Maalesef bu dolandırıcıların kurbanlarından biriside benim
Başımdan geçen olayı bu linkten okuyabilirsiniz.
http://forum.donanimhaber.com/m_43806152/mpage_1/f_/key_//tm.htm#4388535223 yaşında birisi olarak hayatımda ilk defa emniyette ve savcılıkla işim oldu anladım ki bu ülkede adam gibi işini yapan çok az insan var.Ailem olsun çevremdekiler olsun boşver uğraşmaya değmez desede ben inanın parasından değil dolandırıcıların cezasını çekmesi için emniyete şikayette bulundum.Tabiki oradaki memurlarda değmez etmez gibi bir tavır alınca ben iyice çıldırdım neyse orada o azda olsa işini yapan bir memur sesimi duyup odaya geldi ve derdimi dinledi,ifademi aldı,savcıylada konuştu bundan sonrası bizim işimiz dedi ama maalesef hiçbirşey çıkmadı.
Aslında burada birsürü güvenlik zaafiyeti var.Size şöyle birşey söyliyebilirim ne olursa olsun böyle tanımadığınız birisine
Garanti bankasının kartsız eft sistemini kullanmayın. Çünkü bu dolandıcılar işin her yolunu bulmuşlar.Burada aslında bütün suç garanti bankasının.Çünkü bu adamlar başka birisinin TC numarası ve doğum tarihini bildikleri herhangi bir x kişisi üzerinden dolandırıcılık yapıyorlar.Örneğin benim para yatırdığım TC numarası evli çocuklu bir bayana aitti eminim o bayanın bunlardan hiçbir şekilde haberi yok.Açtığım konuyu okursanız zaten aynı kişi tarafından dolandırılan bir kişi beni buldu ve aynı şekilde kendisi adına onlarca dolandırıcılık şikayeti olan bir adam benimle irtibata geçti.
Sahibindende dikkat ederseniz artık ilanlardaki araç resimleri kaydedilmiyor.İstedikten sonra o resmi almanın yolları yok mu var ama yinede önlem almaları güzel.Ama dediğim gibi burada en büyük suç garanti bankasında zaten direk ben bankaya gidip şikayetimi bildirdim beni hemen 10dk içinde aradılar nasıl dolandırıldınız diye zaten bayanın konuşmasındada söyledi böyle çok olay oluyor diye.
Aslında bu dolandırıcıları bulmak istedikten sonra bu emniyet anında bulur.İfademi verdiğim polis memurunun söylemi hiçbirinden birşey çıkmazsa ATMlerdeki güvenlik kamerasından buluruz demişti ama maalesef 5 aydır hala bulucaklar.Yazık suçsuz insanların üzerinden hala dolandırmaya devam ediyorlar...