye
    • Profili Görüntüle
En iyi yöntem para alışverişinin noterin gözü önünde yapılmasıdır. Satışı yaptıktan sonra bankada para veririm diyen alıcılara da güvenmemek gerekir.

Çevrimdışı hypetrax

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Maalesef bu dolandırıcıların kurbanlarından biriside benim :D

Başımdan geçen olayı bu linkten okuyabilirsiniz.
http://forum.donanimhaber.com/m_43806152/mpage_1/f_/key_//tm.htm#43885352

23 yaşında birisi olarak hayatımda ilk defa emniyette ve savcılıkla işim oldu anladım ki bu ülkede adam gibi işini yapan çok az insan var.Ailem olsun çevremdekiler olsun boşver uğraşmaya değmez desede ben inanın parasından değil dolandırıcıların cezasını çekmesi için emniyete şikayette bulundum.Tabiki oradaki memurlarda değmez etmez gibi bir tavır alınca ben iyice çıldırdım neyse orada o azda olsa işini yapan bir memur sesimi duyup odaya geldi ve derdimi dinledi,ifademi aldı,savcıylada konuştu bundan sonrası bizim işimiz dedi ama maalesef hiçbirşey çıkmadı.

Aslında burada birsürü güvenlik zaafiyeti var.Size şöyle birşey söyliyebilirim ne olursa olsun böyle tanımadığınız birisine Garanti bankasının kartsız eft sistemini kullanmayın. Çünkü bu dolandıcılar işin her yolunu bulmuşlar.Burada aslında bütün suç garanti bankasının.Çünkü bu adamlar başka birisinin TC numarası ve doğum tarihini bildikleri herhangi bir x kişisi üzerinden dolandırıcılık yapıyorlar.Örneğin benim para yatırdığım TC numarası evli çocuklu bir bayana aitti eminim o bayanın bunlardan hiçbir şekilde haberi yok.Açtığım konuyu okursanız zaten aynı kişi tarafından dolandırılan bir kişi beni buldu ve aynı şekilde kendisi adına onlarca dolandırıcılık şikayeti olan bir adam benimle irtibata geçti.

Sahibindende dikkat ederseniz artık ilanlardaki araç resimleri kaydedilmiyor.İstedikten sonra o resmi almanın yolları yok mu var ama yinede önlem almaları güzel.Ama dediğim gibi burada en büyük suç garanti bankasında zaten direk ben bankaya gidip şikayetimi bildirdim beni hemen 10dk içinde aradılar nasıl dolandırıldınız diye zaten bayanın konuşmasındada söyledi böyle çok olay oluyor diye.

Aslında bu dolandırıcıları bulmak istedikten sonra bu emniyet anında bulur.İfademi verdiğim polis memurunun söylemi hiçbirinden birşey çıkmazsa ATMlerdeki güvenlik kamerasından buluruz demişti ama maalesef 5 aydır hala bulucaklar.Yazık suçsuz insanların üzerinden hala dolandırmaya devam ediyorlar...

Çevrimdışı delta_10

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
evet arkadaşlar bu dolandırıcılara dikkat edelim birde basıma gelen bir olayı anlatayım adam arabanın piyasası 20-23 arası iken ilana 26 yazmış maksat arabası temiz fiyatı yüksek imajı vermek arabayı servise götürdüm sol kapı değişmiş kaput değişmiş..bunu diyen kişi aracımda gram boya yok diyen kişi ..aman dikkat sakın güvenmeyin
tramerden plaka sorgulayın,aracın daha önce rent car olarak yada şirket arabası olarak kullanılıp kullanılmadığınına bakın ,şirket arabası olarak kullanılanların camındaki etiket farklıdır.ve yine km si düşürülmüş olabilir..km olayınıanlamak biraz sezgilerinize baglı aracın yorgunluğundan vites topuzundan ve pedelların yıpranma durumundan ön farlardan az çok kestirebilirsiniz.ve yine aracın yetkili servislerde bakımı yapılmış ise bakım km saatinden üzerinde yazan km saatinden karşılaştırma yapabilirsiniz..
« Son Düzenleme: 24 Şubat 2011, 20:28:22 Gönderen: delta_10 »

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Siz o boyası yok filan diyenleri birde Muhammet Hocam'a sorun (fenomen) :D o nelerle karşılaştı bir bilseniz :D:D

Çevrimdışı delta_10

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
ya varya adam yeminler etti haberim yoktu diyor başkası yapmıstır diyor bunu diyen aracın ilk sahibi düşünün güya arabasından haberi yok..neyse expertiz parasını verdik mecburen ,...kusura bakmayın edebiuatları falan derken,içimden dedim eger bu adam masumsa ilanı kaldırır..size samimi söylüyorum ilan günlerce durdu sadece bir satır açıklama eklenmiş.(araç çizikten dolayı bir kaç yerde lokal boya var))...düşünebiliyomusunuz?

Çevrimdışı skodam_1985

• Yaşayan Efsane
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: cersan;200093
ya varya adam yeminler etti haberim yoktu diyor başkası yapmıstır diyor bunu diyen aracın ilk sahibi düşünün güya arabasından haberi yok..neyse expertiz parasını verdik mecburen ,...kusura bakmayın edebiuatları falan derken,içimden dedim eger bu adam masumsa ilanı kaldırır..size samimi söylüyorum ilan günlerce durdu sadece bir satır açıklama eklenmiş.(araç çizikten dolayı bir kaç yerde lokal boya var))...düşünebiliyomusunuz?
:++: Birisi olmadı diğerini keklerim diye düşünmüştür ama bunları (eğer gerçekten haberi varsa ve söylemiyorsa) iyice bir sopalamak lazım:sopa::sopa::sopa::sopa:

Çevrimdışı delta_10

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
evet haber olmazmı numara hepsi ya tutturursam mantığı işte...
bu tramer mesaj sorgulama için acayip tepki yağmış araç satıcılarından emniyete,2.el piyasasındaki satış hızını 4 kat yavaşlatmış diye bir haber okumustum ..yani alıcılar için çok çok iyi oldu.... ..

Çevrimdışı Sertan_c

• Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: cersan;200093
iyi de böyle bir durumda siz neden ödediniz ki ekspertiz ücretini?
bu tür durumla karşılaşınca, beyfendi arabanızı güle güle kullanın dedikten sonra arkanızı dönüp çıkarsınız, olması gereken budur...

Çevrimdışı delta_10

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
ya işte nebilim o an öyle yaptık aslında dediğin gibi olmalı

Çevrimdışı hypetrax

• Acemi Üye
  • **
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: cersan;200096
evet haber olmazmı numara hepsi ya tutturursam mantığı işte...
bu tramer mesaj sorgulama için acayip tepki yağmış araç satıcılarından emniyete,2.el piyasasındaki satış hızını 4 kat yavaşlatmış diye bir haber okumustum ..yani alıcılar için çok çok iyi oldu.... ..

Araç alırken TRAMERa kesinlikle güvenmemek gerek.Tamam fikir olması açısından bakılabilir ama her zaman doğruyu yansıtmıyor ve sürekli güncellenmiyor.Örneğin arkadaşım 5 yaşındaki aracında toplam 5-6 kaza yaptı sadece ufak bir kazası gözüküyor.

Aslında bu durumda en güvenilir expertiz.Birde şöyle bir avantajı var dayıma araç alırken expertiz yaptırdık araca hem aracın neyivar neyi yok öğreniyorsun,hemde mesela bize usta motorun 1-2 parçasının ömrünün dolduğunun ve değişmesi gerek demişti o an satıcıda bunları duyduğu için fiyattan düşürüp almıştık.

Çevrimdışı serkan35

• Leoncu
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
en iyisi diye bir şey yok 2. el araçta 2007 yada 2008 yılı net hatırlamıyorum bir ford focus satacam aracım komple boyalı biliyorum çünkü ben alırken sanayide idi araç boyanıp teslim edildi bana ford yetkili servisine götürdük aracı ben alıcıya neyi varsa söledim dedim komple boya var sol tarafta da macun var araç sola yatmıştı adam ok dedi servise expertiz için soktuk çıkan sonuç sol 2 parça boyalı kaput ucunda boya var gerisi orjinal!!!!

nasıl güvenecem ben artık? sonuç alıcı expere değil benim sözüme güvendi ve aracı aldı,

sıfır araçmı güvenli??

sene 1999 babamlar nissan primera gt arıyorlar uzun bir arayış sonunda bir bayide sıfır bulduk aracı aldık aradan 2 ay geçti aracın kapılardan ses geliyor hani vida unutusun ses yapar ya aynen öyle aracı aldığımız ilde olmadığımız için izmirdeki yetkili servise götürdük ve aracın komple boyalı olduğunu tırdan düşüp onarılıp satıldığı öğrendik

sonuç araç bedelini geri aldık biraz uğraşsakta

bu ülkede araç almak tamamen şans işi tramerdi expertizdi sıfır araçtı hepsi boş
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2011, 12:31:37 Gönderen: serkan35 »
Rover 220 Turbo
2011 Ford Connect

efe_38

• Ziyaretçi
arabayı önce servise sonra sanayide güzel bir boyacıya vede motorcuya göstermeden 1 kuruş vermemek lazım :) bu devirde sağı solu değişmemiş boyanmamış araba çok zor bulunur,bildiğim bir tane var tabi oda bizimki :++:

Çevrimdışı xxman

• New York Subesi
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Bende başımdan geçen bir olayı anlatayım size,

Sene 2009 Şubat, o aralar uygun fiyatlı bir dizel arıyorum. Gönlümde polo var ama fiyatlarıda yüksek. Bu arada sahibinden.com da gözüme bir tane Ford Fiesta ilişti, modeli yüksek km düşük fiyatıda cebime uygun.

Hemen telefona sarılıp aradım (sabah saat 10 gibi), karşıma çıkan eleman kendisinin il dışında olduğunu akşam 16.00 gibi istanbulda olacağını söyledi. Yalnız araç için çok arayan olduğunu eğer gerçekten almak istiyorsam kapora verirsem aracı bana ayıracağını söyledi.

Bende tamam dedim ve hesap numarasını aldım. Bu konuda -çevre genişliğinden- olabilecek kurnazlıklardan haberdarım, hemen bir plaka sorgulatması yaptım ve araçın banka rehinli olduğunu gördüm. Bankada ki tanıdıklarım aracılığıyla aracın tanınmış bir araç kiralama firmasına ait olduğunu ve Bursada bir firmaya kiralanmış olduğunu gördüm. İki taraflada bağlantıya geçerek insanları bu konuda bilgilendirdim.

Artık kendinden emin bir şekilde tekrar elemanı aradım ve bu konu hakkında sorular sordum, anında telefon bir daha açılmamak üzere kapandı

Eğer tanıdıklarım ve dolandırıcılık konusunda bilgim olmasa belkide bir mağdurda ben olacaktım.

Ben hangi site olursa olsun, aracın detaylı fotograflarının olmadıgı ilanları kayle almıyorum.

Ayrıca bu sitelerin haricinde araba pazarında da dolandırılabilirsiniz. Kiralık araçlar sahte ruhsatlar ile insanlara satılıyor yada kapora alınarak dolandırıcılık gerçekleştiriliyor.

Buda aklınızın bir köşesinde olsun.

Sonuç itibariyle her zaman tanıdık bildik arabayı almakta fayda var. 3 kuruş fazla olsun ama sağlam olsun.
« Son Düzenleme: 25 Şubat 2011, 19:17:15 Gönderen: xxman »
Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir,
Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir

Çevrimdışı fenomen

• OCTAVİA 1.6 FSİ 115 PS
  • Kahraman Üye
    • Profili Görüntüle
Alıntı yapılan: skodam_1985;200092
Siz o boyası yok filan diyenleri birde Muhammet Hocam'a sorun (fenomen) :D o nelerle karşılaştı bir bilseniz :D:D
:ok::+1:istanbulda vardı grimetalik renkti vw servisi sahibinin dedilerdi ve almaya gidecektim aracı sorgulattım araç hasarlı ve arkadan kazalı çıktı,adama söyledim aracınız kazalı diye bu defada sadece arka bagaj kapağı değişmiş dedi.Halbuki bagaj kapağında işlem yapılmış dedi bana,peki ne gibi işlem dedim boyanmış tıklama sonucu diye.meğersem değişmiş kapak komple.Çok sahtekar var gerçekten.Birde konya dan bir ayyaş vardı,uleeeeeyyyyn beni neden uyandırdın saat öğle sonrası 14.00 olmuş Ben herkese satarım bunu sen alma dedi.sonrada kayboldu eleman.Görmediğim kalmadı.4HASARI OLAN ARAÇ SAHİBİ 3 YERİNDE BOYA VAR DİYOR BANA.Ne aşağılık insan denen mahlukatlar gördüm.
2005 OCTAVİA A5 ELEGANS 1.6 FSİ